ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,04% έναντι 43,96% της Έφης Αχτσιόγλου -Με 4 ψήφους διαφορά υπέρ Αχτσιόγλου, στην Ημαθία

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,04% έναντι 43,96% της Έφης Αχτσιόγλου -Με 4 ψήφους διαφορά υπέρ Αχτσιόγλου, στην Ημαθία

O Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αναδείχθηκε από τις κάλπες της δεύτερης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04% και η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%. Η διαφορά τους είναι 15.264 ψήφοι.

Στην Ημαθία

Με 4 ψήφους διαφορά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, έκλεισαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, σύμφωνα με την ΝΕ του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά την εκλογική διαδικασία, της δεύτερης Κυριακής, για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ημαθία η συμμετοχή του κόσμου κινήθηκε στο 88 % της προηγούμενης Κυριακής και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

- ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ 587

- ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 583

Ψήφισαν 1189

Έγκυρα 1170

Άκυρα 12

Λευκά 7

Οι πρώτες δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα

«Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», σημείωσε ο νικητής των εκλογών Στέφανος Κασσελάκης, σε δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα γίνεται συνολικά το μέλλον μας» Ο κ. Κασσελάκης, στην ομιλία του, εμφανίστηκε ενωτικός, είπε ότι προσβλέπει στην συνεργασία της κας Αχτσιόγλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πληγέντες της Θεσσαλίας, ενώ ευχαρίστησε την οικογένεια του, τον σύντροφο του Τάιλερ αλλά και τους εθελοντές τόσο της καμπάνιας του όσο και αυτούς των συνυποψηφίων του αλλά και αυτούς των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα. Δίπλα του στεκόταν και ο Νίκος Παππάς τον οποίο ευχαρίστησε και αγκάλιασε. «Μπράβο πρόεδρε» αναφώνησε εκείνος. Υπενθυμίζεται ότι από την επομένη του πρώτου γύρου ο κ. Παππάς εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Κασσελάκη.

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος» τόνισε και ενημέρωσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρόεδρος θα είναι στην Κύπρο.

Με υψωμένη γροθιά η Έφη Αχτσιόγλου,

συνεχίζει τον αγώνα


«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τον μικρό της γιό για την τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του. Ανέφερε ότι τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του. Κατά την άφιξη της στην Κουμουνδούρου η κ. Αχτσιόγλου έγινε δεκτή από μέλη της Νεολαίας και υποστηρικτές της, μεταξύ άλλων, με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», με την ίδια να ανταποδίδει τη θερμή υποδοχή υψώνοντας τη γροθιά της.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε επίσης με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη στη Βουλή

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή. Να φανεί ο ίδιος «αντάξιος» της «κληρονομιάς» του Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης εξερχόμενος από τη συνάντησή τους στη Βουλή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων. Τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Προχωράμε», είπε.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά τον συνεχάρη και του ευχήθηκε να είναι « σιδεροκέφαλος ». Επίσης, τον συμβούλεψε να « χαρεί δίχως ενοχές » αυτές τις πρώτες μέρες, γιατί όπως είπε γι’ αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική « οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες ».Συνεχίζοντας, τόνισε πως μετά θα πρέπει « να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη » που λαμβάνει και σχολίασε πως οι « δυνατότητες είναι μεγάλες». «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική » , σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι κρατάει από τη πρώτη επίσημη δήλωση του κ. Κασσελάκη την επισήμανσή του περί « συντροφικότητας », ότι δηλαδή στους «συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος ».

Ο νέος πρόεδρος είχε χθες το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές τον συνεχάρη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι άνθρωποι του νέου προέδρου

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης. Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς θα παραμείνουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, στον στενό πυρήνα Κασσελάκη ανήκουν και οι Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του Διονύση Καλαματιανού. Ο Νίκος Παππάς επιθυμεί να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τη θέση της Θεοδώρας Τζάκρη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, είναι πιθανό να αναλάβει ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει σε αυτή τη θέση ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίσης στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετέχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ενώ ένας από τους πρώτους ανθρώπους, που κάλεσε χθες Δευτέρα στην Κουμουνδούρου, ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρική ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στην έκθεση «BEYOND 2024»

Κεντρική ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για να αναδειχθεί η...

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ,  Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: «Δράση» κι όχι «στασιμότητα» - Η μετάβαση στο μέλλον δεν μπορεί να περιμένει

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ, Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ...

Για τον διευρυμένο, διεθνή χαρακτήρα του πρόσφατου...

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος:  Να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών με τη χρήση “bonus” του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος: Να ανασταλεί η...

Πολλαπλές αναταράξεις έχει προκαλέσει σε όλη την χώρα...

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...