Α’ ΕΠΣΗ: Ποδαρικό με νίκες για δύο νεοφώτιστους Η ταυτότητα της 1ης αγωνιστικής

Α’ ΕΠΣΗ: Ποδαρικό με νίκες για δύο νεοφώτιστους Η ταυτότητα της 1ης αγωνιστικής

Πρεμιέρα είχαμε το περασμένο Σάββατο (23/9) στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, το οποίο φέτος διεξάγεται με 11 ομάδες. Αριθμός που φανερώνει την υποβάθμιση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κάτι όμως που δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός αρμοδίου, που απλά κοιτάει να διεξάγονται τα πρωταθλήματα, χωρίς όμως να φροντίζει ή να προσπαθεί για την αναβάθμισή τους.

Στην 1η αγωνιστική, το κατά τα φαινόμενα φετινό φαβορί του πρωταθλήματος, η Αλεξάνδρεια, είχε ρεπό, ενώ με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της η Νάουσα, επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 των νεοφώτιστων Καβασίλων.

Από εκεί και πέρα, με το δεξί ξεκίνησαν ο Άγιος Γεώργιος που κέρδισε με ανατροπή 3-1 το Μακροχώρι και τα Τρίκαλα που πέρασαν με 2-1 από το Ζερβοχώρι, ενώ σπουδαίες νίκες πέτυχαν οι νεοφώτιστες Επισκοπή και Πατρίδα, που επιβλήθηκαν με 2-0 του Κοπανού (εκτός έδρας) και με 3-1 της Μελίκης (εντός έδρας) αντίστοιχα. Συνολικά, τρεις ήταν οι γηπεδούχοι που κέρδισαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι που πήραν το τρίποντο ήταν δύο.

Κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης 2ης αγωνιστικής που θα γίνει το Σάββατο 30/9, είναι οι δύο αγώνες μεταξύ των νεοφώτιστων στην κατηγορία ανάμεσα στα Καβάσιλα με το Ζερβοχώρι, που θα παλέψουν για τον πρώτο τους βαθμό και της Επισκοπής με την Πατρίδα, που προέρχονται από νίκες την πρεμιέρα και θα κυνηγήσουν η κάθε μία για λογαριασμό της να πάρουν το δεύτερο τρίποντο.

Δεύτερη συνεχόμενη έξοδος για τα Τρίκαλα, που αυτή την φορά παίζει στην Μελίκη, ενώ το Μακροχώρι υποδέχεται τη Νάουσα και η Αλεξάνδρεια, στην πρώτη της εμφάνιση μετά το ρεπό της πρεμιέρας, τον Αγ. Γεώργιο.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 3-1: Θετικό αποτέλεσμα με ανατροπή

Με νίκη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα ο Άγιος Γεώργιος. Επικράτησε με 3-1 του Μακροχωρίου και πήρε το πρώτο «τρίποντο». Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ωστόσο βρήκαν τις λύσεις, ισοφάρισαν και στο δεύτερο μέρος σημείωσαν άλλα δυο γκολ που τους οδήγησαν στη νίκη.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Ζουρνατζίδης, Τσίτσης)

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΜΕΛΙΚΗ 3-1: Επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία με νίκη

Με άνετη νίκη επέστρεψε στην Α’ κατηγορία η Πατρίδα. Το Σάββατο επικράτησε με 3-1 της Μελίκης και μπήκε στο πρωτάθλημα με το «δεξί».

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Πιπερίδης)

ΝΑΟΥΣΑ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ 2-1: Αντίδραση παρά την ψυχρολουσία

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη σημείωσε το Σάββατο η Νάουσα επί της Καβάσιλας. Παρά την αρχική ψυχρολουσία, η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη έβγαλε αντίδραση, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ισοφάρισε γρήγορα και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Με νέα πρόσωπα στο ρόστερ της η Νάουσα και έχοντας απέναντι της μια μαχητική κι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Καβάσιλα, εκτός από τη νίκη πρόσφερε και καλό θέαμα στον κόσμο της.

Αν εξαιρεθεί η φάση του 3’ ο διαιτητής Μελτζανίδης δεν είχε προβλήματα (Χαλατζιούκα, Ζαχαριάδη).

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 0-2: «Χτύπησε» στο τέλος

Με δυο τέρματα στο τελευταίο τέταρτη της αναμέτρησης, η Επισκοπή επικράτησε με 0-2 του Κοπανού και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εκτός έδρας επιτυχία. Το ματς ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων και πήραν το ματς.

Μέτρια η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Γκόγκος, Μητρόπουλος). Ο διαιτητής απέβαλε στο 82’ τον Χαβιαρόπουλο (ήταν στον πάγκο) και μετά την λήξη του ματς τον Κότσαλη.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1-2: «Διπλό» με ανανεωμένη ομάδα

Με εκτός έδρας νίκη μπήκε στο πρωτάθλημα η ομάδα των Τρικάλων. Με ανανεωμένο ρόστερ, επικράτησε με 1-2 του νεοφώτιστου Ζερβοχωρίου και πήρε τρεις βαθμούς.

Μέτρια η διαιτησία του Νησελίτη (Παζαρτζικλής, Γκόγκας). Στο 85’ απέβαλε το Νικολόπουλο και στο 87’ τον Ριζόπουλο.

πηγή: kerkidasport.gr8

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...