Απ. Τζιτζικώστας: “Το σχέδιο της Π. Κ. Μακεδονίας για τον κλάδο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποδίδει καρπούς – Θεαματικά τα αποτελέσματα των εξαγωγών”

Απ. Τζιτζικώστας: “Το σχέδιο της Π. Κ. Μακεδονίας για τον κλάδο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποδίδει καρπούς – Θεαματικά τα αποτελέσματα των εξαγωγών”

Συμφωνίες για εξαγωγές συνολικής αξίας 5 εκ. ευρώ έκλεισε ο κλάδος της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο 2023, χάρις στην πολιτική ανάπτυξης του κλάδου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαρκής προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει τους συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους πιο εξωστρεφείς, ενισχύοντας τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, μέσα από την οργάνωση της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις, αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), “η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις, που υποστηρίχθηκε ενεργά και το 2023, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέδωσε σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, συμφωνίες εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργικών, συνολικής αξίας, άνω των 5 εκ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι στις δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες, την MUNICH FABRIC START (18-20/7/2023) στο Μόναχο και την MOMAD METROPOLIS (15-17/9/2023) στη Μαδρίτη, οι 12 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, πραγματοποίησαν 452 ‘Β to B’ συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, με άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη συμφωνιών για παραγγελίες, ύψους 1.850.000 ευρώ. Συνολικά το 2023, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ενίσχυσαν μέσω του ΣΕΠΕΕ, τη συμμετοχή 36 επιχειρήσεων σε πέντε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου”.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, “τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα στους δυναμικούς κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποδεικνύουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού ανάπτυξης που έχουμε για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας κλάδος, ο οποίος πριν από χρόνια κατέγραφε καθοδική πορεία, χάρις στο σχέδιό μας και την επιμονή μας να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε διέξοδο και προοπτική, απέκτησε δυναμική και μέλλον. Και αυτή η εξέλιξη των επιχειρήσεων του τόπου μας ουσιαστικά δημιουργεί ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί εισόδημα για χιλιάδες νοικοκυριά. Μέσα από την ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα του ενδύματος και της κλωστοϋφαντουργίας πετυχαίνουμε επίσης να μπούμε σε νέες αγορές, να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και τις επενδύσεις και να αναπτύξουμε την περιφερειακή μας οικονομία. Όπως άλλωστε κάνουμε και με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το αναπτυξιακό σχέδιό μας είναι και επωφελές και εξωστρεφές. Αποδεικνύει ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την οποία με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουμε, αποτελεί την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τον τόπο και τους συμπολίτες μας”.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας επισήμανε: “Η συστηματική στήριξη τα τελευταία χρόνια της εξωστρέφειας του κλάδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποδίδει καρπούς. Οι επιχειρηματίες του κλάδου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο εξωτερικό με την υψηλή ποιότητα και αισθητική των ελληνικών προϊόντων. Η δυναμική της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, με σημείο αναφοράς την Κεντρική Μακεδονία, αναγνωρίζεται διεθνώς. Συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια να εργαζόμαστε μεθοδικά, για την ανάδειξη της σε ισχυρό οικονομικό πυλώνα, με υψηλό αριθμό θέσεων εργασίας και αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών”.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (το 70% της χώρας).

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...