Συνέντευξη του Αλέξη Τσαχουρίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 -  «Αμοιβαία εμπιστοσύνη και στενή συνεργασία με τον δήμαρχο τα 4 χρόνια»

Συνέντευξη του Αλέξη Τσαχουρίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 - «Αμοιβαία εμπιστοσύνη και στενή συνεργασία με τον δήμαρχο τα 4 χρόνια»

-Για την επόμενη θητεία, σιντριβάνι στην Ελιά, αναμόρφωση της πλατείας Ωρολογίου και αξιοποίηση του νερού του Τριποτάμου


Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, Αλέξης Τσαχουρίδης μίλησε στον Ζήση Μιχ. Πατσίκα και στον ΑΚΟΥ 99.6 για την σχέση και συνεργασία του με τον δήμαρχο, απάντησε στα παράπονα των δημοτών για την κατάσταση των δρόμων της πόλης και έβγαλε είδηση με τον σχεδιασμό που υπάρχει για παρέμβαση στην Ελιά. Μίλησε για την επιθυμία του να πέσουν τα ντουβάρια της πλατείας Ωρολογίου και τον σχεδιασμό για την ανάπλαση της, ενώ έθεσε ως υψηλό στόχο την συνολική αξιοποίηση και ασφαλή διαχείριση των νερών του Τριποτάμου. Φυσικά αναφέρθηκε στην σκληρή μάχη του σταυρού λόγω του «πλούσιου» ψηφοδελτίου Βοργιαζίδη και σχολίασε τις υποψηφιότητες Χατζησάββα, Παλουκίδη και Κορωνά.

Πέτυχε το «στοίχημα» του μηχανικού δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη να αναθέσει την «καυτή πατάτα» της αντιδημαρχίας Τεχνικών στον δικηγόρο Αλέξη Τσαχουρίδη και πως ήταν η μεταξύ σας συνεργασία;

Ήταν μια κοινή απόφαση με τον δήμαρχο να αναλάβω τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Υπήρξε μια συνεργασία αμοιβαίας εμπιστοσύνης αυτά τα 4 χρόνια για το ιδιαίτερα δύσκολο και σύνθετο αντικείμενο της τεχνικής υπηρεσίας και πολεοδομίας, με συνεχή συνεργασία με τον δήμαρχο για να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το έργο για το οποίο μας εμπιστεύθηκαν οι δημότες της Βέροιας. Ο Κώστας Βοργιαζίδης με τίμησε και τον τίμησα με εμπιστοσύνη και σήμερα εάν πέτυχε το «στοίχημα» θα το κρίνουν οι πολίτες.

Πώς κρίνετε ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης θέτει υποψηφιότητα ως δήμαρχος για 3η συνεχόμενη θητεία;

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει ήδη δύο θητείες και έπρεπε να έχει μια φυσιολογική φθορά, βλέπετε ότι στις προσεχείς εκλογές τον στηρίζουμε περίπου 250 υποψήφιοι που τον εμπιστευόμαστε ως επικεφαλής, ενώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι που τελικά δεν χωρούσαν και έμειναν εκτός. Η εμπιστοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Βοργιαζίδη σημαίνει κάτι και σημειωτέον ότι είναι από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους και όλων των ηλικιών. Αυτό είναι ένα μέγεθος αντικειμενικά μετρήσιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σας «χρεώνουν» ότι είστε μια κλειστή ομάδα προσώπων γύρω από τον δήμαρχο, τι έχετε να πείτε;

Ο δήμαρχος όλη την ημέρα είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους αντιδημάρχους ειδικά για κάποια σοβαρά θέματα και έχει πλήρη εικόνα και γνώση σε όλους τους τομείς, είτε αφορά τεχνικά, οικονομικά κλπ θέματα. Αυτό που μας «χρεώνουν» ότι κάποια πρόσωπα είμαστε πολύ κοντά του, φυσικά και εκ των πραγμάτων πρέπει να είμαστε κοντά αφού τα προβλήματα είναι καθημερινά και πρέπει να δίνουμε λύσεις. Προσωπικά η συνεργασία μαζί του, είναι ένα «πάντρεμα» μηχανολόγου και νομικού που έχει το καλό ο δήμαρχος με τις τεχνικές γνώσεις και εγώ ως νομικός για τα τεράστια νομικά ζητήματα που υπάρχουν στο αντικείμενό μου να καλύπτουμε όλο το φάσμα των θεμάτων. Φυσικά υπήρξαν και προβλήματα σε ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο, που στην πορεία με συνεννόηση λύσαμε.

Τι απαντάτε στα παράπονα για την καθημερινότητα που βιώνει ο δημότης και ειδικά για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη;

Τα ζητήματα της καθημερινότητας σε μεγάλο βαθμό αφορούν και το δικό μου αντικείμενο, που αντιμετωπίσαμε σε μεγάλο μέρος της θητείας μας υπό δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού και των επιπρόσθετων προβλημάτων που μας δημιούργησε. Κυκλοφορούμε και εμείς καθημερινά στην πόλη και υπάρχουν προβλήματα και στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Ωστόσο, να έχουμε υπόψη ότι η πόλη σκάβεται στο μεγαλύτερο μέρος της για διαφορετικούς λόγους(ΔΕΥΑΒ, οπτικές ίνες, φυσικό αέριο και ανάπλαση από Κυριώτισσα μέχρι Μπαρμπούτα) και θα επαναλάβω αυτό που είπε και ο δήμαρχος, ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα σκαψίματα για να καλύψουμε στη συνέχεια όπου υπάρχουν προβλήματα. Δεν είναι δυνατό να ξοδέψουμε τα χρήματα του δημότη της Βέροιας για να ασφαλτοστρώσουμε και μετά από λίγο να έρθει κάποιος να σκάψει ξανά στο σημείο. Οι παρεμβάσεις από τα συνεργεία που σκάβουν την πόλη(φυσικό αέριο, οπτικές ίνες) θα επιδιώξουμε να γίνονται με τρόπο και σε ώρες που ενοχλούν λιγότερο την λειτουργία της αγοράς. Τα σκαψίματα τελειώνουν και στόχος μέσα στην επόμενη θητεία είναι και η ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Σε περίπτωση που επανεκλεγεί η διοίκηση Βοργιαζίδη προσωπικά εκτός από τα έργα που έχουν εξαγγελθεί έχετε κατά νου 2-3 πράγματα που θα θέλατε να γίνουν στην πόλη;

Μετά από συζήτηση και με τον δήμαρχο θα ήθελα στην επόμενη θητεία να υπάρξει ένα νέο σιντριβάνι στην πλατεία Ελιάς και ανάλογη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αντάξιου της ιστορίας και φήμης της Ελιάς. Επίσης στην πλατεία Ωρολογίου που η αλήθεια είναι ότι έχει αδικηθεί διαχρονικά, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις. Δυστυχώς μετά την μεταφορά των δικαστηρίων η πλατεία «έσβησε». Πήγαμε επανειλημμένα με τον δήμαρχο και του είχα μεταφέρει την πρόθεσή μου να ρίξω τα ντουβάρια. Ωστόσο μου σύστησε να περιμένουμε, αφού με την παραχώρηση του παλαιού δικαστικού μεγάρου, την ανταλλαγή του 3ου δημοτικού σχολείου με την Μητρόπολη και την μεταφορά του σχολείου στο ακίνητο που αποκτήσαμε στην Μιαούλη(πρώην ιδιωτικό Τσαλέρα), θα υπάρξει μια συνολική μελέτη για συνολική αναμόρφωση της πλατείας και του ευρύτερου χώρου. Η πλατεία Ωρολογίου είναι η ιστορική πλατεία της πόλης και θα αναμορφωθεί, θα πάρει την παλιά της αίγλη πίσω για να αξιοποιηθεί και να γίνει πιο φιλική στους επισκέπτες. Το επόμενο στοιχείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να διαχειριστούμε είναι το νερό του Τριποτάμου. Δεν αναφέρομαι μόνο σε έναν περίπατο δίπλα στην όχθη, αλλά σε μια μεγάλη μελέτη που αφορά δύο χωμάτινα φράγματα στις πηγές που θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και ασφαλή ροή χειμώνα καλοκαίρι. Το νερό του Τριποτάμου θα αξιοποιηθεί σε ένα μέρος για άρδευση που την έχουν ανάγκη οι καλλιέργειες και ένα μέρος για ύδρευση αφού το νερό είναι κατάλληλο για πόση. Η ελεγχόμενη ροή που θα περνά από την πόλη θα δώσει την δυνατότητα να αναπτυχθούν διαδρομές, να φτιαχτούν ήπιες κατασκευές(κιόσκια αναψυχής) και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια. Πρόκειται για μεγάλο έργο, αφού η αξιοποίηση του νερού αλλά και η προστασία από αυτό μέσω αντιπλημμυρικών έργων είναι υψίστης σημασίας και σίγουρα θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η υλοποίηση του.

Πώς βλέπετε τις 3 άλλες υποψηφιότητες δημάρχων στη Βέροια;

Καταρχάς έχω σεβασμό απέναντι στον αγώνα του κάθε υποψηφίου για να εκλεγεί ανεξαρτήτων παρατάξεως. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ένα συγκεκριμένες ιδέες και πρόγραμμα, κατεβάζει έναν υποψήφιο για να τις υποστηρίξει με πολιτική σταθερότητα σε αυτές. Στην προηγούμενη θητεία είχαμε μια καλή συνεργασία με τον επικεφαλής κ. Μελιόπουλο, το ίδιο ελπίζω και με τον κ. Χατζησάββα. Αναφορικά με τον Θεόφιλο Κορωνά και τον Κώστα Παλουκίδη έχω να πω ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης παράγει δημάρχους! Και τους δύο τους τίμησε ο δήμαρχος και τους έκανε αντιδημάρχους και επέλεξαν μέχρι τότε να στηρίξουν το έργο του. Δεν ήταν απλοί δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά αντιδήμαρχοι και είχαν αρμοδιότητες για να εκτελέσουν το έργο του δημάρχου. Ήταν δικαίωμά τους να διαφοροποιηθούν, ωστόσο θα πρέπει να απαντήσουν γιατί τότε στήριζαν το πρόγραμμα και έργο Βοργιαζίδη και τώρα είναι απέναντι.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε το ψηφοδέλτιο Βοργιαζίδη καθιστά πιο δύσκολη αυτή την φορά την μάχη του σταυρού;

Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, έχει δημιουργηθεί για να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. Είναι γενικά παραδεκτό ακόμη και από τους αντιπάλους μας ότι ο αριθμός και η ποιότητα των υποψηφίων το καθιστά πολύ δυνατό και επομένως και για όλους εμάς που συμμετέχουμε θα είναι μια δύσκολη μάχη για να εκλεγούμε. Κάνουμε όλοι τον αγώνα μας, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι, αλλά ο κόσμος θα κρίνει ποιος είναι χρήσιμος και άξιος για να εκλεγεί και να τον εκπροσωπήσει.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...