«Όποιος μένει αμέτοχος στα Κοινά, δεν είναι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος» (Περικλής)

«Όποιος μένει αμέτοχος στα Κοινά, δεν είναι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος» (Περικλής)

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω, και εργάζομαι στη Βέροια.

Μητέρα μου ήταν η αείμνηστη Καθηγήτρια Φιλόλογος της Βέροιας Εύα Παναγιωτοπούλου, πατέρας μου ο αείμνηστος Ιατρός της Βέροιας Γιάννης Σαρηγιαννίδης, τ.Διευθυντής του ΙΚΑ Ημαθίας. Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής ΑΠΘ (1993), κάτοχος 3 Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Γαλλία, 1998-2000), Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός (2002), Διδάκτωρ ΑΠΘ (2007). Είμαι Εθελοντής Αιμοδότης, ενεργό Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου, με συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες Αποστολές, μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέλος του Συλλόγου Φίλων του Τριποτάμου, μέλος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου των Αιγών. Μιλώ αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ιταλικά, και λίγα ισπανικά. 

ΠΙΣΤΕΥΩ στην Εντιμότητα, στην Αξιοπρέπεια, στην Δικαιοσύνη, στον Αλληλοσεβασμό, στον ειλικρινή και καλοπροαίρετο Διάλογο, στην στοχευμένη Δράση, στην Συμμετοχή στα Κοινά, στον Έλεγχο της Εξουσίας. ΠΙΣΤΕΥΩ στην Ομορφιά, υλική και Πνευματική.

Ως Πλαστικός Χειρουργός, αλλά και ως άνθρωπος, είμαι τελειομανής και δημιουργικός, με καινοτόμες  ιδέες για την ανάδειξη της Βέροιας σε πρωταγωνίστρια Πόλη, για την επιβολή του Αλληλοσεβασμού, για τον εξωραϊσμό του αστικού  και εξοχικού μας περιβάλλοντος, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Για ν’ αξιοποιηθούν στο έπακρο όλοι οι Πόροι του Τόπου μας,  του τόσο Προικισμένου από την Φύση και από την Ιστορία. Για να γίνει η Βέροιά μας μια Πόλη - Κόσμημα, Πρότυπο και Υπόδειγμα σε όλα, μια Πόλη Πράσινη,  Φιλική, ακόμα πιο Όμορφη, ακόμα πιο Ανθρώπινη. Όπως της αξίζει και όπως μάς αξίζει!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Δεν είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος για να κάνω προγραμματικές δηλώσεις. Θέλω όμως να έχω φωνή ως Δημοτικός Σύμβουλος, για να προωθήσω λύσεις στα προβλήματα και καινοτόμες ιδέες, που θα πάνε τον Δήμο μας μπροστά.

Ενδεικτικά, θα προωθήσω θέματα όπως η σημαντική ενίσχυση του πράσινου μέσα στην πόλη, η στοχευμένη συντήρηση των δρόμων, η συντήρηση και η καλαίσθητη ανανέωση του δημοτικού αστικού εξοπλισμού, η οριστική διευθέτηση του προβλήματος των αδέσποτων, η προστασία και αποκατάσταση των παραδοσιακών κτισμάτων που έχουν απομείνει, η λειτουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, η άμεση και ασφαλής λειτουργία όλων των παιδικών χαρών, η επίλυση του προβλήματος χώρου των Κοιμητηρίων, η αξιοποίηση του Τριπόταμου και του Φράγματος ως πόλων έλξης και χώρου αναψυχής Βεροιωτών και επισκεπτών.

 Έχω επίσης πολλές καινοτόμες ιδέες στο μυαλό μου, όπως η κατασκευή κυκλικών κόμβων με τοπόσημα, όπως πχ μια ροδακινιά στην Ελιάς, ένα Σύμβολο της Βέροιας στον κόμβο Δικαστηρίων και στο Σταθμό. Θεωρώ σημαντική την στοχευμένη ανάπλαση (όχι νέα φαραωνικά έργα) της Ελιάς και του Ρολογιού, με πολύ περισσότερο πράσινο και πολύ περισσότερο υδάτινο στοιχείο, και την ανέγερση ενός σύγχρονου Ρολογιού στο Ρολόι, με καφέ στην κορυφή και πανοραμική θέα, την αξιοποίηση και το άνοιγμα επιτέλους στο κοινό του Πύργου της Βασίλισσας Βεργίνας και του περιβάλλοντος χώρου, την δημιουργία Αρχαιολογικού χώρου στον Άγιο Ιωάννη, ώστε να κλείσει επιτέλους αυτή η χρονίζουσα αισθητική πληγή στο κέντρο του κέντρου της πόλης μας,  την κατασκευή περιμετρικών του κέντρου πάρκιγκ, την αξιοποίηση  του χώρου κάτω από την Ελιά ως έξυπνο θεματικό πάρκο αναψυχής.

Σε άλλο επίπεδο, ακόμα πιο σημαντικό, προέχει η δημιουργία στη Βέροια Πάρκου Επιχειρηματικής Καινοτομίας, με στόχο την επιστροφή στη Βέροια όλων αυτών των νέων παιδιών μας, που έχουν σκορπίσει σε όλον τον Κόσμο, και που λείπουν τόσο από τις οικογένειές τους όσο και από την τοπική Κοινωνία. Αναγκαία είναι επίσης  η δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης και ει δυνατόν  Γεωπονικής Σχολής, συνδεδεμένων με τις τοπικές αγροτικές κοινότητες του Δήμου μας, ώστε η Αγροτική μας παραγωγή να είναι Σύγχρονη, Στοχευμένη, και Αποδοτική.

Να είστε σίγουροι  ότι η φωνή μου θα αξίζει να ακουστεί, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δώστε μου με  τον Σταυρό σας τη Δύναμη να κάνω τη Διαφορά!

Δρ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης - Πλαστικός Χειρουργός 

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...