H πρώτη της ΄Κοινωνίας Πολιτών΄. Video και φωτορεπορτάζ

H πρώτη της ΄Κοινωνίας Πολιτών΄. Video και φωτορεπορτάζ

Παρακολουθείστε video με όλες τις ομιλίες της πρώτης συγκέντρωσης της "Κοινωνίας Πολιτών" του κ. Δημήτρη Ρίζου, την περασμένη Δευτέρα στο "Κιόσκι" της Νάουσας, καθώς και φωτορεπορτάζ από αυτή. Επίσης σας παραθέτουμε την ομιλία του κ. Θοδωρή Διδασκάλου και τον χαιρετισμό του κ. Κώστα Τόμτση.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

 

Σήμερα μπαίνουμε και επίσημα στη Διαδικασία προς τις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου. Σήμερα γινόμαστε και επίσημα η Δημοτική Παράταξη που θέλουμε σε μια εποχή μάλιστα δύσκολη και πρωτόφαντη για τον Τόπο, όπου το καθήκον του πολίτη να συμμετέχει στα κοινά αποκτά μια άλλη διάσταση καθώς η ζωή του η ίδια βρίσκεται στο στόχαστρο.

Η τυπική διαδικασία θα ήθελε να πω κάποια λόγια για τον επικεφαλής της  Κοινωνίας Πολιτών, τον Δημήτρη Ρίζο. Δε θα μιλήσω για το Δημήτρη Ρίζο. Είναι γνωστή η διαδρομή του. Δε θα μιλήσω και για έναν άλλο λόγο. Επειδή στην Κοινωνία Πολιτών δεν στεκόμαστε στα πρόσωπα, διαφωνούμε με τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα διοίκησης και τις ολιγομελείς επιτροπές. Επειδή για μας ο επικεφαλής είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων. Επειδή η προσφορά και η συμμετοχή για τον καθένα από εμάς δεν είναι θέμα θέσης και αξιώματος αλλά στάση ζωής και μάλιστα ο μοναδικός τρόπος αλλαγής της κοινωνίας που ζούμε. Μιας κοινωνίας που στενάζει κάτω  από ανάλγητες πολιτικές, στις οποίες άνοιξε το δρόμο η λογική της ανάθεσης, ο άκρατος ατομικισμός και η αδιαφορία για τα κοινά.

Η Κοινωνία Πολιτών επιδιώκει τον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε δύναμη δημιουργικής αλλαγής και ανατροπής. Αυτό για μας είναι καθήκον.  

Δεν επιδιώκουμε ψήφο ανάθεσης . Επιδιώκουμε, Ζητάμε τη συμμετοχή όλων στη διοίκηση, στη λήψη αποφάσεων, στη δημιουργία, στη δράση. Ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία δημοκρατική και συμμετοχική. Μια κοινωνία που ο καθένας μας θα αντιληφθεί τη δύναμή του, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Μια κοινωνία που ο καθένας μας που θα παλεύει για το κοινωνικό καλό, για το κοινό συμφέρον. 

Αυτά ναι, η Κοινωνία Πολιτών και ο επικεφαλής  της προσωπικά, μπορούν να τα πετύχουν.

Μπορούμε να ενώσουμε τους νέους με τους μεγαλύτερους. Μπορούμε να παραμερίσουμε τις ιδεολογικές μας αγκυλώσεις. Μπορούμε να παραμερίσουμε την καχυποψία που διατρέχει την κοινωνία. Μπορούμε να συνταχθούμε κάτω από την ανάγκη να αλλάξει ο τόπος. Με σύνθεση απόψεων, με συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βγάλει τον Τόπο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και θα δώσει όραμα..

Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση ο επικεφαλής για μας θα παίξει το ρόλο του εγγυητή της δημοκρατικής ανασυγκρότησης . Και ως προς αυτό δε φοβόμαστε. Ο Δημήτρης Ρίζος είναι κατάλληλος να το εγγυηθεί. Είναι ο ικανότερος  να συμβάλλει ώστε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί με συνέπεια και ανιδιοτέλεια να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην κοινή προσπάθεια.

 

Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη συγκυρία, που έχει προέλθει από συγκεκριμένες πολιτικές και νοοτροπίες. Γνωρίζουμε τις αιτίες και τους δημιουργούς της κατάστασης αυτής. Δεν κρυβόμαστε και έχουμε σαφή πολιτική θέση. Επιδιώκουμε την αλλαγή. Θέλουμε το καινούριο, το ριζοσπαστικό, το ελπιδοφόρο. Όχι απαραιτήτως το ηλικιακά νέο και το περιστασιακά μοντέρνο. Το πραγματικά νέο και δημιουργικό που κρύβει ο καθένας μέσα μας του  που ζητάει την αλλαγή. Ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας. Ας μην ακολουθήσουμε λοιπόν πεφωτισμένες ηγεσίες που θα μας οδηγήσουν σε ήδη χαραγμένους δρόμους.   Ο δρόμος πρέπει να χαραχθεί από μας τους ίδιους και από την αρχή. Δε μένει παρά να αναλάβουμε την ευθύνη και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Δε μένει παρά  να δημιουργήσουμε μια πραγματική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ ΤΟΜΤΣΗ

Η αντιπαράθεση της «Κοινωνίας Πολιτών» είναι σκληρή και απόλυτη. 

Τόσο με τον έκδηλο και υφέρποντα φασισμό που, μη γελιόμαστε, είναι έντονος και στις τοπικές κοινωνίες, όσο και με τις φιλομνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την πατρίδα μας στην καταστροφή και συνεχίζουν.

 

Οι απαντήσεις από την «Κ.Π.» θα δοθούν και στο ευρύ επίπεδο της πολιτικής και σε εστιασμένες δράσεις και ανάγκες που έχει ο Δήμος μας.

 

Η «Κ.Π.» υιοθετεί τη στρατηγική της ανάδειξης νέου μοντέλου οικονομικής διαχείρισης, με στοχευμένες «Προτάσεις – Λύσεις»

 

Ενδεικτικά:

 Αγώνας για κατοχύρωση διοικητικής αυτοτέλειας και ανεξαρτησία της Τ.Α. για τα τοπικά προβλήματα και όλα ανεξαίρετα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο

 Αγώνα για κατοχύρωση οικονομικής αυτοδυναμίας από την κεντρική εξουσία

 Αξιοποίηση των τοπικών πόρων με σεβασμό στις ανθρώπινες ανάγκες και το φυσικό περιβάλλον

 Κινητοποίηση για διαρκή συμμετοχή των πολιτών και κυρίως της νεολαίας στα τεκταινόμενα της Τ.Α.

 Ενεργή συμμετοχή της Τ.Α. στους γενικότερους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που οδήγησαν τον λαό στην ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση και τον στραγγαλισμό της αξιοπρέπειας του.

 

Αντίπαλός μας είναι ο άκρατος οικονομικός Νεοφιλελευθερισμός και τα παρακλάδια του με τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας.

 

Τελευταία περίσσεψαν στην πατρίδα μας οι «Ανεξάρτητοι», δηλαδή η μεταφυσική στο μεγαλείο της. Η παρθενογέννηση των υποψηφίων σ’ ολόκληρη την Επικράτεια. 

 

Ε, λοιπόν, η «Κοινωνία Πολιτών» έχει ταυτότητα:

Συμμετέχουμε στο «κίνημα» που θέλει την «πολιτικοποίηση» της πολιτικής, ώστε να μπορούν να υπάρξουν εκ νέου δυνατότητες, εργαλεία και κίνητρα για την συμμετοχή των πολιτών. Στην ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, την ταλαίπωρη Ελλάδα και τη Νάουσα μας!

 

Δεν έχω καμία αμφιβολία. Ο Τάκης Ρίζος και οι συνεργάτες του με την συμπαράσταση της πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου μας, θα κληθούν αύριο να εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο μια ρεαλιστική και ανατρεπτική πολιτική θα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών του Δήμου της Νάουσας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...