Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, για έναν Δήμο  Βέροιας που θα αξίζει να ΖΟΥΜΕ…

Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, για έναν Δήμο Βέροιας που θα αξίζει να ΖΟΥΜΕ…

Γράφει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου*:

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για τον μέλλον μας, για τον τόπο μας, για την πόλη, τα χωριά μας, την ζωή μας. Την Κυριακή παίρνουμε στα χέρια μας τις τύχες μας, για ένα δήμο ανοιχτό στους δημότες, ανοιχτό σε νέες ιδέες, έναν δήμο που θα κοιτά στο μέλλον, με αισιοδοξία και όραμα.

Για την απερχόμενη διοίκηση, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά και θα μπορούσαν να λεχθούν ακόμη περισσότερα. Ωστόσο φρονώ πως έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου η ανεπάρκεια όσων κρατούσαν τις τύχες μας στα χέρια τους, για αυτό και θα σταθώ σε μερικές δικές μου σκέψεις και προτεραιότητες, όπως το νιώθω.

• Οραματίζομαι έναν Δήμο με πραγματικά «συμμετοχική δημοκρατία», όπου οι δημότες θα έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις, αλλά και θα γίνονται αποδέκτες του απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής.

• Έναν Δήμο που θα επιζητά τη σύνθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών, ανεξάρτητα από το ποιος τις καταθέτει

• Έναν Δήμο του οποίο το ανώτατο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης και των κοινοτήτων, μακριά από κάθε είδους μικροπολιτικές αντιλήψεις, ενώ η αντιπολίτευση θα είναι εκεί για να ασκεί εποικοδομητική κριτική.

• Έναν Δήμο που να έχει ως πρώτιστο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από σωστά ασφαλτοστρωμένους δρόμους και βατά πεζοδρόμια, μέχρι μεγάλα έργα που θα υπηρετούν τον σκοπό αυτό, όπως έργα υποδομής, θέσεις στάθμευσης, αθλητικά κέντρα, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές, χώροι περιπάτου και άλλα μικρότερα και μεγαλύτερα.

Πέρα από τους γενικούς στόχους, θέτω στον εαυτό μου και ενώπιον των συνδημοτών μου τρία «στοιχήματα»:

• Ως φαρμακοποιός, την βελτιστοποίηση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου προς κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

• Ως παλιός αθλητής στο τένις, την προτεραιοποίηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην κάθε δυνατή συνδρομή των αθλητικών σωματείων, ομάδων και αθλητών.

• Ως πολίτης, την ασταμάτητη αντιμετώπιση των θεμάτων της «καθημερινότητας», που μπορεί να φαντάζουν μικρά κοιτώντας την συνολική εικόνα, αλλά είναι μικρές «αγκίδες» που δυσκολεύουν τους δημότες και αμαυρώνουν την γενική εικόνα του Δήμου.

Τα επόμενα 5 χρόνια ο Δ. Βέροιας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, είτε ως επερχόμενες προοπτικές ανάπτυξης, είτε ως απότοκα του παρελθόντος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να πάμε σε καμία περίπτωση με όρους αδιαφάνειας, «αυτόματου πιλότου», προσωπικών συμφερόντων και μετριότητας.

Για αυτό και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ψηφίζουμε, με το χέρι στην καρδιά, τον συνδυασμό του Θεόφιλου Κορωνά! Για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον Δήμο Βέροιας, για να μπορέσουμε να ΑΛΛΑξουμε την κατάσταση και να ΖΟΥΜΕ εμείς και οι επόμενες γενιές σε μία πόλη που θα μας παρέχει την όμορφη φιλοξενία της, αλλά και προοπτικές για μια ποιοτική ζωή.

Σας καλώ να δώσετε την ευκαιρία στην ΑΛΛΑΓΗ, για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, για έναν Δήμο Βέροιας που θα χαίρεσαι να ΖΕΙΣ και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ.

* Ο Γιώργος Α. Χατζηγεωργίου είναι Φαρμακοποιός – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας (Δ.Ε. Βέροιας) με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – αλλάΖΟΥΜΕ» του Θεόφιλου Κορωνά

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...