Εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα της Νάουσας από την αστυνομία

Εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα της Νάουσας από την αστυνομία

Άλλες πέντε εξιχνιάσεις διακεκριμένων κλοπών σε καταστήματα και επιχειρήσεις πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας. Ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 21 έως 26 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών. Οι ανωτέρω αφαίρεσαν από τα καταστήματα διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 88.500 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και δύο φορτηγά για τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 3/3/2013 έως 21/9/2013 στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά: 

• νυχτερινές ώρες της 03/04.03.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα μεταλλικών κατασκευών, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα φορτηγό του καταστήματος με σκοπό να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος, προκαλώντας του φθορές.

• νυχτερινές ώρες της 26/27.05.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης βιομηχανικών ειδών, διάφορα εργαλεία. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα φορτηγό του καταστήματος, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος προκαλώντας του φθορές. Η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

• νυχτερινές ώρες της 7/8.06.2013 αφαίρεσαν από βιοτεχνία ρούχων 1.900 τεμάχια ρούχων συνολικής αξίας 17.000 ευρώ περίπου, ενώ προξένησαν φθορές στην πόρτα, την περίφραξη και στον συναγερμό. 

• νυχτερινές ώρες της 04/05.07.2013 αφαίρεσαν από τεχνικό κατάστημα μεγάλο αριθμό συσκευών και εργαλείων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ. Επιπλέον, προξένησαν φθορές στο κατάστημα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και των φθορών ανέρχονται στο ποσό των 40.000 ευρώ. Κατόπιν, νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, από γειτονικό συνεργείο αφαίρεσαν ένα φορτηγό για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή της Λυκογιάννης.

• νυχτερινές ώρες της 20/21.09.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης χαλιών και μοκετών, μεγάλο αριθμό χειροποίητων χαλιών και διαδρόμων, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία ηλεκτρική θερμάστρα, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ. Για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων, οι προαναφέρομαι αφαίρεσαν νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας ένα φορτηγό αυτοκίνητο από τον προαύλιο χώρο μηχανουργείου. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, την 24.09.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας.

Γίνεται μνεία ότι πέντε από τους προαναφερόμενους είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό και στη Μαρίνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

Δήμος Βέροιας  προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10 Μαΐου, η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης  τραπεζοκαθισμάτων

Δήμος Βέροιας προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10...

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας...

Δήμος Βέροιας: Συνεχίζονται  οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  στην οδό Παυσανίου στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»

Δήμος Βέροιας: Συνεχίζονται οι εργασίες...

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο «Βελτίωση Οδικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...