Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού με στόχευση τον εμπορικό κλάδο προτείνει η ΕΣΕΕ

Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού με στόχευση τον εμπορικό κλάδο προτείνει η ΕΣΕΕ

Την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής νέου χρηματοδοτικού εργαλείου ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχευση ειδικά την εμπορική επιχειρηματική κοινότητα έθεσε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργο Καρανίκα στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρουσίασε στον Υπουργό τη συγκεκριμένη πρόταση της Συνομοσπονδίας για επικαιροποιημένο επιδοτούμενο Πρόγραμμα που θα καλύπτει στοχευμένα τις πραγματικές ανάγκες των τυπικών Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΜΕ & ΜΜΕ) οι οποίες δραστηριοποιούνται στον Εμπορικό Τομέα. Παράλληλα, θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από επιχειρήσεις κλάδων που αποτελούν μέρος της αλυσίδας αξίας του εμπορικού κλάδου, όπως είναι ο τομέας εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας.

Σκοπός του Προγράμματος θα είναι η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, εργαλείων και εφαρμογών από τις εμπορικές ΠΜΕ & ΜΜΕ στους καίριους τομείς λειτουργίας τους και συγκεκριμένα: πωλήσεις – marketing, διαχείριση προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και εξυπηρέτηση πελατών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο κύριος Καρανίκας επισήμανε πως τα Προγράμματα «Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» είναι ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για την ψηφιοποίηση των ΜμΕ. Τόνισε όμως πως είναι απολύτως απαραίτητο ένα Πρόγραμμα πλήρως στοχευμένο στο εμπόριο, ικανό να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες ανάγκες που καταγράφονται από τις ίδιες τις εμπορικές ΜμΕ.

Ο κύριος Παπαθανάσης σημείωσε πως αφού μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η πρόταση της ΕΣΕΕ θα γίνει προσπάθεια ώστε να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατόν το ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο για το εμπόριο στο πλαίσιο της προσπάθειας που, όπως είπε, πάντα καταβάλλει η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στις τεκμηριωμένες προτάσεις των φορέων της πραγματικής οικονομίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδιανόητο περιστατικό στην Κατερίνη: Έκανε επέμβαση για όγκο στο δεξί νεφρό του, του αφαίρεσαν το αριστερό

Αδιανόητο περιστατικό στην Κατερίνη: Έκανε επέμβαση...

Ένας 65χρονος καρκινοπαθής υποβλήθηκε σε χειρουργική ...

«Καλλιπάτειρα»: Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου για την αθλητική βία από την Ελληνική Αστυνομία

«Καλλιπάτειρα»: Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί...

Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με τη...

Μητσοτάκης: Αυξάνουμε το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα έως τα 2.500 ευρώ

Μητσοτάκης: Αυξάνουμε το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα...

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος έως...

20-22 Μαΐου 2024, στο Λονδίνο: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “LONDON WINE FAIR 2024”

20-22 Μαΐου 2024, στο Λονδίνο: Πρόσκληση εκδήλωσης...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά...

Σχολεία: Αλλαγές στα ωράρια - Τι ώρα θα φεύγουν οι μαθητές από τα ολοήμερα Δημοτικά

Σχολεία: Αλλαγές στα ωράρια - Τι ώρα θα φεύγουν οι...

Αλλάζει η ώρα αποχώρησης των παιδιών από τα ολοήμερα...

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές για το ρεύμα τον Μάρτιο: Ακόμη και στα 8 λεπτά η κιλοβατώρα

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές για το ρεύμα τον...

Πρώτη η ΔΕΗ ανακοίνωσε μείωση στις χρειώσεις για το...

ΚΕΔΕ – Εκλογές: Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι έδρες των παρατάξεων

ΚΕΔΕ – Εκλογές: Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι...

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αιρετών...

Παράταση για 1+1 μήνα, της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές

Παράταση για 1+1 μήνα, της διασύνδεσης των POS με τις...

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...