ΔΔΕ Ημαθίας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρώτων βοηθειών στα σχολεία

ΔΔΕ Ημαθίας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρώτων βοηθειών στα σχολεία

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΔΔΕ Ημαθίας και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας «ΜΑΘΕ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΕ» που απευθύνεται στους μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Βέροιας .

Η παρουσίαση προγράμματος κ εκπαιδευτών έγινε στα γραφεία της ΔΔΕ Ημαθίας με τον Διευθυντή κ. Αλατζόγλου να θεωρεί πως με αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή και τα παιδιά μας πιο ενεργητικά με την εκμάθηση των ανάλογων δεξιοτήτων για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, κα Συρμούλα Τζήμα -Τόπη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας κα. Μπατσαρά Γεωργία, οι Σύμβουλοι Τομέα Υγείας Πρόνοιας- Ευεξίας κα Κατσιούρα Αικατερίνη και Παιδαγωγικής ευθύνης του ΕΠΑΛ Βέροιας , κα Μπαμπαλώνα Ελένη καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, κα Καλτσίδου Σοφία.


Κύριος σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα, σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, με ενδεικνυόμενο τρόπο. Δευτερευόντως, ενδυναμώνει τους μαθητές/-τριες μέσα από την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μετάδοση ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (χειρισμοί αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα, θύματος πνιγμού, αναίσθητου θύματος, θύματος χωρίς φυσιολογική αναπνοή, ΚΑΡΠΑ, κλήση σε Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης), στη βελτίωση του επιπέδου άνεσης ενός θύματος και στην αποτροπή επιδείνωσης μιας κατάστασης, ΜΕΧΡΙ την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Το πρόγραμμα που έχει δυο φάσεις , θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα υλοποιηθεί από τους Εκπαιδευτές της Ομάδας Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών της ΔΔΕ Ημαθίας Παπαγιάννη Αλεξάνδρα, Τσιρανίδου Γεωργία, Χρυσοστομίδου Μαρία, Γιαννακοβίτη Δημήτριο και Ντανάση Ιωάννα. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση η βραβευμένη από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Πρώτων βοηθειών, εκπαιδευτικός και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης κ της Αμερικανικής Καρδιολογικής εταιρείας, κ. Κούτλα Γεωργία.

Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε με την πιστοποίηση δύο εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Βέροιας. Η πιστοποίηση που πραγματοποιήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου από εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας έχει διεθνή ισχύ και αποδίδει τον τίτλο του «πιστοποιημένου ανανήπτη».

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, στη δεύτερη φάση θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα σχολεία και στην ομάδα εκπαίδευσης. Θα βοηθήσουν με την ενημέρωση και συγκέντρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών για την επικείμενη εκπαίδευση τους καθώς και την επιλογή της αντίστοιχης ημερομηνίας. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο πρωί και η διάρκεια τους θα είναι περίπου 2-3 ώρες ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της Βίας - Δράση του Γυμνασίου Τρικάλων

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας...

 Το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας σε συνεργασία με το...

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 33 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ...

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Μετά από έντονη βροχόπτωση και λιώσιμο χιονιών ...

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής στην Βέροια

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής...

Συνελήφθησαν στις 1 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι στην ...

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...