Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αποχαιρετισμοί και απολογισμοί στην τελευταία συνεδρίαση της τετραετίας

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αποχαιρετισμοί και απολογισμοί στην τελευταία συνεδρίαση της τετραετίας

Συνεδρίαση αποχαιρετισμών και απολογισμών ήταν η τελευταία του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023. Στο κλείσιμο της 4ετούς τους θητεία οι απερχόμενοι σύμβουλοι ευχήθηκαν καλή δύναμη στο νέο δ.σ. που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου και αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024 (για την επόμενη 5ετία).


Αρχικά ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους που ήταν μαζί για 4 χρόνια στην αίθουσα συνεδριάσεων. «Κάποιες φορές μπορεί να είπαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν υπήρχε τίποτα προσωπικό, αφού όλα γίνονται για το καλό της πόλης. Σαφώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις κι αυτό είναι δημιουργικό και γόνιμο», είπε ο κ. Βοργιαζίδης. Ο δήμαρχος ευχήθηκε η νέα διοίκηση να μπορέσει να βοηθήσει την πόλη, το ίδιο κι ακόμα περισσότερο.

Οι αρχηγοί των παρατάξεων

Απολογισμό της συνεργασίας και της συνδιοίκησης της παράταξής της «Βέροια-Πρωτεύουσα Πόλη» με την παράταξη του Δημάρχου, όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης, έκανε η Γεωργία Μπατσαρά, χαρακτηρίζοντας ιστορική αυτή την συνδιοίκηση. Όπως είπε: «παρά τις αρνητικές και κακόβουλες κριτικές που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της 4ετίας, άντεξε και άφησε θετικό αποτέλεσμα στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στην παράταξή μας, καθώς οι συνεργασίες δεν είναι εύκολες και μάλιστα μεταξύ παρατάξεων με διαφορετικό ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό. Όλα όμως ξεπερνιούνται όταν σέβεται ο ένας τον άλλον, παραμερίζει διαφορές χωρίς να απεμπολεί τα πολιτικά του πιστεύω και τις αρχές του και προτάσσει το καλό της πόλης και του δήμου. Σε όσους δείχνουν να «ενδιαφέρονται» για μας, τους απαντώ οτι μέσω αυτής της συνεργασίας δόθηκε η δυνατότητα σε μέλη της παράταξής μας, να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να αποδείξουν τις ικανότητές τους αφήνοντας θετικό πρόσημο. Η “Βέροια -Πρωτεύουσα Πόλη”, υπήρξε φυτώριο αυτοδιοικητικών στελεχών, έβγαλε ρίζες και κλωνάρια που θα τα κουβαλούν για πάντα μέσα τους, γιατί δεν είναι απλά παράταξη, είναι Ιδέα».


Ενδεικτικά η κα Μπατσαρά αναφέρθηκε στη εκλογή της Συρμούλας Τζήμα και την συμμετοχή του Δημήτρη Πυρινού στο περιφερειακό συμβούλιο, στους συμβούλους της παράταξής της, Βασιλειάδη και Κελεσίδη, που εκλέχθηκαν με τον Κ. Βοργιαζίδη, καθώς και στον Κώστα Παλουκίδη που είναι πλέον επικεφαλής δικής του παράταξης στην μείζονα αντιπολίτευση του νέου δημοτικού συμβουλίου. Τέλος συγχάρηκε την νέα δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο για την τριπλή θητεία του και ευχήθηκε καλό έργο σε όλους.

(Να σημειώσουμε ότι ο Παύλος Παυλίδης και οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ αποχαιρέτισαν το Σώμα, από την προηγούμενη συνεδρίαση).


Μαρκούλης: «Θα έχουμε πάντα την ιδιότητα των ενεργών πολιτών»

Στην τελευταία συνεδρίαση έδωσε το παρόν και ο Αντώνης Μαρκούλης με δύο συμβούλους της παράταξής του (Κ. Τροχόπουλος και Στ. Στουγιάννος) ευχαριστώντας όσους πολίτες τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και στην δημοτικό ομάδα, συμβάλλοντας αποφασιστικά σε μία ενεργή παρουσία στο Σώμα. «Στο κάδρο της επιτυχίας βάζουμε την προσφυγή και την δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το νόμο Θεοδωρικάκου. Μπορεί να μην έχουμε πλέον φυσική παρουσία στην αίθουσα, αλλά έχουμε πάντα την ιδιότητα των ενεργών πολιτών».


Τσανακτσίδης: «Ο δήμος πρέπει να γίνει πόλος έλξης πολυτουρισμού και ανάπτυξης»

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης που ανέλαβε την παράταξη του Γιάννη Παπαγιάννη μετά την αποχώρησή του, ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του στο Σώμα και τους συνεργάτες του και υπογράμμισε ότι στη θητεία του λειτούργησε για το καλό του τόπου και των πολιτών. Εκτίμησε ότι ο δήμος έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί περισσότερο σε όλα τα επίπεδα, έχει ανάγκη εξωστρέφειας και πρέπει να γίνει πόλος έλξης πολυτουρισμού και ανάπτυξης για την επιβίωση των επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιστροφή των νέων στον τόπο τους. «Αν συνεχίσει με την ίδια συντηρητική πολιτική είναι δεδομένο ότι η βασίλισσα του βορρά θα καταστραφεί», είπε και επανέλαβε την πρόταση να γίνει ένα μεγάλο έργο με άμεσα αποτελέσματα, εννοώντας την εγκατάσταση πανεπιστημίου στη Βέροια. Τέλος ζήτησε από όλους να στηρίζουν την τοπική Αγορά και τα τοπικά προϊόντα και απείχε από τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Γ. Μελιόπουλος: Καλή αγωνιστική χρονιά

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Γ. Μελιόπουλος ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά με τέτοιους αγώνες που όχι μόνο θα βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα βάλουν πλώρη για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και δήλωσε συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΒ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι


Η Συρμούλα Τζήμα στο δικό της απολογισμό για τη συμμετοχή της στα κοινά όλα αυτά τα χρόνια ως υποψήφια στην αυτοδιοίκηση και πλέον στο περιφερειακό συμβούλιο, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία μίλησε για το ρόλο της ως αντιδημάρχου παιδείας και τη συνεργασία της με τον εκπαιδευτικό κόσμο, έκανε απολογισμό δράσεων επί αντιδημαρχίας της άλλα και από τη θέση της ως πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής ισότητας φύλων, τόνισε ότι δεν κλείνει ο κύκλος αλλά συνεχίζεται η αυτοδιοικητική της πορεία από ένα νέο ρόλο και ευχήθηκε καλό και παραγωγικό έργο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο


Ο Βασίλης Στεφανόπουλος έδωσε τις ευχές του σε όλους και θύμισε ένα αίτημα αγοράς αθλητικού υλικού από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας το οποίο δεν απαντήθηκε.


Η Δήμητρα Ράλλη ρώτησε εάν το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» περιλαμβάνει και τον δήμο Βέροιας και ευχήθηκε δημιουργική θητεία στο νέοδημοτικό συμβούλιο. Η ίδια, όπως είπε, έχει μόνο καλά να θυμάται από την συμμετοχή της που ήταν μεγάλη εμπειρία και έθιξε την απουσία και την μη εκλογή γυναικών στην Αυτοδιοίκηση.


Ο Γιάννης Τσαναξίδης (ΛΑΣ) έθεσε ένα θέμα που αφορά την παραβατικότητα των ανηλίκων και το bullying, που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, αφού όπως είπε, μόνο το πρώτο οκτάμηνο, καταγράφηκαν 4.798 περιστατικά. «Το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα σε μαθητές γυμνασίου που προέρχονται από χωριά της περιοχής μας», πρόσθεσε και αναφέρθηκε σε κάποιες πιθανές αιτίες που μπορεί να οδηγούν τα παιδιά σε τέτοιες συμπεριφορές. Πρότεινε, ο δήμος να συλλέξει στοιχεία για την παραβατικότητα των ανηλίκων «ώστε να έχουμε εικόνα για να μπορούμε να δράσουμε σε συνεργασίες με ειδικούς και με τις κοινωνικές δομές». Απολογιστικά για τη θητεία της παράταξής του, επεσήμανε ότι «μέσα στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνουμε αναδείξαμε θέματα, κακώς κείμενα και προβλήματα των δημοτών και θα είμαστε παρόντες και στην επόμενη θητεία. Ήταν σημαντική εμπειρία για μένα…»


Ευχές σε όλους και από τον Χρήστο Τσιούντα ο οποίος κέρασε τους συναδέλφους του για την συνταξιοδότησή του από τα χρόνια του στην τοπική αυτοδιοίκηση.


«Να πω κι εγώ δυο λόγια, είπε ο Κώστας Παλουκίδης, «για τον επικήδειο που έβγαλε η κα Μπατσαρά, για την παράταξή μας Βέροια -Πρωτεύουσα πόλη... Συγχωρεμένα, για όλα τα λάθη που έγιναν, τις παραλήψεις, την ασυνέπεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχωρεμένη και η κα Μπατσαρά, που έγινε ένα σώμα μία ψυχή με την παράταξη Βοργιαζίδη κατά την προεκλογική περίοδο, την προηγούμενη και την φετινή, χωρίς να αντιπολιτευτεί ή να συμπολιτευτεί με κάποια πρόταση ή παρατήρηση». Ρώτησε επίσης γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των δημοτικών τελών, αλλά και για τον λόγο που επιλέχθηκε η πλατεία Εληάς για το χριστουγεννιάτικο χωριό της ΚΕΠΑ.


Ο Βασίλης Λυκοστράτης, πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού, ευχαρίστησε τον δήμαρχο που του εμπιστεύτηκε τη θέση αυτή για αρκετά χρόνια και απάντησε σε φήμες που ακούγονται ότι έκανε περιουσία ως αντιδήμαρχος. «Όσα χρόνια ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο ως σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος, δούλευα αμισθί και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από το δήμο. Έχω τρεις επιχειρήσεις που έκανα με πολύ δουλειά και φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου», είπε και ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία σε όλους.


Ευχές και από τον Αλέκο Τσαχουρίδη, προς τον κ.Τσιούντα κυρίως, για την συνταξιοδότηση, υπενθυμίζοντάς την εκφρασμένη του εντύπωση «περί του χειρότερου δημοτικού συμβουλίου».


Ο Κώστας Ρίζος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο Σώμα και υπογράμμισε ότι «συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να υπηρετήσουν τον πολίτη». Απαντώντας στον κ. Παλουκίδη για την επιλογή να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Εληάς είπε: «Ποιο είναι το μεμπτό; Πρόκειται για κομβικό σημείο με εύκολη πρόσβαση και με τόσα μαγαζιά τριγύρω».


Ο Δημήτρης Πυρινός που υπηρέτησε από το 2019 έως σήμερα την αυτοδιοίκηση και παρευρέθηκε, όπως είπε, σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις, μίλησε κυρίως ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ για το καλλιτεχνικό έργο που έχει παραχθεί και για το σύγχρονο ρόλο του θεάτρου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο, το ΔΣ, τον αντιπεριφερειάρχη που υποστήριξε τον περιφερειακό του ρόλο του και τους δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για τις συνεργασίες. «Είναι σπουδαίο που έχουμε ΔΗΠΕΘΕ στην πόλη μας και έναν αξιόλογο φορέα πολιτισμού. Καλή δουλειά στο νέο πρόεδρο και καλή θητεία».

Οι τοποθετήσεις έκλεισαν με τον δήμαρχο να ευχαριστεί τον Β. Λυκοστράτη, σημειώνοντας ότι «δεν είναι καθόλου αυτονόητο σήμερα να υπηρετεί κάποιος τον δήμο αμισθί».

Η επόμενη «πρώτη» του νέου συμβουλίου, του χρόνου!

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...