Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πρώτη ειδική συνεδρίαση χθες με εκλογή  Προεδρείου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής  - Προέδρος του Σώματος ο Γιώργος Μηχαηλίδης, με πρόταση Βοργιαζίδη

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πρώτη ειδική συνεδρίαση χθες με εκλογή Προεδρείου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής - Προέδρος του Σώματος ο Γιώργος Μηχαηλίδης, με πρόταση Βοργιαζίδη

Ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του προεδρείου και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, εξέλεξε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του 2024, με την σύνθεση που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Την πρόσκληση απέστειλε και συντόνισε ως προεδρεύων της διαδικασίας, ο πρώτος σε ψήφους, αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Στη συνέχεια τη θέση του Προέδρου του Σώματος έλαβε ο Γιώργος Μηχαηλίδης που προτάθηκε από τον δήμαρχο και την παράταξή του και υπερψηφίστηκε (με ένα λευκό της ΛΑΣ που εκπροσωπεί ο επικεφαλής Παναγιώτης Χατζησάββας).

Με προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων, του Κώστα Παλουκίδη και του Θεόφιλου Κορωνά αντίστοιχα, ορίστηκαν, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Σουμελίδης και γραμματέας η Πετρούλα Παπαδίνα. 

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε το Σώμα και τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης καλωσόρισε το νέο δημοτικό συμβούλιο στην πενταετή του θητεία, τονίζοντας ότι ως διοίκηση, «θα είμαστε εδώ, θα ακούμε τις προτάσεις όποιων θέλουν καλοπροαίρετα να τις καταθέσουν και θα απαντάμε πάντα στον κάθε κακοπροαίρετο, με τον τρόπο που θα αρμόζει» 

Ο Κώστας Παλουκίδης επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, έδωσε την υπόσχεσή του για μια πλήρως παραγωγική αντιπολίτευση με τεκμηριωμένες προτάσεις και δήλωσε ικανοποιημένος από την επιλογή του Άρη Λαζαρίδη στην αντιδημαρχία Τεχνικών (που κατείχε ο Αλ. Τσαχουρίδης), «για να μην πάνε άλλα 5 χρόνια χαμένα» όπως είπε.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς ευχήθηκε καλή χρονιά και σιδεροκέφαλο το νέο προεδρείο στο δύσκολο έργο του. Απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη του είπε «Κράτα παρακαταθήκη το ότι είσαι πρόεδρος κοινής αποδοχής και εκφράζεις όλο το δημοτικό συμβούλιο».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζησάββας ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή θητεία, προσθέτοντας: «αν και δεν ξέρουμε πόσο καλή θα είναι, ξεκινώντας με αντιλαϊκές αυξήσεις δημοτικών τελών. Ο στόχος της ΛΑΣ είναι να συνεχίσει το έργο των προκατόχων της και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των χωριών». Δήλωσε επίσης οτι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την δημοτική επιτροπή και ζήτησε, εάν υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθεί ως παράταξη, τα θέματά της.

Ποιοι εκλέχθηκαν στην Δημοτική Επιτροπή,με πρόεδρο τον Στέλιο Ασλάνογλου

Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία σε δύο κάλπες για την εκλογή μελών της νέας 9μελούς Δημοτικής Επιτροπής (συγχώνευση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) με πρόεδρο τον Στέλιο Ασλάνογλου τον οποίο όρισε ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκλέχτηκαν:

Από την πλειοψηφία, οι:  Βασίλης Παπαδόπουλος (13 ψ.), Στέργιος Διαμάντης (12 ψ.), Κώστας Βασιλειάδης (11 ψ.), Άρης Λαζαρίδης (10 ψ. ), Θανάσης Δέλλας (9 ψ. ). 

Από την μειοψηφία εκλέχθηκαν οι :Αριστείδης Βενιόπουλος (8 ψ.), Χρήστος Μακρίδης (7 ψ.) και Θεόφιλος Κορωνάς (5 ψ.). 

Αναπληρωματικοί: Αλέκος Τσαχουρίδης (7 ψ.), Ηλίας Τσιφλίδης (6 ψ.), Καλλίστρατος Γρηγοριάδης (6 ψ.), Λάζαρος Ασλανίδης (5 ψ.), Μιχάλης Τζαφερόπουλος (4 ψ.) και από την μειοψηφία: Νίκος Λουκίδης (5 ψ.), Πολυξένη Ντάγκα (4 ψ.), Θεόδωρος Θεοδωρίδης (3 ψ.)

Ενός λεπτού σιγή

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των διαδικασιών, με πρόταση Παλουκίδη,  κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στελέχους της ΝΔ, Μανώλη Μπουντζόλα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών και κηδευόταν την ώρα της συνεδρίασης.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...