ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Σε ήρεμους πλην δυναμικούς ρυθμούς η πρώτη συνεδρίαση του 2024

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Σε ήρεμους πλην δυναμικούς ρυθμούς η πρώτη συνεδρίαση του 2024

Για τις εκλογές που θα αναδείξουν εκπροσώπους των δημοτικών συμβουλίων στη Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενημέρωσε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, στην αρχική του τοποθέτηση κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Με την έκδοση του  προεδρικού διατάγματος, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει κάθε δήμος να εκλέξει τους εκπροσώπους του στην ΠΕΔ, οπότε εντός του μήνα θα ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας για την εκλογή εκπροσώπων από κάθε παράταξη.


Τέλος παρεπιδημούντων

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για «μία καλή είδηση», από την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, σχετικά με το τέλος παρεπιδημούντων το οποίο εισπράττονταν από του δήμους, εφόσον και όταν οι ίδιοι καταστηματάρχες δήλωναν τον τζίρο τους στην οικονομική υπηρεσία του δήμου  ή εφόσον αναγκαζόταν ο δήμος ως υπηρεσία, να πάρει από την εφορία τα στοιχεία των τζίρων των εταιρειών- επιτηδευματιών. Αυτό πλέον λύνεται, καθώς τα στοιχεία θα υπάρχουν σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. «Και ενώ θα έπρεπε να είμασταν όλοι χαρούμενοι με αυτό,  ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ οτι θα υπάρχει μία παρακράτηση της τάξης του 20% επι των εσόδων του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων καθώς και των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων υπέρ του Δημοσίου. Ελπίζουμε να διαψευστεί, καθώς, πρόκειται για υφαρπαγή οικονομικών πόρων που ανήκουν στους δήμους. Δεν έχει νόημα να δώσει η Πολιτεία με το ένα χέρι ευκολίες τους δήμους και με το άλλο χέρι να τους παίρνει πίσω» επεσήμανε ο δήμαρχος.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων

Ο Κώστας Παλουκίδης, δήλωσε την στήριξή του στο έργο της αντιδημαρχίας Τεχνικών και έκανε λόγο για συμπεριφορές «δουλικότητας» σε πρόσφατο χορό Συλλόγου «που τίμησε άλλον σύλλογο και κάλεσε τον δήμαρχο να κάνει την απονομή». Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Βοργιαζίδης δεν είπε  τίποτα για τις προγραμματικές του δηλώσεις, εκτός του κλειστού γυμναστηρίου, δεν έκανε απολογισμό, ότι αντί να μειώσει τους επτά αντιδημάρχους, τους έκανε δέκα και οτι όλες οι αυξήσεις δημοτικών τελών ήταν σε θέματα ενέργειας. Ρώτησε τέλος αν υπάρχει πρόβλεψη για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τι παρεμβάσεις θα γίνουν.

Ο  δήμαρχος απάντησε ότι στις εκδηλώσεις υπάρχει ένα τυπικό πρωτόκολλο να καλούν δημάρχους, αντιδημάρχους, αντιπεριφερειάρχη και αρχηγούς παρατάξεων για απονομές. Σχετικά με το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, είπε οτι ισχύουν όλα, ενώ σε σχέση με τους αντιδημάρχους πρόσθεσε ότι δεν άλλαξε κάτι, «οι έμμισθοι είναι οκτώ και η μόνη διαφορά είναι η αντιδημαρχία του κ. Δέλλα μετά την κατάργηση του ΚΑΠΑ». Για τις αυξήσεις τελών ανέφερε ότι δεν αφορούν στα ενεργειακά τέλη αλλά στα τέλη ταφής απορριμμάτων.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς, ρώτησε εάν κατέληξε ο δήμαρχος στην επιλογή  επιστημονικών και ειδικών συνεργατών, πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στο δήμο, ποια είναι η θέση της ΚΕΔΕ για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών τους οποίους θα τελούν οι δήμοι. Ρώτησε επίσης για τη μελέτη φράγματος στον Τριπόταμο κι εάν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι τότε, να γίνει κάποια παρέμβαση για καθαρισμό ή διαδρομές ψυχαγωγίας, προτείνοντας διαγωνιστική διαδικασία για διαμόρφωση τέτοιων διαδρομών. Έθεσε το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου, λέγοντας οτι, εάν δεν μπορεί να τροποποιηθεί άμεσα η σύμβαση, τότε να λυθεί και να γίνει ένα ανοιχτό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ. Πρότεινε τέλος στον αντιδήμαρχο Στέλιο Ασλάνογλου, να βάλει φωτοβολταϊκά που θα κουμπώνουν στην άρδευση.

Ο δήμαρχος απάντησε στον κ. Κορωνά ότι οι ειδικοί συνεργάτες παραμένουν οι ίδιοι όπως στην προηγούμενη θητεία, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο πρόγραμμα 55 plus,  είναι 60 και ανανεώνονται, ότι η ΚΕΔΕ δεν έχει πάρει κάποια θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια και ότι ο καθαρισμός του Τριποτάμου γίνεται, για να μπορεί ο κόσμος να κάνει  τον περίπατό του. «Όσο για το κολυμβητήριο, συμφωνούμε κι εμείς και θα δούμε γιατί δεν προχωράει, με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού που το χρηματοδοτεί.

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας ρώτησε αν ο δήμος προτίθεται να λάβει μέτρα για την προστασία μικροοφειλετών από τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και επανάφερε τα ερωτήματα της ΛΑΣ για τον έλεγχο δημοσίων κτιρίων, αντισεισμικό, πυροσβεστικό, κλπ  και την θωράκιση της πόλης σε περίπτωση πλημμύρας.

Οι σύμβουλοι

«Γιατί δεν μεριμνήσατε να ισορροπήσετε το θέμα της ποσόστωσης γυναικών με μία γυναικεία αντιδημαρχία που θα αφορά θέματα βίας και ψυχολογικής υποστήριξης γυναικών», ρώτησε ο Αργύρης Σακαλής

Η κα Πολυξένη Ντάνγκα, ευχαρίστησε τους δημότες που την εξέλιξαν και διαβεβαίωσε ότι «η παράταξή της προσβλέπει μόνο στο θεμελιώδες πρόσταγμα για το καλό του δήμου, του οποίου οι ιθύνοντες θα ελέγχονται για τις παραλείψεις τους».

Ο Χρήστος Μακρίδης, ευχαρίστησε τον κ. Παλουκίδη για την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και τους δημότες που τον στήριξαν. «Δεν διακατέχομαι από κουλτούρα συνεργασίας και συνεργασιών αλλά σας συγχαίρω δήμαρχε που εσείς συνεργαστήκατε με την κα Μπατσαρά. Σας δηλώνω ότι θα στηρίζω με κάθε προσπάθεια τον δήμαρχο όταν θα είναι για το καλό, αλλά όχι όταν θα είναι στην αντίθετη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ζήτησε την  θέση της δημοτικής αρχής για την παλιά Μητρόπολη και τις πολεοδομικές παραβάσεις που καταγγέλθηκαν από δημότες, ανέφερε την έλλειψη ονομασιών σε οδούς της περιοχής Γιοτζαλίκια που δυσκολεύει την διανομή αλληλογραφίας, ρώτησε γιατί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ  έρχεται και έγγραφο ενημέρωσης για καταναλώσεις και αναρωτήθηκε εάν έχει το δικαίωμα να μπορεί να επισκέπτεται για να ελέγξει κάποια δομή ή υπηρεσία του δήμου ή χρειάζεται έγγραφη άδεια. «Θα επανέρχομαι και εγγράφως στις ερωτήσεις μου», είπε, ενώ ο πρόεδρος  του Σώματος Γ. Μιχαηλίδης, ενημέρωσε ότι «με το νέο νόμο θα γίνονται ειδικές συνεδριάσεις ανα δίμηνο όπου θα μπαίνουν και γραπτές ερωτήσεις και θα αναπτύσσονται θέματα που θα θέτουν οι σύμβουλοι».

Ο  Ανδρέας Χατζησαλάτας, ρώτησε αν είναι σε θέση ο δήμος να διαχειριστεί τα ζώα συντροφιάς που θα πρέπει να είναι όλα στειρωμένα

Ο πρόεδρος του Τριλόφου  κ. Καραγιάννης, ευχήθηκε  χρόνια πολλά, δύναμη, υπομονή και ομόνοια και κατέθεσε τον προβληματισμό του για όσα βλέπει στην τηλεόραση και στα πρωινάδικα: «Τρίζουν και λυγίζουν τα φρούρια του Ελληνισμού, της Πατρίδας και της Χριστιανοσύνης»,  είπε προσθέτοντας ότι υπάρχουν προβλήματα στις κοινότητες που ωστόσο «θα λυθούν όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Η  κα Πετρούλα Παπαδίνα, με αφορμή τους 10 αντιδημάρχους ρώτησε πόσοι υπάλληλοι έφυγαν και πόσοι ήρθαν με κινητικότητα, για να στελεχώσουν επαρκώς τις υπηρεσίες του δήμου και ρώτησε, εάν ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου οι παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς, ποιο είναι το συνολικό κόστος κι αν επιβαρύνει τον δήμο ή προέρχεται η χρηματοδότηση του υπουργείου.

 Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ανέφερε εν συντομία: «διοίκηση είμαστε όλοι, καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις και τα ερωτήματα συναδέλφων, εννοείται και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να λύσουμε προβλήματα».

Ο Αλέκος Τσαχουρίδης, εκτίμησε ότι η Βέροια φέτος είχε τον περισσότερο κόσμο από προηγούμενες χρονιές για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, με  δράσεις που έκαναν ελκυστική την πόλη στις γύρω περιοχές.

Ο  Άρης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα εγκαίνια του ανακτόρου των Αιγών και την «πολυεπίπεδη, εθνική, ιστορική, οικονομική σημασία τους που αποτελεί  μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη του τόπου». Όπως είπε, «υπάρχει ένας ευχάριστος ενθουσιασμός και πρέπει να ενσκήψουμε στο γεγονός» και ευχαρίστησε την κα Κοτταρίδη για την ανάδειξη της περιοχής.

Απαντώντας σε ερωτήματα της αρμοδιότητάς του, τόνισε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση στη χώρα μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. «Τρέχουν προγράμματα εξοικονομώ, έχουμε ήδη αναβαθμίσει σχολεία, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και για άλλα κτίρια και ψάχνουμε πάντα τέτοια προγράμματα. Για τον Τριπόταμο εντάσσουμε πλέον μεγαλύτερο μήκος του ποταμού για να βγαίνουμε πιο έξω προς τις κοίτες, ώστε να γίνουν δύο τουλάχιστον αναρρυθμιστικά φράγματα που θα ελέγχουν τη ροή σε περίπτωση πλημμύρας. Έτσι θα καταστεί επιτρεπτό να μπορέσουμε να κάνουμε έργα για διαδρομές, είτε περιπατητικές  είτε ποδηλατικές, είτε περιβαλλοντικές που είναι εδώ και χρόνια το ζητούμενο». Ο κ. Λαζαρίδης απάντησε και για το κολυμβητήριο χαρακτηρίζοντας οξύμωρη την όλη κατάσταση καθώς τόσα χρόνια είναι ενεργή η σύμβαση, ο εργολάβος είναι μέσα στο έργο αλλά παρόλα αυτά δεν δίνονται χρήματα για τη συνέχισή του, ενώ στις προσπάθειες που έκανε ο δήμος για λύση της σύμβασης, ούτε αυτό κατέστη δυνατό. (Θύμισε και σχετική Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή). Τέλος, για τα Γιοτζαλίκια ζήτησε να μάθει πoια οδός δεν έχει διεύθυνση ώστε να διευθετηθεί.

Ο Στέλιος Ασλάνογλου, απαντώντας στον Π. Χατζησάββα, ενημέρωσε ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τον νόμο, αλλά «ό,τι προβλέπεται από τον δήμο για την εξυπηρέτηση πολιτών με χαμηλά εισοδήματα το κάνουμε». Στο ερώτημα του κ. Χατζησαλάτα απάντησε ότι ο δήμος περιμένει σύμβαση ή εθελοντική προσφορά κτηνιάτρου, εκτιμώντας ότι  «η πηγή των αδέσποτων είναι τα δεσποζόμενα, το πρόβλημα είναι όντως οριακό και θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι, πολίτες, κτηνίατροι, πρόεδροι κοινοτήτων». Για το θέμα, ο κ. Τσιφλίδης  συμπλήρωσε ότι ο δήμος Βέροιας είναι αυτός με τις περισσότερες στειρώσεις στην Ελλάδα.

Ο Θανάσης Δέλλας, απαντώντας στην κα Παπαδίνα, είπε ότι το ΚΑΠΑ είχε προνοήσει να ενταχθούν πέντε παιδικοί σταθμοί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ με 250.000 ευρώ, για δαπάνη εναρμόνισης με το προαιρετικό διάταγμα του ΄17 . Πρόκειται για τρεις παιδικούς σταθμούς, στη Βέροια, ένα στο Μακροχώρι και ένα στον Άγιο Γεώργιο. Ο καταληκτικός χρόνος της υλοποίησης είναι η  31η Μαΐου. «Μέσα στον Φεβρουάριο ευελπιστούμε ότι θα έχει γίνει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση της ανάθεσης εργασιών», τόνισε.

 Ο Ηλίας Τσιφλίδης απαντώντας στοκ κ. Σακαλή υπενθύμισε ότι υπάρχει η αντιδημαρχία Παιδείας και Ισότητας φίλων καθώς και το κέντρο συμβουλευτικής του δήμου που κάνει σημαντικό έργο στο θέμα της βίας κατά των γυναικών

Ο Στέργιος Διαμάντης, απάντησε στον κ. Θεοδωρίδη ότι έχει το δικαίωμα ως δημοτικός σύμβουλος να επισκεφθείτε τον βιολογικό με προσωπική του αίτηση ενώ για το ένθετο στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΒ είπε ότι απευθύνεται σε πολίτες που θα πρέπει να δηλώσουν μόνοι τους την ένδειξη, διότι κάποιοι έχουν τα υδρόμετρα μέσα στο σπίτι και στις τουαλέτες τους.

Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος, ενημέρωσε για το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης που έγινε το Σ/Κ στο κλειστό γυμναστήριο στο Φιλίππειο, με 450 αθλητές και με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ γέμισαν τα ξενοδοχεία και η Βέροια με κόσμο.

Ο Κώστας Ρίζος εξέφρασε τη χαρά του που η ΚΕΠΑ συνέβαλε δραστικά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ και τους πολίτες που στήριξαν και συμμετείχαν στις δράσεις.

Ο Στάθης Κελεσίδης, ανέφερε ότι η απόφαση συνεργασίας Μπατσαρά -Βοργιαζίδη ήταν συνειδητή και ότι το ίδιο συνειδητή ήταν και η δική του απόφαση.

Απαντήσεις Δημάρχου

Σε κάποιες ερωτήσεις συμβούλων απάντησε και ο δήμαρχος.

Στον κ. Σακαλή: «Η γυναικεία απουσία μας λυπεί όλους, θα έπρεπε να υπάρχει γυναικεία αντιπροσώπευση, ο κόσμος αποφασίζει και τουλάχιστον από τη δική μας παράταξη, αποφάσισε ότι οι καταλληλότεροι είναι οι 21 άνδρες που είναι μέσα στην αίθουσα. Βέβαια εάν η πολιτεία το ήθελε, θα μπορούσε να πει έχει ποσόστωση εκπροσώπησης και στο δημοτικό συμβούλιο».

Στον Θ. Θεοδωρίδη: «Για για την παλιά Μητρόπολη η προσωπική μου θέση είναι ότι θα προτιμούσα το κτίριο να ήταν πανταχόθεν ελεύθερο. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ πιο περίοπτο. Βέβαια η άποψη της υπηρεσίας, που είναι καθ΄ ύλην αρμόδια, είναι διαφορετική. Ότι, δηλαδή, το οικοδόμημα διέπεται από άλλους νόμους και συνεπώς δεν έχουμε θέση επί του θέματος που δημιουργήθηκε για τα κτίσματα».

Στην Π. Παπαδίνα: «Έφυγε μικρός αριθμός υπαλλήλων αλλά δυστυχώς ποιοτικά οι άνθρωποι που έφυγαν, είτε στην εφορία είτε στο τελωνείο, ήταν υπάλληλοι που λείπουν από την δυναμική του δήμου».

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης 2024, της ΚΕΠΑ

Στην Ημερήσια διάταξη συζητήθηκε και το θέμα της έγκρισης ή μη της επί του ετήσιου προγράμματος δράσης, του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης, έτους 2024 της ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας, το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις θετικές ψήφους της διοικούσας παράταξης και της παράταξης Παλουκίδη, το λευκό της παράταξης Κορωνά και το αρνητικό του Π. Χατζησάββα της ΛΑΣ που έκανε λόγο για κατάργηση της ανταποδοτικότητας, προτείνοντας ελεύθερη πρόσβαση στα αγαθά του Πολιτισμού.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, τονίζοντας οτι διατηρούνται και συνεχίζονται οι θεσμικές δράσεις και όλα τα Φεστιβάλ της ΚΕΠΑ και προστίθενται νέα, όπως το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, το «STREET FOOD FESTIVAL» και το  ‘’STREET ART FESTIVAL».

Ο κ. Ρίζος ανέπτυξε την στόχευση των φετινών δράσεων που βασίζεται στη συλλογικότητα και στο «Μαζί» και παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία του προγραμματισμού για το 2024.

Οικονομικά στοιχεία

Όπως είπε, τα συνολικά έξοδα της επιχείρησης για το 2024 προβλέπεται να ανέλθουν σε 1.286.000 ευρώ και τα συνολικά ίδια έσοδα-διαθέσιμα της ΚΕΠΑ, προβλέπεται να ανέλθουν σε 436.000 ευρώ.

Η ΚΕΠΑ διατήρησε για μία ακόμη χρονιά αμετάβλητο το ύψος των διδάκτρων (άνω της δεκαετίας), με σύνολο μαθητών περίπου τους 750.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου,  η ΚΕΠΑ είχε εισπράξει ποσοστό 99,97% των προβλεφθέντων διδάκτρων για το 2023. Ακόμη έχει εισπράξει-βεβαιώσει ποσοστό 82,47% των προβλεφθέντων εσόδων από ίδια έσοδα, πλην της χρηματοδότησης του Δήμου. Κατά συνέπεια, είπε,  η διαφορά εσόδων-εξόδων που πρέπει να καλυφθεί από την χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας είναι 1.286.000- 436.000= 850.000 ευρώ, τα οποία έχουν συμφωνηθεί σε αυτό το επίπεδο. Από αυτά τα ποσά, μόνο οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού ανέρχονται σε 750.000 ευρώ, από φόρους – τέλη περίπου 55.000 ευρώ, από μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ΔΕΤΟΠΟΚΑ περίπου 40.000, για καύσιμα, γραφική ύλη, υποτροφίες, συντηρήσεις ανελκυστήρων, ηχοφωτιστικού εξοπλισμού κ.α, περίπου 80.000 και ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2023 περίπου 80.000 ευρώ και άλλα μικρότερα ποσά. Συνολικά για όλες τις ετήσιες δράσεις και τα Φεστιβάλ της ΚΕΠΑ, έχουν προβλεφθεί 104.000 ευρώ περίπου.

Σειρά ερωτήσεων έθεσε ο κ. Κορωνάς, κυρίως για την δέσμευση του νέου ΔΣ που θα κληθεί να εφαρμόσει τον προγραμματισμό που καταρτίστηκε από το απερχόμενο συμβούλιο, έκανε επιμέρους παρατηρήσεις ζητώντας διευκρινίσεις από τον πρόεδρο και από τον παρόντα οικονομικό διευθυντή Δ. Ταρατσίδη και δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό, διότι όπως είπε,  είναι «αντιδημοκρατικό, δεν υπάρχει ούτε ψηφισμένος προϋπολογισμός του δήμου» και παρακάλεσε να το δει το θέμα η ΚΕΠΑ και με το νέο ΔΣ.  

Πρόγραμμα δράσεων ΔΗΠΕΘΕ

Ψηφίστηκε επίσης και το ετήσιο πρόγραμμα δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ και ο προϋπολογισμός του. Σύμφωνα με το εισηγητικό, τα συνολικά έξοδα της επιχείρησης για το 2024 προβλέπεται να ανέλθουν σε 333.000 ευρώ από τα οποία 5.336 είναι αποθεματικό για την κάλυψη ανεπαρκών πιστώσεων.

Τα συνολικά ίδια έσοδα της επιχείρησης (πλην Δήμου Βέροιας) προβλέπεται να ανέλθουν σε 233.000 η διαφορά εσόδων-εξόδων που πρέπει να καλυφθεί από την χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας είναι 333.000 - 233.000 =100.000 ευρώ.

Η λειτουργία των τμημάτων θεατρικής υποδομής συνεχίζεται, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού 2024, είναι η είσπραξη όλων των διδάκτρων των τμημάτων θεατρικής υποδομής. Την ίδια κρίσιμη σημασία έχει και η είσπραξη των προβλεπόμενων εισπράξεων από εισιτήρια των παραγωγών. Εφόσον δεν εισπραχθούν τα ποσά αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν νέες πηγές εσόδων ή να περιοριστούν κατηγορίες δαπανών, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εισήγηση.

Γενικότερα, η συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου κύλησε σε ήρεμους πλην δυναμικούς ρυθμούς, ως πρώτο δείγμα γραφής του 2024.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...