Οι έμποροι της Βέροιας  ενημερώθηκαν για την υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής κάρτας  εργαζομένων, στο λιανεμπόριο

Οι έμποροι της Βέροιας ενημερώθηκαν για την υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής κάρτας εργαζομένων, στο λιανεμπόριο

Περίοδο χάριτος έως τις 2 Μαϊου 2024 για την λειτουργία της ψηφιακής κάρτας των εργαζομένων  έχουν οι έμποροι που απασχολούν έως  δέκα άτομα. Μετά την παραπάνω ημερομηνία θα υπάρχουν κυρώσεις και συγκεκριμένα θα επιβληθούν πρόστιμα,  όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν  ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τον Όμιλο Epsilon Net .


Στην  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν έμποροι της Βέροιας, οι οποίοι  έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για την υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής κάρτας των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, από τον κ. Βασίλη  Πρασσά, Σύμβουλο  Εργασιακών Θεμάτων, Γενικό  Διευθυντής Epsilon HR μέλος του Ομίλου EPSILON NET. 

Το θέμα που  ανέπτυξε ο κ. Βασίλης Πρασσάς ήταν: « Η Αναλυτική Παρουσίαση του νέου πλαισίου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ΕΡΓΑΝΗ II για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου – Απολογιστική Δήλωση αλλαγών ωραρίου, οργάνωση χρόνου εργασίας και οι υπερωριών - Οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ΜμΕ και των λογιστικών γραφείων –Προθεσμίες και πρόστιμα». 

Συγκεκριμένα ο εισηγητής , αναφέρθηκε εκτενώς στο συνολικό πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων ,τα χρονικά όρια εργασίας  καθώς και ό,τι ισχύει για την εργασία τις Κυριακές και τα διαλείμματα στην εργασία. Επίσης έδωσε λεπτομερείς οδηγίες και συμβουλές για την λειτουργίας της κάρτας , ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα σε  τυχόν λάθη και αμέλειες. Να σημειωθεί το ποσό των προστίμων είναι αρκετά υψηλό, της τάξεων των 10.500,00 Ευρώ, ανά εργαζόμενο. 

Ο κ. Πρασσάς παράλληλα με την εισήγησή του δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό και απάντησε με απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας  παραδείγματα της καθημερινότητας ώστε να γίνουν κατανοητά και υλοποιήσιμα κατά την εφαρμογή και λειτουργία της κάρτας εργασίας. 

  Την ανάγκη  ενημέρωσης των εμπόρων για τις σημαντικές αλλαγές  που επέρχονται  από τις νέες εφαρμογές, επεσήμαναν στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο η  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Τσιπουρίδου,  όσο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ κ. Κωνσταντίνος Δημάδης. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Έλσα Φανάρα, Δημοσιογράφος.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...