ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή πίτας του Συσσιτίου - Τράπεζας Αγάπης Ναούσης

Κοπή πίτας του Συσσιτίου - Τράπεζας Αγάπης Ναούσης

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στο κατάμεστο Καφέ «Σείριος» πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συσσιτίου – Τράπεζας Αγάπης Ναούσης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος. 

Στην κοπή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο τ. Νομάρχης κ. Γιάννης Σπάρτσης, οι πολιτευτές κ. Στέλλα Αραμπατζή και κ. Τζωρτζίνα Αθανασίου. 

Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συσσιτίου π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχόμενος Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους. 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας του Συσσιτίου κ. Γεώργιος Ορδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε ένα σύντομο ιστορικό της ίδρυσης του Συσσιτίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα το 1994 και αναφέρθηκε στους σκοπούς που αυτό επιδιώκει που σχεδόν αποκλειστικά είναι: φιλανθρωπικοί, κοινωφελείς, πνευματικοί και αλληλοβοήθειας με κύριο σκοπό την προσφορά βοήθειας και συμπαράστασης στους ενδεείς ανθρώπους του διευρυμένου δήμου μας που χρήζουν οικονομικής βοήθειας και που έχουν ανάγκη ακόμα και από ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Επίσης οι παρεμβάσεις πέρα από το καθημερινό φαγητό είναι πολλαπλές (οικονομική στήριξη με πληρωμή λογαριασμών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, καυσίμων κλπ.).

Ακόμα, αναφέρθηκε στα διοικητικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων και όσων εθελοντών προσφέρουν στην παρασκευή του φαγητού καθώς και στη διανομή του. 

Τέλος, ανέφερε ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, χάρη στις δωρεές των ανώνυμων και επώνυμων συμπολιτών μας, των σχολείων, των Συλλόγων και Σωματείων και της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το Συσσίτιο καταφέρνει να καλύπτει καθημερινά περίπου 130 μέχρι 150 μερίδες φαγητού. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Κωνσταντινιάς Κουτσογιάννη και όσων συνεισέφεραν στο Συσσίτιο και δεν είναι πλέον κοντά μας.

Έπειτα η πρεσβυτέρα κα Κλεοπάτρα Φώτη, που αποτελεί την ψυχή του Συσσιτίου μας, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η διακονία της Αγάπης» τονίζοντας τη σημασία της Αγάπης στην καθημερινή μας ζωή, ικανοποιώντας όλους τους παρευρισκομένους με το χαρισματικό λόγο της.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρόεδρος π. Νικόλαος και την έκοψε ο Δήμαρχος της Ηρωικής μας Πόλης κ. Νίκος Κουτσογιάννης.

Το φλουρί της κεντρικής βασιλόπιτας «έπεσε» στην Ιερά μας Μητρόπολη και το ατομικό το έτυχε η κα. Πιτάκη Παναγιώτα που έλαβε ως δώρο ένα σετ καλλυντικών.

Η κοπή της βασιλόπιτας έκλεισε με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Νίκου Κουτσογιάννη που συγκινημένος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο το έργο του Συσσιτίου, που το οφείλει στη μνήμη της μητέρας του και κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνάντηση για να συζητηθεί σε βάθος το όλο θέμα της οργάνωσης και λειτουργίας του Συσσιτίου. 

Μετά τα παραπάνω προσφέρθηκε σε όλους κρασί και διάφορα εδέσματα.

Στο σημερινό εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν:

Πρόεδρος ο π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου

Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Κολοβός Εμμανουήλ

Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Γραμματέας ο κ. Ορδουλίδης Γεώργιος

Ταμίας ο κ. Φερλαχίδης Βασίλειος

Αποθηκάριος – Υπεύθυνη Τύπου η κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα

Μέλος η κ. Καπετανοπούλου Χρυσούλα

Στην παρασκευή και προετοιμασία του φαγητού εκτός της μαγείρισσας κ. Ρέτζιου Χριστίνας συμμετέχουν οι κυρίες: Παπαδοπούλου Δέσποινα, Κυράνου Ειρήνη, Καπετανοπούλου Χρυσούλα, Μπαξεβάνου Ιωάννα, Πέιου Αγνή, Παπαγεωργίου Δέσποινα, Πέκα Μαρία, Πιτάκη Παναγιώτα, Πιτάκη Μαρία,  Γιόκαλα Ευδοξία, Μώκα Ελισσάβετ, κ. Ερμιόνη και Γκιόρσου Πελαγία. 

Στη διανομή του φαγητού συμμετέχουν οι: Φειδάντσης Γεώργιος, Τσιούλης Ιωάννης, Καρυδάς Θανάσης, Περισοράτης Κωνσταντίνος, Ρούσσου Πέπη, κ. Λιόλιος και Μπουνόβα Σαλώμη. 

Τέλος, καθημερινά για τις εξωτερικές εργασίες συμβάλλει ο π. Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. 

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις Απριλίου στη μνήμη των 21 μαθητών - Ευχαριστίες στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ:...

Ένας μήνας (Απρίλιος) γεμάτος δράσεις, σχεδιασμένες...

Το έθιμο «Λαζαρίνες»  παρουσιάστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Το έθιμο «Λαζαρίνες» παρουσιάστηκε από το Λύκειο...

Το πασχαλινό έθιμο «Λαζαρίνες» παρουσιάστηκε  από το...

Την Τετάρτη 8 Μαΐου  στον Χώρο Τεχνών Βέροιας εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάνα, από τους  Μικρασιάτες,  τους Πολύτεκνους,  την Μητρόπολη  και την ΚΕΠΑ

Την Τετάρτη 8 Μαΐου στον Χώρο Τεχνών Βέροιας εκδήλωση...

 Τη Γιορτή της Μητέρας, θα τιμήσουν από κοινού, την...

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου...

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...