ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα με παρουσία μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/01/2024 η κοπή της βασιλόπιτας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θρησκευτικών αρχών, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων αλλά και αδελφών ποντιακών σωματείων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ο πρόεδρος Δρ.Θεοδόσιος Κυριακίδης, ευχόμενος το 2024 να είναι μία δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία σε κάθε οικογένεια.

Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου παρευρέθηκε ο κος Παπαδόπουλος Νικόλαος, βουλευτής ΝΙΚΗΣ, Β’ Θεσσαλονίκης, ο κος Νταλιάρης Γεώργιος ως εκπρόσωπος του κου Καλαφάτη Σταύρου, Γενικού Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο κος Σαουλίδης Αντώνιος ως εκπρόσωπος του κου Ανδρουλάκη Νικολάου, Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, η κα Κηπουρίδου Πόπη ως εκπρόσωπος του κου Σιμόπουλου Ευστρατίου, βουλευτή Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης.

Επίσης παρευρέθηκαν ο κος Βαϊντερλής Αντώνιος, λοχαγός Β’ ΕΜΟΔΕ, ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κος Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, επίκουρος καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο κος Μισολίδης Νικόλαος, επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο Αιδεσιμώτατος Δημήτριος, στρατιωτικός ιερέας της Μεραρχίας Υποστηρίξεως, ο κος Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Διοικούσης Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, ο κος Τανιμανίδης Γεώργιος, πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης», ο κος Παπαδόπουλος Νικόλαος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά», ο κος Δημητριάδης Γεώργιος, εκπρόσωπος της «Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης», ο κος Κυριακίδης Αριστείδης, επίτιμος πρόεδρος «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα», η κα Πανίδου Ιφιγένεια, εκπρόσωπος της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών», ο κος Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, πρόεδρος του συλλόγου «Ακρίτες Του Πόντου Σταυρούπολης» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Ακρίτες», ο κος Πολατίδης Βασίλειος, πρόεδρος του «Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου ΠΥΡΡΙΧΟΣ», ο κος Παρασκευόπουλος Αναστάσιος, αντιπρόεδρος του «Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου ΠΥΡΡΙΧΟΣ», ο κος Παπαδόπουλος Στέργιος, πρόεδρος του «Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης»,  η κα Μιχαηλίδου Σόνια, εκπρόσωπος του «Σωματείου Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης», ο κος Ταχματζίδης Ιωάννης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του «Συλλόγου Ποντίων Κέντρου Γρεβενών ΤΟ ΒΕΝΤΣΙ», ο κος Τσαβδαρίδης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του «Συλλόγου Ποντίων Δάφνης Σκύδρας», ο κος Τσορακλίδης Παύλος, αντιπρόεδρος «Συλλόγου Ποντίων Δάφνης Σκύδρας», οι χοροδιδάσκαλοι κοι Γρηγοριάδης Γρηγόριος και Κασαμπαλίδης Γεώργιος,  η κα Αμπερίδου Σοφία, εικαστικός-ζωγράφος και ο δημοσιογράφος  Πεταλίδης Χριστόφορος.

Μετά από το καλωσόρισμα των επισήμων παρόντων και των μελών του Σωματείου από τον Γενικό Γραμματέα κο Ιορδανίδη Αριστείδη ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, π.αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Δώδεκα Αποστόλων κος Σπυρίδης Θεολόγος ευλόγησε την κοπή της πίτας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κος Κυριακίδης Θεοδόσιος έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια σε επισήμους και σωματεία.

 

Η χορωδία του «Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου ΠΥΡΡΙΧΟΣ» υπό τη διεύθυνση του προέδρου και χοράρχη κου Πολατίδη Βασιλείου απέδωσε κάλαντα και δημώδη άσματα του Δωδεκαημέρου από περιοχές του Πόντου οι οποίες έχουν λησμονηθεί εντελώς ανά το πανελλήνιο από τα ποντιακά σωματεία αλλά  και δημώδη άσματα μίας ιδιαίτερης περιφέρειας της Τραπεζούντας του Πόντου για να τιμήσει την έδρα της Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, δηλαδή τη Γαλλίανα της Ματσούκας.

 

Ακολούθησε ο απολογισμός του διοικητικού έργου του έτους 2023 αλλά και των εργασιών που έγιναν στον Ιερό Ναό και στον ξενώνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

 

Ως νέοι στόχοι αναφέρθηκαν η δημιουργία Μουσείου κειμηλίων, η τοποθέτηση στεγάστρου στο υπαίθριο αμφιθέατρο, η τοποθέτηση δεικτών μνήμης με στοιχεία από την ιστορία της ιεράς μονής στον Πόντο, η μεταφορά στο οστεοφυλάκιο των οστών του ιερομονάχου Δοσίθεου Αθανασιάδη, η ανακατασκευή της ιστοσελίδας, η προετοιμασία του ενημερωτικού φυλλαδίου και η τροποποίηση του Καταστατικού.

 

Οι τυχεροί του κομματιού της βασιλόπιτας φορέων ήταν ο «Σύλλογος Ποντίων Κέντρου Γρεβενών ΤΟ ΒΕΝΤΣΙ»  και από τις βασιλόπιτες των μελών και φίλων του Σωματείου η κα Καραγιαννίδου Ειρήνη, η οποία κέρδισε ως δώρο ένα τάμπλετ.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησαν όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκαν υγεία και μια δημιουργική χρονιά.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά στον Ι. Ναό  Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής», παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...