Ανησυχίες!...

Ανησυχίες!...

Του ιερέως

Παναγιώτου Σ. Χαλκιά


Πέρασε ένας και πλέον μήνας, φίλοι αναγνώστες, από τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Δεν γνωρίζω αν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο πνεύμα και την έννοια των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων.

Φρονώ, πως ένας προσεκτικός παρατηρητής θα πρόσεξε ότι όλα γίνονταν για τον «μαμμωνά», για το χρήμα, αφού έμποροι και επιχειρήσεις κοιτάζαν με απληστία πόσα θα βάλουν στο ταμείο τους.

Το γεγονός αυτό, φίλοι αναγνώστες, πρέπει να μας ανησυχεί πολύ, αφού τα υλικά αγαθά έχουν κυριεύσει τη ζωή του σημερινού ανθρώπου, οπότε ουδόλως ενδιαφέρεται για τα πνευματικά. Τι κρίμα που η πνευματικότητα υποχώρησε στον υλισμό. Λυπούμαι για ό,τι συμβαίνει σε όλα τα κοινωνικά ιδρύματα των λαών της γης.

Σε πολλά σχολεία, η συνείδηση των παιδιών πολλάκις δηλητηριάζεται από τις διοχετευμένες γνώσεις ασυνειδήτων διδασκόντων, πολλοί από τους οποίους την ώρα της προσευχής καπνίζουν (έχω άμεση γνώση).

Στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι φοιτητές δεν αφιερώνουν τον χρόνο τους στην απορρόφηση γνώσεων, για να επανδρώσουν καίριες θέσεις σε κοινωνικά ιδρύματα και όχι μόνον. Το αποτέλεσμα είναι οι ελλιπείς γνώσεις που παίρνουν, αφού αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη συμμετοχή συλλαλητηρίων κατά της Πολιτείας, την οποίαν απογοητεύουν με την απρεπή συμπεριφορά τους.

ΑΝΗΣΥΧΩ, επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο, ενώ ο πόλεμος στον Ισραήλ, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, πιθανόν να εξαπλωθεί και σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής.

ΑΝΗΣΥΧΩ, γιατί τα κράτη της υδρογείου σήμερα είναι διηρημένα όσο ποτέ άλλοτε. Οι εισροές που παρατηρούνται από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές μετακινήσεις λαών στην Ευρώπη, θα αλλοιώσουν τις κοινωνικές δομές αυτών των χωρών κατά ποικίλους τρόπους. Ιδιαιτέρως, θα παρατηρηθεί συνωστισμός στις μεγάλες πόλεις, αύξηση του εγκλήματος, διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων, bulling στα σχολεία και γενικά παντός είδους ασχήμιες στην καθημερινότητα των φιλήσυχων και νομοταγών πολιτών.

ΑΝΗΣΥΧΩ, γιατί, όπως πληροφορήθηκα, το λιμάνι του Πειραιά παραχωρήθηκε στους Κινέζους, για να προωθούν τα προϊόντα τους στις Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των Ελληνικών σιδηροδρόμων.

ΑΝΗΣΥΧΩ, γιατί δεν βλέπω να υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι αισθανόμαστε ανασφαλείς στους δρόμους, στα τρένα, στα λεωφορεία, στα καταστήματα, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και γενικά όπου πηγαίνουμε. Ακόμη και στα γήπεδα, οι φίλαθλοι φοβούνται να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια φημισμένων ομάδων για να μη γίνουν θύματα βίας αναρχικών. Δεν το περίμενα ποτέ να βιώσουμε τέτοια επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Κρίμα για τον αθλητισμό που γεννήθηκε στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων.

ΑΝΗΣΥΧΩ, γιατί το έγκλημα στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και βαδίζει εκτός ελέγχου τα τελευταία χρόνια. Η αστυνομία (παρά τις μεγάλες προσπάθειες καθίσταται συχνά αδύνατη να επιβάλλει την τάξη και να συλλάβει τους αναρχικούς και τους ενόχους των εγκλημάτων.

Το έγκλημα και η διαφθορά δεσπόζει στις εκπομπές των νέων στην τηλεόραση και τις εφημερίδες. Έξαρση έχει πάρει και η οικογενειακή βία, που καταρρακώνει την κοινωνία. Συχνά ακούμε νέοι να έρχονται σε σύγκρουση με τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους, με αποτέλεσμα να αφαιρούν τη ζωή τους, χρησιμοποιούντες, ως φονικό όργανο, μαχαίρι ή καραμπίνα.

ΑΝΗΣΥΧΩ, γιατί τώρα με το internet, υπάρχει ο κίνδυνος του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πολλοί μάλιστα λένε ότι θα δούμε χειρότερα εγκλήματα με τη χρήση του διαδικτύου και ότι πολλοί θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν στις τράπεζες, αφού επιτήδειοι κλέβουν τα στοιχεία των καταθετών με δόλιο τρόπο και μεταφέρουν τα κεφάλαια στο δικό τους λογαριασμό.

Θα τελειώσω τις σκέψεις μου αυτές, φίλε αναγνώστη, με μια σύντομη ανακεφαλαίωση:

Είμαι πολύ ανήσυχος για τα συμβαίνοντα σ’ όλον τον κόσμο, μα πιο πολύ αυτά που γίνονται εδώ στην Ελλάδα. Οι πολίτες της, δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό, έχουν μεταβάλλει τη Δημοκρατία σε ασυδοσία. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, τον αλληλοσεβασμό και έχουν αλλοιώσει τα πατροπαράδοτα. Έχουν αρνηθεί τις ηθικές αξίες, τα ιδεώδη και ιδανικά παλαιοτέρων γενεών και θέλουν να σβήσουν την ιστορία όπως την ήξεραν και την έγραψαν παλαιότεροι ιστορικοί. Αυτό είναι φανερό, αφού βλέπουμε αναρχικούς να μουντζουρώνουν προτομές στρατιωτικών προσωπικοτήτων και πολιτικών ανδρών, που συνέβαλαν στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Εύχομαι, τέλος, οι Έλληνες να βρούμε τον εαυτό μας.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...