Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Στα πλαίσια των εργασιών της Τακτικής Συνόδου των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήλθε στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε ειδική Συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Αντιπροσωπείες από όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρητές από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπους από άλλες ευρωπαϊκές ιατρικές οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, UEMS, FEMS, PWG, WHO  και EANA. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βασιάδη, Γρηγόριο Ροκαδάκη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Το θέμα της Συνδιάσκεψης στην οποία προήδρευσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Βρεττανίας Dr Terry John, ήταν  "Καλύτερες συνθήκες Εργασίας για καλύτερη Περίθαλψη". Κεντρικός εισηγητής  ήταν  o Αναστάσιος  Βασιάδης εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Εκ μέρους του εκπροσώπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα που υπαγορεύτηκαν από την Τρόικα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Επισημάνθηκαν οι άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην άσκηση της Ιατρικής απασχόλησης και οι σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο περίθαλψης των πολιτών.

Τονίστηκε ότι η επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα είναι χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια οι αποφάσεις να λαμβάνονται μονομερώς χωρίς να αξιοποιούνται οι εισηγήσεις και οι προτάσεις της Ιατρικής Κοινότητας. 

 

Στα πλαίσια αυτά προτάθηκε να διαμορφωθεί από τη CPME ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την υγεία, μετά από διάλογο με τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα εγγυάται τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης, κατά τρόπο που να διασφαλίζει  την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών.

Το κοινώς αποδεκτό αυτό πλαίσιο θα υποβληθεί προς έγκριση στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως Ευρωπαϊκή Οδηγία να ενσωματωθεί στις Εθνικές Νομοθεσίες.

Μετά την εισήγηση, εγένετο προς τον εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ. διευκρινιστικές ερωτήσεις από Εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων που παρευρίσκονταν και παρατέθηκαν πρόσθετα στοιχεία.

 

Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με την ομιλία του Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Tonio Borg ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρώπης το οποίο επέφερε μείωση των δαπανών για την υγεία σε όλα τα κράτη-μέλη.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόβλημα της Ελλάδας και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να μειωθεί το έλλειμμα που αφορά στις δαπάνες για την υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη λήξη της Συνδιάσκεψης εγένετο παράσταση του Α. Βασιάδη προς τον Επίτροπο Tonio Borg, παρουσία της Προέδρου της CPME, Katrin Fjeldsted. Κατά την παράσταση επισημάνθηκαν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας οι δραματικές επιπτώσεις για την Υγεία των πολιτών, συνέπεια των περικοπών που αναφέρθηκαν. Τονίστηκε δε ότι τα λογιστικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε, απέχουν πάρα πολύ από το να περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα, καθώς  δεν περιλαμβάνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ήδη ακολουθούν δραματική κατιούσα πορεία για την Δημόσια Υγεία και  την περίθαλψη των ασθενών .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη περιλαμβάνουν οικονομικούς αριθμητικούς δείκτες και όχι υγειονομικά δεδομένα. Ζήτησε δε από την Ελληνική Ιατρική Κοινότητα πληρέστερη ενημέρωση προκειμένου να διευκολυνθεί στο έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με άρωμα... πανελλαδικών εξετάσεων οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ! Έρχονται τα τεστ γνώσεων, δεξιοτήτων και προσωπικότητας

Με άρωμα... πανελλαδικών εξετάσεων οι προσλήψεις στο...

Τι θα περιλαμβάνει η μεταρρύθμιση για το ΑΣΕΠ που...

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αρχηγού Στόλου στα πληρώματα: «Όταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται…»

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αρχηγού Στόλου στα...

Το τηλεγράφημα που απέστειλε ο Αρχηγός Στόλου...

Ο κορονοϊός «χτύπησε» το Άγιο Όρος - Τουλάχιστον οκτώ κρούσματα

Ο κορονοϊός «χτύπησε» το Άγιο Όρος - Τουλάχιστον οκτώ...

Σε καραντίνα μια μονή στο Άγιο Όρος μετά από κρούσματα...

Τα νέα υπερόπλα της ΕΛΑΣ στον Έβρο - Ηχοβολιστικά «όπλα» και high tech επιτήρηση

Τα νέα υπερόπλα της ΕΛΑΣ στον Έβρο - Ηχοβολιστικά...

Δύο νέα «υπερόπλα» απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία για...

Κακοκαιρία «Ιανός»: Θάφτηκε από πέτρες και λάσπη το χωριό Ασσος στην Κεφαλονιά (Eικόνες)

Κακοκαιρία «Ιανός»: Θάφτηκε από πέτρες και λάσπη το...

Η παραλία της Άσσου, με τα γραφικά σοκάκια έχει...

«Καμπανάκι» χθες από Μητσοτάκη και Τσιόδρα για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων

«Καμπανάκι» χθες από Μητσοτάκη και Τσιόδρα για την...

Σήμα συναγερμού, έστειλαν στη διάρκεια της χθεσινής...

40.669 έλεγχοι για τα μέτρα   αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού με παραβάσεις και πρόστιμα

40.669 έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του...

- Πρόστιμο  10.000 ευρώ σε επιχείρηση της Ημαθίας για...

Συγκριτικά με μετρήσεις του Μαΐου  Τάσεις απογοήτευσης των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της

Συγκριτικά με μετρήσεις του Μαΐου Τάσεις...

Εντυπωσιακή μείωση ως προς την  συνολική ικανοποίηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι θα περιλαμβάνει η μεταρρύθμιση για το ΑΣΕΠ που πρόκειται να φέρει στη Βουλή τον επόμενο μήνα το υπουργείο Εσωτερικών.Από την άνοιξη του 2022 όλα αλλάζουν στον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις στο...

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Πουλόπουλος έφυγε από την ζωή στα 79 του χρόνια μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο μεγάλος ερμηνευτής με την γλυκιά φωνή και τα...

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργος στην τηλεδιάσκεψηΗ πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα...

Τους όρους λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως έγραψε το Newsit.gr οι...