Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Κεντρικός εισηγητής επίκαιρης συνδιάσκεψης των ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες ο Τάσος Βασιάδης

Στα πλαίσια των εργασιών της Τακτικής Συνόδου των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήλθε στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε ειδική Συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Αντιπροσωπείες από όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρητές από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπους από άλλες ευρωπαϊκές ιατρικές οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, UEMS, FEMS, PWG, WHO  και EANA. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βασιάδη, Γρηγόριο Ροκαδάκη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Το θέμα της Συνδιάσκεψης στην οποία προήδρευσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Βρεττανίας Dr Terry John, ήταν  "Καλύτερες συνθήκες Εργασίας για καλύτερη Περίθαλψη". Κεντρικός εισηγητής  ήταν  o Αναστάσιος  Βασιάδης εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Εκ μέρους του εκπροσώπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα που υπαγορεύτηκαν από την Τρόικα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Επισημάνθηκαν οι άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην άσκηση της Ιατρικής απασχόλησης και οι σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο περίθαλψης των πολιτών.

Τονίστηκε ότι η επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα είναι χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια οι αποφάσεις να λαμβάνονται μονομερώς χωρίς να αξιοποιούνται οι εισηγήσεις και οι προτάσεις της Ιατρικής Κοινότητας. 

 

Στα πλαίσια αυτά προτάθηκε να διαμορφωθεί από τη CPME ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την υγεία, μετά από διάλογο με τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα εγγυάται τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης, κατά τρόπο που να διασφαλίζει  την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών.

Το κοινώς αποδεκτό αυτό πλαίσιο θα υποβληθεί προς έγκριση στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως Ευρωπαϊκή Οδηγία να ενσωματωθεί στις Εθνικές Νομοθεσίες.

Μετά την εισήγηση, εγένετο προς τον εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ. διευκρινιστικές ερωτήσεις από Εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων που παρευρίσκονταν και παρατέθηκαν πρόσθετα στοιχεία.

 

Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με την ομιλία του Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Tonio Borg ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρώπης το οποίο επέφερε μείωση των δαπανών για την υγεία σε όλα τα κράτη-μέλη.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόβλημα της Ελλάδας και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να μειωθεί το έλλειμμα που αφορά στις δαπάνες για την υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη λήξη της Συνδιάσκεψης εγένετο παράσταση του Α. Βασιάδη προς τον Επίτροπο Tonio Borg, παρουσία της Προέδρου της CPME, Katrin Fjeldsted. Κατά την παράσταση επισημάνθηκαν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας οι δραματικές επιπτώσεις για την Υγεία των πολιτών, συνέπεια των περικοπών που αναφέρθηκαν. Τονίστηκε δε ότι τα λογιστικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε, απέχουν πάρα πολύ από το να περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα, καθώς  δεν περιλαμβάνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ήδη ακολουθούν δραματική κατιούσα πορεία για την Δημόσια Υγεία και  την περίθαλψη των ασθενών .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη περιλαμβάνουν οικονομικούς αριθμητικούς δείκτες και όχι υγειονομικά δεδομένα. Ζήτησε δε από την Ελληνική Ιατρική Κοινότητα πληρέστερη ενημέρωση προκειμένου να διευκολυνθεί στο έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έφυγε» ο εκδότης του Λαμιακού Τύπου Δημήτρης Ρίζος

«Έφυγε» ο εκδότης του Λαμιακού Τύπου Δημήτρης Ρίζος

Πένθος στον Περιφερειακό Τύπο, προκάλεσε ο αδόκητος...

Στις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson – Πότε θα κάνουν το εμβόλιο οι 55 έως 59 και 50 έως 54

Στις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το Johnson &...

Oι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson &...

Κηδεία Γιώργου Καραϊβάζ: «Ραγίζει» καρδιές ο επικήδειος του γιου του

Κηδεία Γιώργου Καραϊβάζ: «Ραγίζει» καρδιές ο...

Ο νεαρός παρά το πένθος του βρήκε το κουράγιο και...

Κατάσχεται η περιουσία του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες - βίντεο)

Κατάσχεται η περιουσία του Νίκου Βέρτη στη...

Την αίτηση αναστολής του Νίκου Βέρτη απέρριψε ο Άρειος...

Θεσσαλονίκη: Ακραίος συνωστισμός και χοροί στη Νέα Παραλία (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ακραίος συνωστισμός και χοροί στη Νέα...

Μέχρι και χορό έστησαν άτομα στη Νέα Παραλία - Μεγάλος...

Ο Γιώργος Σαράφογλου νέος πρόεδρος του Συλλόγου Βεροιέων Αθηνών

Ο Γιώργος Σαράφογλου νέος πρόεδρος του Συλλόγου...

Πριν από λίγα λεπτά με ανάρτηση του στο Facebook ο...

Νανά Παλαιτσάκη : Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Νανά Παλαιτσάκη : Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ...

Άνοιγμα λυκείων: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests. Πώς γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος από τους γονείς - Όλη η διαδικασία

Άνοιγμα λυκείων: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης...

Διαθέσιμη από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου 2021 είναι η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Διαθέσιμη από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου 2021 είναι η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self test και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό...

Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και...

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να κλείσει τα δημοτικά σχολεία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα κλείσουν με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του...

Ανοικτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου αν το επιθυμούν. Ανοικτά την Κυριακή 15/11 τα σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία.Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 06.00 τίθεται σε εφαρμογή...