ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπής πίτας και τιμητικές πλακέτες,  στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών  Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Κοπής πίτας και τιμητικές πλακέτες, στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργου Καρανίκα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα δεξιώσεων «Βίλα Παλάτι» στην Κοζάνη, η ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νικόλαος Λυσσαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης Κούρου Κωνσταντίνος.


Προσκεκλημένοι για πρώτη φορά οι πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννης Μητλιάγκας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης. 

Xαιρετισμό απέστειλαν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Αμανατίδης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Προέδρος, του οικοδεσπότη Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας, ο οποίος καλωσόρισε στην όμορφη πόλη της Κοζάνης τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρόνια.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΟΕΣΔΚΜΑΚ Νεκτάριος Ελμαλόγλου και αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχήθηκε σε όλους μια καλή και παραγωγική χρόνια.


Στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε, πρώτα από όλα, τη στήριξη που δείχνουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των Νομών Κεντροδυτικής Μακεδονίας στον τομέα του λιανεμπορίου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται με τη σημερινή τους παρουσία. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε τρεις Εμπορικούς συλλόγους, μέλη της Ομοσπονδίας, που έχουν κλείσει έναν αιώνα λειτουργίας, σε αυτούς της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς, ενώ αντίστοιχα των Γρεβενών έκλεισε τα 110 χρόνια, με την ευχή όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι να ξεπεράσουν τα 100 χρόνια, ενωμένοι για το καλό αρχικά της χώρας μας και ειδικότερα του λιανεμπορίου. 

Κλείνοντας ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κύριο Μητλιάγκα που στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής, για να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ όμορφη εκδήλωση.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους καλή χρόνια.

Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, επικεντρώθηκε περισσότερο στο νέο Φορολογικό Σύστημα, το όποιο χαρακτήρισε οριζόντιο, αναποτελεσματικό ίσως και αντισυνταγματικό. Απευθυνόμενος στους παριστάμενους της πολιτικής και της τοπικής ηγεσίας, ζήτησε τη συνδρομή όλων, ώστε αυτός ο άδικος νόμος να αλλάξει, γιατί ούτε εφαρμόσιμος είναι, ούτε θα πετύχει τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Ζήτησε μάλιστα όλοι μαζί να συνταχθούν και ομόφωνα να διεκδικήσουν την εφαρμογή μιας νομοθεσίας, δίκαιης προς όφελος του λιανεμπορίου, που θα μπορέσει να πετύχει παράλληλα και τους στόχους της κυβέρνησης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Προέδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κος Μητλιάγκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κος Αμανατίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κος Τσώτσος και ο Αντιδήμαρχος κος Κουρού, εκφράζοντας όλοι, τη στήριξη τους προς στον εμπορικό κόσμο και ειδικότερα στο λιανεμπόριο.

Τιμητική πλακέτα αποδόθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης στον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, για τη στήριξη του και την αδιάλειπτη προσφορά του όλα τα χρόνια στο λιανεμπόριο και γενικότερα στο «επιχειρείν».

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου. Τυχεροί της βασιλόπιτας ο πρώην Πρόεδρος της ΟΕΣΔΚΜΑΚ Ευάγγελος Πανταζής και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Δημάδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που απόλαυσαν όλοι οι καλεσμένοι.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο...

Την παιδική παράσταση «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» σε σκηνοθεσία...

Ανακοίνωση της Εταιρείας Παραγωγής για ακύρωση της παράστασης «Σεσουάρ για δολοφόνους» στη Βέροια

Ανακοίνωση της Εταιρείας Παραγωγής για ακύρωση της...

Ακυρώνει η εταιρεία παραγωγής, την παράσταση «Σεσουάρ...

Στον “ΚΥΚΛΟ” του ενδιαφέροντος πολλών και σημαντικών ανθρώπων, η φιλανθρωπική εκδήλωση στήριξης του «Έρασμου»

Στον “ΚΥΚΛΟ” του ενδιαφέροντος πολλών και σημαντικών...

Με το θερμόμετρο να αγγίζει και να ξεπερνά...

Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΑΝ «ΣΤΑΡ» ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ  7 βραδιές με βραβευμένες ταινίες και δωρεάν είσοδο  από 1- 7 Αυγούστου  Διάθεση καρτών ελευθέρας, από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Χώρο Τεχνών

Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΑΝ «ΣΤΑΡ» ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ 7...

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον...

Συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας...

Συνεχίζονται και τον Ιούλιο οι δράσεις της...

Ξεκινά  η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες των Δημήτρη Μπάση - Μάνου Αχαλινωτόπουλου,  Νίκου Οικονομόπουλου και Νίκου Πορτοκάλογλου

Ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες των...

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες...

Την Τετάρτη 17/7 ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ - ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

Την Τετάρτη 17/7 ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ - ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ "The...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη ΒΕΡΟΙΑ στο ΘΕΑΤΡΟ...

Στο Art Festival της Πράγας συμμετέχει το Τμήμα Λαογραφίας  της Κ.Ε.Π.Α.  Δ. Βέροιας

Στο Art Festival της Πράγας συμμετέχει το Τμήμα Λαογραφίας ...

Για την Πράγα της Τσεχίας, αναχώρησε την Τετάρτη 10...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...