Στα Τρίκαλα η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ με ΠΟΤΑΜΙΑ

Στα Τρίκαλα η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ με ΠΟΤΑΜΙΑ

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του εν λόγω δικτύου.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τον Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον απερχόμενο πρόεδρο του Δικτύου, τ. Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα. Στόχος του Μνημονίου είναι η χρήση της τεχνολογίας και επιτευγμάτων της συνολικότερα για την προστασία της φύσης και ειδικότερα για τα ποτάμια.
Κάτι που τόνισε με έμφαση στον χαιρετισμό του- καλωσόρισμα, ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς, ο οποίος επεσήμανε: «με τη συμβολή του Πράσινου Ταμείου, με τη γνώση των πανεπιστημιακών μας δασκάλων, με τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορούμε να δώσουμε δείγματα συνεργασίας και στόχευσης. Τα ποτάμια είναι ζωή και πρέπει να αποφασίσουμε, όχι αν θα τα προστατεύσουμε, αλλά πόσο γρήγορα θα κινηθούμε για να τα προστατεύσουμε».
Υπενθύμισε ότι «η περιοχή μας πλήρωσε τίμημα σε καταστροφές, τίμημα που θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν δε δράσουμε άμεσα, συντονισμένα και σαφείς τρόπους» και έδωσε έμφαση στον τρόπο λειτουργίας και παρέμβασης του Δικτύου, που «αποτελεί ένα εχέγγυο για να μπορούμε να έχουμε ως Αυτοδιοίκηση, λόγο και ρόλο σε θέματα ποταμών».
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη σημασία, όχι μόνο του να στρέφουν οι πολίτες το βλέμμα στα ποτάμια, (αναφέροντας έργα που ήδη υλοποιούνται στα Τρίκαλα), αλλά του να δίνεται έμφαση στα ίδια τα ποτάμια, με έργα που αφορούν στη φύση.
Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης εστίασε σε δύο σημεία: στην ήδη μεγάλη παρέμβαση του φορέα με χρήματα ως υποστήριξη δράσεων για τα ποτάμια (ενδεικτικά, στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιούνται έργα ύψους 360.000€), αλλά και στην επικείμενη έμπρακτη στήριξη προς το Δίκτυο, μέσω των επερχόμενων μέτρων ειδικής στόχευσης για κατηγορίες ΟΤΑ. Μνημόνευσε, πάντως, τη σημασία της συνεργασίας των πολιτών για τη διατήρηση της φύσης και του περιβάλλοντος μετά την υλοποίηση των έργων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας από την πλευρά του αναφέρθηκε στα έργα που είτε έχουν υλοποιηθεί στη Θεσσαλία παλιότερα (κυρίως στη Μαγνησία) είτε στο σχέδιο των περίπου 500.000.000 € που σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζεται συνολικότερα για τα ποτάμια και τη διαχείριση υδάτων στους 4 νομούς, δίνοντας έμφαση στη σωρεία έργων μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης που θα υλοποιηθούν. Ανέφερε, επίσης, ότι θα βρίσκεται σε επαφή με το Δίκτυο για ενημέρωση και συνεργασία.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί, από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, τον Μιχάλη Ταμήλο, ιδρυτή του Δικτύου (πρ. Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων και πρ. Βουλευτής), τον Ανδρέα Στεργίου, Δήμαρχο Αργιθέας, ως πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, τον Νίκο Ασλάνογλου, γραμματέα του Σωματείου Φίλοι του Ποταμού Τριπόταμου Βέροιας, πανεπιστημιακών – εκπροσώπων των ΑΕΙ που αποτελούν συνεργάτες και συμβούλους του Δικτύου. Επίσης, επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον κ. Ταγκαλέγκας στους κ. Παπαστεργίου και Ανδρουλάκη.
Οι εργασίες της συνέλευσης συνεχίστηκαν με απολογισμούς, υποδοχή νέων, προγραμματισμό και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος εξελέγη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, Παναγιώτης Ντιντής.
Παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Δήμων Τρικκαίων (Νίκος Σακκάς), Καλαμάτας (Ιάκωβος Περρωτής), Διδυμοτείχου (Αθανασία Γραμμενίδου), Βέροιας (Γιώργος Κάκαρης), Αρταίων (Κώστας Χαρακλιάς), Αργιθέας (Ανδρέας Στεργίου), Λαρισαίων (κώστας Αργυρόπουλος), Καρδίτσας (Παναγιώτης Σβερώνης), Ορχομενού (Κώστας Τσεκούρας), Λεβαδεών (Δημήτρης Καραμάνης), Φλώρινας (Βασίλης Γιαννάκης), Εδεσσας (Γιάννης Τσακίρης), Δέλτα (Γερακίνα Μπισμπινά), Ξάνθης (Σάββας Μελισσόπουλος), Αργους Ορεστικού Δημήτρης Μαυραντζάς, Σοφάδων (Χρήστος Κατσιαντώνης), Μετεώρων (Λευτέρης Αβραμόπουλος), Γρεβενών (Ρήγας Σκόδρας), Πύλης (Μαρίνα Πανάγου), Ζηρού (Γιώργος Ζυγούρης).
Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ντιντής, Μιχάλης Λάππας, Τάκης Παζαΐτης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Σάκης Ξάφος, καθώς και πολίτες.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται  η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο -Την ίδια στιγμή που σε κράτη-μέλη της ΕΕ πειραματίζονται  με εβδομάδα 4 ημερών εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από...

Μεγαλώνουν οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις μεταξύ...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο,...

Παρουσιάστηκε χθες  το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ των υποψηφίων και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Παρουσιάστηκε χθες το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ...

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε...

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86...

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, έφυγε από τη ζωή...

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των...

Σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές Απριλίου είναι το...

Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον  Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με...

Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της...

Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο

Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που...

Με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις,...

“safe houses” από την Ελληνική Αστυνομία για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

“safe houses” από την Ελληνική Αστυνομία για θύματα...

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...