Αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με τον Δήμο Cava de’ Tirreni (ΦΩΤΟΣ)

Αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με τον Δήμο Cava de’ Tirreni (ΦΩΤΟΣ)

Στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου της Βέροιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Βέροιας της Ελληνικής Δημοκρατίας και Cava deTirreni της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης αποτέλεσε το επιστέγασμα των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο δήμων και των πολιτών τους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Οι Αντιπροσωπείες των δύο Δήμων με επικεφαλής τους Δημάρχους Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και Cava deTirreni, κ. Vincenzo Servalli, επικύρωσαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο το πλαίσιο δράσεων στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και του περιβάλλοντος αλλά και την μελλοντική συνεργασία απέναντι στις σύγχρονες εξελίξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρών στην τελετή αδελφοποίησης ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλελληνικής Εταιρίας, Marco Galdi, που συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, στη βάση της διαχρονικής φιλίας και των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Στην τελετή παρόντες από πλευράς Δήμου Cava deTirreni ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Antonella Garofalo και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Gianluca DAmico, συνοδευόμενοι από 12μελή αντιπροσωπεία. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού, Ελένης Αναγνώστου, την οποία ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά για την καλλιτεχνική της προσέγγιση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο βουλευτής κ. Βασίλης Κοτίδης, οι πρώην δήμαρχοι, κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Γιάννης Χασιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μιχαηλίδης και σύσσωμη η δημοτική ομάδα της διοίκησης του δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κ. Παλουκίδης και Π. Χατζησάββας, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της δημ. κοινότητας Βέροιας και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», Ε. Μανωλοπούλου. Τις μεταφράσεις των κειμένων έκανε ο Πρ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Λ. Ακριβόπουλος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Ιταλού πρώην Δημάρχου της πόλης Cava deTirreni, συνταγματολόγου, Marco Galdi και τη συμβολή του πρώην Προέδρου του Π.Σ. Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» κ. Ιωακείμ Στάθη στην κατεύθυνση της αδελφοποίησης, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων.

«Η φυσιογνωμία της Βέροιας φέρει πολλά κοινά στοιχεία που ευνόησαν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης με την πόλη Κάβα ντε Τιρρένι, ενώ και οι δύο πόλεις έχουν να καμαρώνουν για τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός όμως από τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, μιλάμε πλέον υπό νέα βάση για την ανθρώπινη επικοινωνία, τη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τη γνωριμία και την επαφή δύο λαών που τους συνδέει η φιλία, η αδελφοσύνη και η αλληλοεκτίμηση.  Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Κατανόησης και Συνεργασίας, βρισκόμαστε μπροστά σε μία συγκινητική και ωραία διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όσοι την εμπνεύστηκαν και δεσμεύτηκαν να την κάνουν πράξη. Από εδώ και πέρα ανοίγει ένας νέος δρόμος για τα νέα παιδιά, τους μαθητές και τις αντιπροσωπείες των δύο πόλεων να ασχοληθούν με την ιστορία, τον πολιτισμό και φυσικά με το μέλλον των δύο πόλεων» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Για την ανάπτυξη των πολιτιστικών, τουριστικών, εμπορικών και σχέσεων παραγωγικής φύσης μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης Cava deTirreni, Vincenzo Servalli.

«Η Cava de’ Tirreni, όπως και η Βέροια, είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και παράδοση, πολιτισμό και έχει έναν πολύ περήφανο πληθυσμό με έντονη την αίσθηση της ταυτότητας και του ανήκειν. Είναι ένα χαρακτηριστικό που οι κάτοικοι της Κάβα καμαρώνουν εδώ και αιώνες. Χαίρομαι που η πόλη μας, η Cava de Tirreni, μπορεί να υπερηφανεύεται για την αδελφοποίηση με μια τόσο σημαντική και αγαπημένη χώρα για τους Ιταλούς, την Ελλάδα,. Είμαι επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί αυτή η αδελφοποίηση θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέσεις και ελπίζω ότι οι ανταλλαγές και οι συνεργασίες να μπορέσουν να προωθηθούν στον κόσμο των επιχειρήσεων και των εμπορικών επιμελητηρίων» τόνισε ο κ. Servalli.

Για το νόημα και τον στόχο της αδελφοποίησης, μετά και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης το 2019 μεταξύ της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», μίλησε ο πρόεδρος της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρίας, Marco Galdi.

«Αυτή η αδελφοποίηση βασίζεται σε ένα δίκτυο ισχυρών σχέσεων μεταξύ των πολιτών των δύο κοινοτήτων της Βέροιας και του Cava de' Tirreni και σε μια ιδιόμορφη συγγένεια μεταξύ των Δήμων μας, συνθήκες που γεννούν ελπίδα για το μέλλον αυτής της συμφωνίας, που προορίζεται για εμάς τις κοινότητες στη βάση της φιλίας και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Δήμος Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ενεργά στις διαδικασίες αδελφοποίησης των δύο πόλεων, όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, όπως επίσης και τα μέσα ενημέρωση που κάλυψαν την εκδήλωση και διέθεσαν τις φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό για το αρχειακό υλικό του Δήμου Βέροιας.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή χώρων στους συμμετέχοντες στις Ευρωεκλογές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή...

Καλούνται από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας οι εκπρόσωποι...

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την διεθνή κοινότητα

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για...

Στην Παναγία Σουμελά, στη Βέροια όπου χτυπά η καρδιά...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και...

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, μέλη του ΔΣ του Λ.Ε.Β....

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά:...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις...

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με το σήμα « eTwinning School Label»

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού...

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ανακοινώνονται τα...

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μνήμη της Γενοκτονίας του...

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του...

Πρωθυπουργός στην Ημαθία : Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση

Πρωθυπουργός στην Ημαθία : Έσπειρε ανισότητες &...

Για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός επιλέγει την Ημαθία...

Πρόγραμμα Πανηγύρεως εκκλησίας  Αγ. Κων/νου και Ελένης Διαβατού

Πρόγραμμα Πανηγύρεως εκκλησίας Αγ. Κων/νου και Ελένης...

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Δευτέρα 20 Μαίου:- Στις 6:30 το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...