Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντισμού στο Δήμο  Νάουσας

Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντισμού στο Δήμο Νάουσας

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, σύμφωνα με τα άρθρα 13, 14 και 15 του Νόμου 4873/2021 και την 82/2024 (ΑΔΑ:6ΦΜ2ΩΚ0-ΥΨΗ) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας δημιουργεί πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Δήμο για διάφορες δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Οι ομάδες εθελοντών, με οποιαδήποτε ιδιότητα και επίπεδο εκπαίδευσης, που θα συγκροτηθούν στο Δήμο Η.Π. Νάουσας για την παροχή ενημερωτικών, βιωματικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων , είναι οι εξής :

 1)   Τρίτης Ηλικίας, δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΑΠΗ, θεραπευτικά προγράμματα, βιωματικές παρεμβάσεις.

2)    Φροντίδας και περιποίησης κτιριακής υποδομής Βρεφονηπιακών Σταθμών / Παιδικών Σταθμών / Νηπιαγωγείων / Δημοτικών Σχολείων / Γυμνασίων / Λυκείων.

3)    Κοινωνικής Προστασίας, συγκομιδής και μεταφοράς προϊόντων για τις κοινωνικές δομές, θεραπευτικά προγράμματα, βιωματικές παρεμβάσεις για την ηλικιακή ομάδα 18-60 ετών , αλλά και 12-18 ετών.

Οι ανωτέρω ομάδες θα συγκροτηθούν από εθελοντές με οποιαδήποτε ιδιότητα και επίπεδο εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, οι εθελοντές μπορεί να είναι : Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Παιδαγωγοί, Ιατροί, Κοινωνικοί Φροντιστές, Γυμναστές, Δάσκαλοι Χορού, Δάσκαλοι Τραγουδιού, Μουσικοί κ.α..

Η εθελοντική απασχόληση περιλαμβάνει την προσφορά εργασίας ή υπηρεσιών σε δράσεις, έργα ή προγράμματα φορέων παροχής εθελοντικής απασχόλησης από εθελοντές άνευ οικονομικού ή άλλου υλικού ανταλλάγματος και δεν συνιστά δραστηριότητα υπακτέα στην κοινωνική ασφάλιση.

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας ως φορέας παροχής εθελοντικής απασχόλησης υποχρεούται να λαμβάνει, για την εθελοντική απασχόληση, με ευθύνη του, όλα τα μέτρα για την προστασία των απασχολουμένων, και να τηρεί αναλόγως τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας με βάση τη φύση της απασχόλησης, την τήρηση ωραρίου και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Ακόμη, υποχρεούται να αναγγέλλει τους εθελοντές στην ειδική εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής εργαζομένων ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr, ΕΨΠ) και  ευθύνεται αποκλειστικά για ζημίες που προξενεί ο εθελοντής σε τρίτους από αμέλεια κατά την παροχή της εθελοντικής του απασχόλησης στον φορέα, σύμφωνα με τα άρθρα 922 και 334 ΑΚ, με εξαίρεση την περίπτωση που ο εθελοντής ενεργεί αυτοβούλως και κατά παράβαση των εντολών του φορέα.

 Οι υποψήφιοι εθελοντές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (ισόγειο Δημαρχείου Νάουσας), όπου διατίθενται έντυπα αιτήσεων. H αίτηση είναι διαθέσιμη και στο www.naoussa.gr. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και να την προωθήσουν υπογεγραμμένη στο kentrokoinotitasnaousas@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες στο 2332029980. 

                                                        ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

                                                                  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

                                                                              ΔΗΜΟΥ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα Voria - Βοργιαζίδης: Να πείσουμε τους δημότες για τα οφέλη της ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων

Ημερίδα Voria - Βοργιαζίδης: Να πείσουμε τους δημότες για...

Ο δήμαρχος Βέροιας στάθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης της...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Προσοχή στις τηλεφωνικές...

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας έγινε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Μέλημα –...

Μια κοινωνική πρωτοβουλία που παρουσίασε ο...

Επίσκεψη εκπροσώπων του «Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας» της Αστυνομίας Ημαθίας, στον «Έρασμο»

Επίσκεψη εκπροσώπων του «Γραφείου Αντιμετώπισης...

Ενημερωτική επίσκεψη γνωριμίας και εν δυνάμει...

Έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Καραγκούνης σε ηλικία 75 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Καραγκούνης σε ηλικία 75...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024...

Το Σάββατο 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Βασίλη Κοτίδη

Το Σάββατο 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του πολιτικού...

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 7.00 μ.μ. Μητροπόλεως 67, θα...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Παρέμβαση της Αν. Πάπαρη σε πανελλήνιο συνέδριο για την Παλιά Μητρόπολη Βέροιας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Παρέμβαση της Αν....

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας πανελλήνιας...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 19/6 του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 19/6 του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...