Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας χθες το μεσημέρι(Τρίτη 23 Απριλίου 2024), για να υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα που πέρασε από την πρωτεύουσα την Ημαθίας στο δρόμο της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε στα όρια του Δήμου Βέροιας ο προπονητής ποδοσφαίρου και μαραθωνοδρόμος Νίκος Παπανωτας, που την παρέδωσε στην κόρη του και πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Δήμητρα Παπανώτα.

Στις 15:07 μ.μ. αφήχθηκε στο κέντρο της Βέροιας και οι λαμπαδηδρόμοι Βίκυ Πανετσίδου (Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Καράτε), Έλσα Παπαδοπούλου (Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Αλπικού Σκι και Πανελ. Πρωτ. Ακροβατικής Γυναικών), Σοφία Υφαντίδου (Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012) και Άγγελος Αποστολίδης (Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής πάλης), έτρεξαν με την δάδα στα χέρια τους, από την Πλατεία Ελιάς μέχρι την συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λ. Ανοίξεως, κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στη συνέχεια, στις 15:25 η Φλόγα αναχώρησε για τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων στην Βεργίνα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής.


Η τελετή στη Βεργίνα

Το άναμμα του βωμού με την Ολυμπιακή Φλόγα στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών στη Βεργίνα και με φόντο τον τύμβο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων, πραγματοποίησε η ημαθιώτισσα πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου, ενώ η αφή της για την συνέχεια του ταξιδιού με επόμενο σταθμό τα Ιωάννινα έγινε από τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή ποδοσφαίρου(EURO 2004), Παντελή Καφέ.


Κατά την διάρκεια της τελετής στη Βεργίνα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Δημοκρατίας.


Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, καλωσόρισε τους επισήμους στην κοιτίδα των Μακεδόνων: «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο του βασιλείου του Φιλίππου Β’, στον τόπο απ’ όπου κληροδοτήθηκε στην οικουμένη το θαύμα της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο τόπος μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων. Οι αξιόπιστες αρχαίες πηγές του Ηρόδοτου και του Θουκυδίδη μαρτυρούν το γεγονός ότι οι Μακεδόνες βασιλείς των Αιγών, λάμβαναν μέρος στα αρχαία αγωνίσματα διεκδικώντας την Ολυμπιακή νίκη και τη δόξα» σημείωσε.


Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean Luc Lavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η πρεσβεία της Γαλλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα».


Τέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών».

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μιχάλης Τζαφερόπουλος πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα προς τον πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean Luc Lavaud και  τον πρόεδρο της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιο Βασιλειάδη αντίστοιχα.

Την γιορτή του πολιτισμού και αθλητισμού παρακολούθησαν ο βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Κοτίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μιχάλης Τζαφερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βεργίνας, Νίκος Καραμητσιόπουλος.
Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή χώρων στους συμμετέχοντες στις Ευρωεκλογές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή...

Καλούνται από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας οι εκπρόσωποι...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και...

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, μέλη του ΔΣ του Λ.Ε.Β....

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με το σήμα « eTwinning School Label»

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού...

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ανακοινώνονται τα...

Μήνυμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη

Μήνυμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των...

Τιμάμε σήμερα, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των...

Έφυγε από τη ζωή η Βικτωρία Ζερδάλη σε ηλικία 93 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Βικτωρία Ζερδάλη σε ηλικία 93 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 20 Μαϊου 2024...

Πετυχημένο το βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Πετυχημένο το βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου...

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 15/5/2024 το...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22/5 το Δημοτικό Συμβούλιο  Νάουσας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22/5 το Δημοτικό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...