“ΕΡΑΣΜΟΣ”: Κοινωνική, καλλιτεχνική δράση χθες με μαθητές και εκπαιδευτικούς  κατά της βίας και των εκφοβισμών

“ΕΡΑΣΜΟΣ”: Κοινωνική, καλλιτεχνική δράση χθες με μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά της βίας και των εκφοβισμών

Ανοιχτή δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», κατά της βίας,  με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου από τις 11.00 έως τη 13.00, στο πάρκο των Αγ. Αναργύρων Βέροιας.


Στη δράση, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης Μαθητών που διενεργεί η Επιστημονική Ομάδα του Συλλόγου (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός και Νομικός), με τίτλο: Μορφές βίας και εκφοβισμών στη μαθητική κοινότητα, Πρόληψη – Αντιμετώπιση», με την έγκριση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το 4ο, το 5ο, το 6ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Μακροχωρίου.

Οι μαθητές έγραψαν, πάνω σε λευκά, κοντομάνικα μπλουζάκια, που τους διανεμήθηκαν από τον «Έρασμο», συνθήματα κατά της έμφυλης βίας, υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των δύο φύλων. Παράλληλα μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου παρουσίασαν συμβολικό, ολιγόλεπτο δρώμενο, με μυθολογικές αναφορές από την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ η μαθητική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου τραγούδησε το πλέον γνωστό και εμβληματικό, Μεξικανικό τραγούδι «Τραγουδάμε…δίχως Φόβο – Canción…sin Miedo» κατά της βίας και των γυναικοκτονιών, με ελληνικούς στίχους, υπό τη διεύθυνση της Εκπαιδευτικού και Μουσικού Βασιλικής Βλέτση.

Τα παιδιά με τη δροσερή, φωτεινή παρουσία τους, συνδυάζοντας την αγνότητα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα με τη νεανική ζωντάνια, και με την άρτια καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επισφράγισαν με την όλη τους συμμετοχή, την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει, καταθέτοντας τη δική τους προσωπική υπογραφή στον αγώνα, ως σημερινοί μαθητές και αυριανοί συμπολίτες μας,  για ένα καλύτερο αύριο χωρίς βία και εκφοβισμούς.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους: Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ευθυμία Γώτη, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπως και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθία κ. Βασίλειος Δαβόρας που εκπροσώπησε τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Αθ. Αλατζόγλου. Η Εκπαιδευτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου.

Το 1ο Δημοτικό εκπροσώπησε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Όλγα Σαββίδου, η οποία χαιρέτισε τη δράση και με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του «Έρασμου», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η δράση αποτελεί το επιστέγασμα του φετινού Προγράμματος, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, και ως εκ τούτου συμπρωταγωνιστές, μαζί μας έχουμε όλους εσάς, που συμμετείχατε σε αυτό το πρόγραμμα, μαθητές κι εκπαιδευτικούς.  Η συμμετοχή σας στις δράσεις μας αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο, γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε και το εννοούμε, στηρίζοντας τον «Έρασμο» στηρίζετε τη γυναίκα και το παιδί, στηρίζετε την ελπίδα, για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη καλύτερο αύριο χωρίς βία και εκφοβισμούς.” Αναφέρθηκε επίσης στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης Μαθητών με τον τίτλο: «Μορφές βίας και εκφοβισμών στη μαθητική κοινότητα, Πρόληψη – Αντιμετώπιση», που υλοποιεί ο Σύλλογος, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Επικεφαλής του Προγράμματος με την επιστημονική Ομάδα που απαρτίζεται, από την Ψυχολόγο Ευμορφία Μήτσιου, την Κοινωνική Λειτουργό Ολυμπία Λαζαρίδου και τη Νομικό Τερέζα Μιχαηλίδου.

Το 4ο Γυμνάσιο εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, το 5ο Γυμνάσιο η κ. Σοφία Καλογερίδου, το 6ο Γυμνάσιο η κ. Κωνσταντίνα Τσώλη και το Γυμνάσιο Μακροχωρίου οι Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί Μαρία Αποστόλου και Ζαρίφη Βάσογλου.

Στο τέλος της δράσης εργαζόμενοι και εθελοντές του “Έρασμου” πρόσφεραν στους μαθητές και τους καθηγητές τους κρουασάν, μια ευγενική χορηγία της εταιρείας “PANINI”


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ Κορυφή Στουρνάρι ( 1765μ.) Κυριακή  16 Ιουνίου 2024 Με τους Oρειβάτες Βέροιας

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ Κορυφή Στουρνάρι ( 1765μ.) Κυριακή 16 Ιουνίου...

Ένας  καταπράσινος  θαυμαστός  πίνακας  ξεπροβάλλει...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 16...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Του Νικόλαου Τσιαμούρα ΄΄Πιστεύω πως ό,τι γινόμαστε ...

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...