“ΕΡΑΣΜΟΣ”: Κοινωνική, καλλιτεχνική δράση χθες με μαθητές και εκπαιδευτικούς  κατά της βίας και των εκφοβισμών

“ΕΡΑΣΜΟΣ”: Κοινωνική, καλλιτεχνική δράση χθες με μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά της βίας και των εκφοβισμών

Ανοιχτή δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», κατά της βίας,  με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου από τις 11.00 έως τη 13.00, στο πάρκο των Αγ. Αναργύρων Βέροιας.


Στη δράση, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης Μαθητών που διενεργεί η Επιστημονική Ομάδα του Συλλόγου (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός και Νομικός), με τίτλο: Μορφές βίας και εκφοβισμών στη μαθητική κοινότητα, Πρόληψη – Αντιμετώπιση», με την έγκριση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το 4ο, το 5ο, το 6ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Μακροχωρίου.

Οι μαθητές έγραψαν, πάνω σε λευκά, κοντομάνικα μπλουζάκια, που τους διανεμήθηκαν από τον «Έρασμο», συνθήματα κατά της έμφυλης βίας, υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των δύο φύλων. Παράλληλα μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου παρουσίασαν συμβολικό, ολιγόλεπτο δρώμενο, με μυθολογικές αναφορές από την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ η μαθητική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου τραγούδησε το πλέον γνωστό και εμβληματικό, Μεξικανικό τραγούδι «Τραγουδάμε…δίχως Φόβο – Canción…sin Miedo» κατά της βίας και των γυναικοκτονιών, με ελληνικούς στίχους, υπό τη διεύθυνση της Εκπαιδευτικού και Μουσικού Βασιλικής Βλέτση.

Τα παιδιά με τη δροσερή, φωτεινή παρουσία τους, συνδυάζοντας την αγνότητα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα με τη νεανική ζωντάνια, και με την άρτια καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επισφράγισαν με την όλη τους συμμετοχή, την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει, καταθέτοντας τη δική τους προσωπική υπογραφή στον αγώνα, ως σημερινοί μαθητές και αυριανοί συμπολίτες μας,  για ένα καλύτερο αύριο χωρίς βία και εκφοβισμούς.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους: Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ευθυμία Γώτη, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπως και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθία κ. Βασίλειος Δαβόρας που εκπροσώπησε τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Αθ. Αλατζόγλου. Η Εκπαιδευτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου.

Το 1ο Δημοτικό εκπροσώπησε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Όλγα Σαββίδου, η οποία χαιρέτισε τη δράση και με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του «Έρασμου», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η δράση αποτελεί το επιστέγασμα του φετινού Προγράμματος, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, και ως εκ τούτου συμπρωταγωνιστές, μαζί μας έχουμε όλους εσάς, που συμμετείχατε σε αυτό το πρόγραμμα, μαθητές κι εκπαιδευτικούς.  Η συμμετοχή σας στις δράσεις μας αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο, γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε και το εννοούμε, στηρίζοντας τον «Έρασμο» στηρίζετε τη γυναίκα και το παιδί, στηρίζετε την ελπίδα, για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη καλύτερο αύριο χωρίς βία και εκφοβισμούς.” Αναφέρθηκε επίσης στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης Μαθητών με τον τίτλο: «Μορφές βίας και εκφοβισμών στη μαθητική κοινότητα, Πρόληψη – Αντιμετώπιση», που υλοποιεί ο Σύλλογος, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Επικεφαλής του Προγράμματος με την επιστημονική Ομάδα που απαρτίζεται, από την Ψυχολόγο Ευμορφία Μήτσιου, την Κοινωνική Λειτουργό Ολυμπία Λαζαρίδου και τη Νομικό Τερέζα Μιχαηλίδου.

Το 4ο Γυμνάσιο εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, το 5ο Γυμνάσιο η κ. Σοφία Καλογερίδου, το 6ο Γυμνάσιο η κ. Κωνσταντίνα Τσώλη και το Γυμνάσιο Μακροχωρίου οι Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί Μαρία Αποστόλου και Ζαρίφη Βάσογλου.

Στο τέλος της δράσης εργαζόμενοι και εθελοντές του “Έρασμου” πρόσφεραν στους μαθητές και τους καθηγητές τους κρουασάν, μια ευγενική χορηγία της εταιρείας “PANINI”


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών για την εβδομάδα 25 έως 28 Ιουνίου 2024

Δήμος Αλεξάνδρειας: Πρόγραμμα Καταπολέμησης...

Ανακοινώνεται από τον Δήμο Αλεξάνδρειας το πρόγραμμα...

Από 26 έως 28 Ιουνίου: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας

Από 26 έως 28 Ιουνίου: Διανομή τροφίμων στους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Επιστολή σχετική με την Λειτουργία του A.T.M. της Τράπεζας Πειραιώς, στην Δημ. Κοινότητα Μελίκης, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Γιαννάκης

Επιστολή σχετική με την Λειτουργία του A.T.M. της...

Επιστολή σχετική με την Λειτουργία του A.T.M. της...

26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες: ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!

26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Οι...

Ένα βασικό μήνυμα από την ανάλυση της ευρωπαϊκής...

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Πρόϊος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Πρόϊος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Ζαχαρίας Γάππας σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ζαχαρίας Γάππας σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024...

28-30 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Βεροίας
Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου

Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το τριήμερο...

Από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...