Έως 29 Ιουνίου το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Έως 29 Ιουνίου το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, σας προσκαλεί στη 10η επετειακή  χρονιά του από 20  έως 29 Ιουνίου 2024, με ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα. Φέτος οικειοποιούμαστε τρία σημεία για την υλοποίηση του Προγράμματος, το κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας, τη βάση του Φεστιβάλ τη λέσχη Κινηματόδρασις, και το Ιστορικό Κονάκι της Αλεξάνδρειας. Για 10 ημέρες το πρόγραμμα διανθίζεται αξιοποιώντας τους σταθερούς μας θεματικούς άξονες, αλλά και επιπλέον “γιορτινές” προσθήκες.

 

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, με μία ειδική προβολή από τις βραβευμένες και πιο αγαπημένες ταινίες του κοινού, από τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ.

 

Για την 10η επετειακή χρονιά του Φεστιβάλ, έχουμε εντάξει μία ημέρα ενδοσκόπησης με ένα κινηματογραφικό εργαστήριο για την παραγωγή της ταινίας ντοκιμαντέρ IASFF9. Το σταθερό αφιέρωμα στο ζήτημα της έμφυλης βίας, περιλαμβάνει μία ακόμα συνεργασία με το Κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ για ένα workshop και μία ειδική προβολή της βραβευμένης ταινίας Femicidio παρουσία της σκηνοθέτιδας Νίνα Μαρία Πασχαλίδου. Το σταθερό αφιέρωμα στο περιβάλλον θα υλοποιηθεί μέσα από τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος. Μία μέρα έχει αφιερωθεί στις μαθητικές ταινίες, με προβολή μαθητικών ταινιών που δημιουργήθηκαν από συνεργασίες του Φεστιβάλ τα τελευταία τρία χρόνια με σχολικές μονάδες της περιοχής. Επιπλέον διοργανώνεται ένα Roundtable σε συνεργασία με το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας, για το μέλλον της παραγωγής μαθητικών ταινιών στην περιοχή. 

 

Επειδή πάντα το σινεφίλ κοινό είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές μας, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων σε αυτό το πλαίσιο. Αρχικά, μία προβολή - που συνδυάζει λογοτεχνία και κινηματογράφο - της ταινίας “Να τους Διαβάσω Ποιήματα”, με την παρουσία του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Επιπλέον θα υλοποιηθεί ένα Masterclass αναφορικά με την “Οπτική αφήγηση (visual storytelling) στον κινηματογράφο” σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

 

Το Ιστορικό Κονάκι, χώρος φιλοξενίας για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, θα διακοσμηθεί με την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “10 μικρές φωτογραφικές ιστορίες”, από το τμήμα φωτογραφίας θεάτρου της Κινηματόδρασις “Αμήχανοι”, ως μόνιμη εγκατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνιστικού Τμήματος. 

 

 Επιπλέον λεπτομέρειες για τις παράλληλες δράσεις ανακοινώνονται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας και στους λογαριασμούς μας στα social media.

 

Στις 26 Ιουνίου είναι η ημέρα έναρξης του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, με 27 ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. 10 ελληνικές και 17 διεθνείς παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, επιλεγμένες να αντιπροσωπεύουν διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο θεματικό καμβά.

 

Η Κριτική Επιτροπή του 10ου Φεστιβάλ αποτελείται από:

 

Πρόεδρος

Βασίλης Κεχαγιάς (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)

 

Μέλη

Διονυσία Αρβανίτου (σύμβουλος παραγωγών και οπτικοακουστικών έργων στο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας)

Άννα Ζάπτση (καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Σεβίλλης και στο Πανεπιστημιακό Κέντρο EUSA (Σεβίλλη, Ισπανία)

Γιώργος Φρέντζος (Κινηματογραφιστής, μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών)

Romanna Lobach (Ηθοποιός – Παραγωγός)

 

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν στην τελετή λήξης το Σάββατο 29 Ιουνίου είναι:

 

Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου

Βραβείο Καλύτερης ταινίας για το Περιβάλλον 

Βραβείο Καλύτερης μουσικής/σχεδιασμού ήχου

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Βραβείο Φωτογραφίας

Βραβείο Κοινού

Εύφημος Μνεία

 

Χορηγοί επικοινωνίας του 10ου Φεστιβάλ θα είναι η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της 102FM και 95.8FM.

 

Ευχαριστούμε τις κ. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου των προβολών. 

Ευχαριστούμε το ΕΚΚ και την ΟΚΛΕ για την υποστήριξη, καθώς και το Κέντρο Διοτίμα, το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την συνεργασία.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μεγάλους χορηγούς μας, AGRISΑΛΜΗΒΑΙΝΑΣΜΥΛΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ αλλά και όλους τους χορηγούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς βραβείων ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΑΦΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΠΡΟΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ BOSCH SERVICEΚΑΜΠΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ BLACK LIST-MYKIDOMΜΠΕΝΤΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ELTA COURIERΑΝΤΩΝΙΟΥΜΠΑΝΤΗ ΕΦΗ BANTI SECURITY!


Οι παράλληλες εκδηλώσεις και το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.iasff.gr καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα στις σελίδες μας σε FacebookInstagramYouTube

 

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Μαζί, με τα τραγούδια  που αγαπάμε…» Συναυλία  με τους Κωνσταντίνο  και Ματθαίο Τσαχουρίδη

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Μαζί, με τα τραγούδια ...

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη...

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Ο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Ο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο θέατρο Άλσους...

 -Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Αναστάση...

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΕΛΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ...

Ο Πολιτιστικός Τουριστικός Όμιλος Σελίου ξεκινάει...

Συνεχίστηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer Festival 2024 (ΦΩΤΟΣ)

Συνεχίστηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer...

Με μια θεατρική παράσταση και δυο συναυλίες,...

18ο Καλοκαιρινό Αντάμωμα στο Πολυδένδρι Ημαθίας

18ο Καλοκαιρινό Αντάμωμα στο Πολυδένδρι Ημαθίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδένδρου σας προσκαλεί...

Αναβάλλεται η σημερινή παράσταση, «Άθρωπος ´ς σο σπέλ»,   με τον  Τάκη Βαμβακίδη, στο θέατρο Άλσους

Αναβάλλεται η σημερινή παράσταση, «Άθρωπος ´ς σο...

Ανακοινώνεται από την παραγωγή, ότι λόγω εκτάκτου...

Θερμό χειροκρότημα για το τμήμα λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α Δ. Βέροιας, στο 8ο Art Festival της Πράγας

Θερμό χειροκρότημα για το τμήμα λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α...

Στο 8ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού «XIII Art Festival»...

Διάθεση δελτίων ελεύθερης εισόδου για την παράσταση «Πλούτος»  στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Διάθεση δελτίων ελεύθερης εισόδου για την παράσταση...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας ανακοινώνει ότι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...