Απολογισμός του δημάρχου Νάουσας για το πρώτο εξάμηνο της θητείας Κουτσογιάννης: Καταφέραμε πολλά, παρά τα εμπόδια που  επιχειρούν να μας βάλουν οι παράγοντες της οπισθοδρόμησης»

Απολογισμός του δημάρχου Νάουσας για το πρώτο εξάμηνο της θητείας Κουτσογιάννης: Καταφέραμε πολλά, παρά τα εμπόδια που επιχειρούν να μας βάλουν οι παράγοντες της οπισθοδρόμησης»

Στο έργο του πρώτου εξαμήνου της θητείας της διοίκησης στον δήμο Νάουσας εστίασε ο δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο.

«Παρά τα πολλά εμπόδια από τους παράγοντες της οπισθοδρόμησης, καταφέραμε πολλά, με εντατική και μεθοδική νυχθημερόν εργασία…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, μένοντας ενδεικτικά στις μεγαλύτερες παρεμβάσεις:

Το εθνικό κέντρο έρευνας, ΕΚΕΤΑ, που θα φιλοξενηθεί στο κτήριο Λόγγου Τουρπάλη και αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη για τον δήμο Νάουσας τα τελευταία χρόνια, με πρώτη εφαρμογή το ερευνητικό αγρόκτημα στον τομέα της ρομποτικής.

Την υπογραφή σύμβασης στις 20 Ιουλίου με το υπουργείο Πολιτισμού για την εκκίνηση των ανασκαφών στο γυμνάσιο της αρχαίας Μίεζας, με επικεφαλής αρχαιολόγο την Αγγελική Κοτταρίδη. «Το μεγαλύτερο αρχαίο δημόσιο συγκρότημα στον ελλαδικό χώρο» όπως είπε.

Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με τον δήμο Νάουσας να είναι ένας από τους ελάχιστους της χώρας που αναλαμβάνει μια τέτοια ευθύνη. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ» τόνισε ο δήμαρχος.

Το κτήριο Ματθαίου, το οποίο μπαίνει σε πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, για αποκατάσταση και επανάχρηση. Αλλά και για το κτήριο Λόγγου-Τουρπάλη ομοίως, που θα φιλοξενήσει το ΕΚΕΤΑ, και θα είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Τη μελέτη της γέφυρας του νοσοκομείου που επιτέλους ολοκληρώθηκε, αλλά και την ανάπλαση πλατείας με πεζοδρόμηση.

Το Open Mall που προχωρά. «Στην Παναγούλη δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, σε αντίθεση με τη Δημητρίου Βλάχου. Που δείχνει τη διαφορά νοοτροπίας στη διοίκηση…» σχολίασε.

Το θερινό δημοτικό θέατρο, που ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και τη μεταφορά όλων των κοινωνικών δομών στο πρώην διοικητήριο.

Τη σύμβαση με την ΑΝΕΘ, που ενισχύει την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με 5 μηχανικούς, με στόχο τη σύνταξη μελετών για έργα.

Έργα ασφαλτοστρώσεων 1,5 εκατ. ευρώ που ξεκινούν σύντομα, ενώ για τα 3-5 Πηγάδια κλείνουν οι λακκούβες λόγω των τεράστιων κινδύνων ασφάλειας, παράλληλα όμως γίνεται μελέτη πλήρους αποκατάστασης του δρόμου προς χιονοδρομικό, Άγιο Παύλο κ.λπ.

Νομοθετική ρύθμιση για το ξενοδοχείο ‘Βέρμιον’

Μιλώντας για το ξενοδοχείο ‘Βέρμιον’ στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε ότι παρά τα όσα είχε πει η προηγούμενη διοίκηση το ακίνητο παραμένει ακόμη στην ιδιοκτησία της ΕΤΑ και γίνεται προσπάθεια με νομοθετική ρύθμιση να περάσει στον δήμο για να γίνει ο διαγωνισμός.

Για τα υδροηλεκτρικά, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο δήμος απώλεσε τις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν βγει στην προηγούμενη θητεία του, επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει παράβολο 300 ευρώ για την παράταση ισχύος τους. «Περιμένουμε υπουργική απόφαση για να αναβιώσουν» είπε.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτούς τους έξι μήνες η πόλη και τα χωριά είναι ξανά καθαρά, γίνονται έργα δασοπροστασίας, γίνεται δουλειά με τα αδέσποτα, την τουριστική προβολή (ημέρες Νάουσας σε ξενοδοχεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ανάδειξη ορεινού όγκου κ.ά.).

Για τη ΔΕΥΑΝ, ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε το έργο της μονάδας για τη θολότητα, την ανακατασκευή του βιολογικού Στράντζας, τη μελέτη διαχείρισης υδατικών πόρων λόγω κλιματικής αλλαγής, τον νέο αγωγό προς Στενήμαχο και Μονόσπιτα.

Ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου

Κλείνοντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον δικαστικό αγώνα που δίνει αυτήν την περίοδο. Ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια δέχθηκε μεγάλο αριθμό μηνύσεων, αγωγών και καταγγελιών, που ωστόσο δεν τον πτοούν.

«Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Γνωστός δικηγόρος μού πρότεινε συμβιβασμό με υπόθεση της άλλης πλευράς που εκκρεμεί σε ποινικό επίπεδο. Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου. Εξ ου και το μένος εναντίον μου…» υπογράμμισε.

Για δε τη θέση του σε αργία, τόνισε:

«Καταδικάστηκα για μια έκδοση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν προέκυπτε αργία από την Αποκεντρωμένη. Ήταν μια άδικη απόφαση από άλλες εποχές, που ερχόταν σε αντίθεση με τη λαϊκή εντολή. Πρέπει να γίνει προϊόν διδασκαλίας για το πώς δεν πρέπει να λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη η τελευταία δίκη…»

Κ.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας:  Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος Πολυχρονιάδης

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκφράζει τα θερμά του...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη έγκριση  αιτήσεων μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, γνωστοποιεί ότι: «Καταγγέλλει...

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα Επιμελητήρια Ημαθίας, Κορίνθου και Καβάλας

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα...

Μια σημαντική συνεργασία επισφραγίστηκε κατά τη...

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Του Γ.Ξ.  Τροχόπουλου                             Κάτι πού...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για ανάκληση της ΚΥΑ που ζητά επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Δημιουργία Πολυδύναμου  Κέντρου για την αντιμετώπιση  των εξαρτήσεων στην Ημαθία

Τάσος Μπαρτζώκας: Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου για...

O Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024...

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης  και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης και καλλιέργεια...

•Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...