ΕΛΛΑΔΑ

Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην. Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην. Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

\"Ὁ λόγος γὰρ ὁ τοῦ σταυροῦ τοῖς μὲν ἀπολλυμένοις μωρία ἐστί, τοῖς δὲ σῳζομένοις ἡμῖν δύναμις Θεοῦ ἐστι. Γέγραπται γάρ· ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω. Ποῦ σοφός; Ποῦ γραμματεύς; Ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; Οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τούτου; Ἐπειδὴ γὰρ ἐν τῇ σοφίᾳ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔγνω ὁ κόσμος διὰ τῆς σοφίας τὸν Θεόν, εὐδόκησεν ὁ Θεὸς διὰ τῆς μωρίας τοῦ κηρύγματος σῶσαι τοὺς πιστεύοντας.

Ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν\"

Απόστολος Παύλος Α΄Προς Κορινθίους Επιστολή.

Το απόλυτο νόημα της Ορθοδοξίας. Χριστός ο Εσταυρωμένος, Χριστός ο Αναστημένος εκ νεκρών. Αυτή η ιερή τρέλα που κρατά σε σπήλαια και κελιά στις ερημιές της γης μυριάδες ασκητές, στο πέρασμα του χρόνου. Το μοναδικό νόημα της ζωής. Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού του Ζώντος. Χριστός ο Εσταυρωμένος. Σκάνδαλο για τους σκληρόκαρδους ιουδαίους που ζητάνε σημεία και μωρία για τους ορθολογιστές εθνικούς, που ζουν στην πλάνη των ματιών και όχι στην αλήθεια της καρδιάς.

Μόνο με τα μάτια της καρδιάς βλέπεις τον Τριαδικό Θεό. Μετέχεις μαζί του στην Ουράνια Βασιλεία Του, μέσα από το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. 

Λάμπεις ενδυόμενος τον χιτώνα της καθαρής ψυχής που αποζητά τον Κύριο στον συνάνθρωπο της, θρηνεί για τις αμαρτίες και τα πάθη της.

Με αυτά τα μάτια της ψυχής, με αυτά τα μάτια της συντριβής του εγωισμού μπορείς ολοκάθαρα να ταξιδέψεις στον Πανάγιο Τάφο και να δεις το Ανέσπερο Φως να φλογοβολά Μήνυμα Αναστάσεως.

Παρηγορώντας φτωχούς και αρρώστους, δίνοντας δύναμη Θεού σε σύγχρονους Μάρτυρες και Ομολογητές.

Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν.

Καλήν, πραγματικά Ανάσταση, δεν νοιώθεις ούτε με μαγειρίτσες, ούτε με γλέντια και ποτά, ούτε με ικανοποίηση της σάρκας. Μόνο με τα μάτια της ψυχής λαμβάνεις μεθυστικό ποτήριο σωτηρίας από τον Βασιλέα των Βασιλευόντων.

Το ίδιο ποτήριο σωτηρίας που λαμβάνουν οι γεροντάδες στα φρικτά \"Καρούλια\" στο Αγιονόρος, που άφησαν στην άκρη πλούτη, σπουδές και μεγαλεία για να ζήσουν την αληθινή χαρά, μέσα από την άσκηση και τον αγώνα με την σάρκα και τα πνευματικά πάθη.

Για να προγευτούν ποτήριο παραδείσου, ποτήριο αιώνιας Σωτηρίας, ποτήριο Αιώνιας χαράς δίπλα στον Κύριο των Κυριευόντων, τον Οποίον υμνούν ακαταπαύστως οι Αγγελικές Δυνάμεις και η Θριαμβεύουσα εκκλησία.

Ζει Κύριος ο Θεός. Ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός των Αγίων Μαρτύρων, Διδασκάλων και Ομολογητών και όχι ο \"θεός\" των ειδώλων του φθαρτού τούτου κόσμου.

 Για αυτό σήμερα ας σπεύσουμε στο κάλεσμα του ιερέως:Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός, καὶ δοξάσατε Χριστόν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν.

 

 

 

Ας ψάλλουμε μαζί από καρδιάς με τους ψαλτάδες της εκκλησιάς μας:Τὴν ἀνάστασίν σου, Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν.

 Ας θρηνήσουμε για τα πάθη μας, κράζοντας το:Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην. 

Μ. Σάββατο 19 Απριλίου 2014.

Βάζοντας μετάνοια σε όσους στεναχώρησα

Θόδωρος Ελευθεριάδης

         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε  να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες  στη συνένωση των ΔΕΥΑ» -Απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε να...

«Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν...

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα...

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ξεκινάει η προπληρωμή...

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα μητρότητας  -Αφορά, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες αλλά και μισθωτές – Προϋποθέσεις και διαδικασία

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα...

Διαθέσιμη είναι από χθες Πέμπτη 18 Απριλίου, η νέα...

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση...

Σε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...