Μικτά Πανεπιστήμια η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου του Όλα είναι θέμα Παιδείας΄ στη Βέροια. Φωτορεπορτάζ

Μικτά Πανεπιστήμια η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου του Όλα είναι θέμα Παιδείας΄ στη Βέροια. Φωτορεπορτάζ

Κατάμεστη ήταν το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου η αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, όπου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Παιδείας και Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασε την 4η συγγραφική του προσπάθεια, η οποία αφορά την Παιδεία και έχει τίτλο Όλα είναι θέμα Παιδείας. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ενώ το βιβλίο παρουσίασε ο σχολικός σύμβουλος της Α΄βάθμιας  Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διδάκτωρ του ΑΠΘ κ. Φώτης Κουτσουπιάς. Παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, οι βουλευές Ημαθίας κ .κ Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος και Μπατσαρά, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Καλαϊτζίδης και Σαρηγιαννίδης, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κυμπουρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βέροιας κ. Μπιλέκας, ο προιστάμενος της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος και πλήθος κόσμου. 

Ο κ. Κουτσουπιάς χαρακτήρισε ως εξαιρετική την παρουσία του κ. Στυλιανίδη στα διάφορα υπουργεία της καριέρας του και ειδικά στο υπουργείο παιδείας, με μια σειρά έργων, όπως η σχολική στέγη, η προώθηση νέων βιβλίων και φυσικά η κατάργηση του βιβλίου Ρεπούση από την ΣΤ΄ Δημοτικού, με τις γνωστές αναφορές περί \'συνωστισμού\' στη Σμύρνη.

\'Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπήρξε αεικίνητος υπουργός των πράξεων και όχι των λόγων\' είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο του ο κ. Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε την εφημερίδα Λαός για τη χορηγία επικοινωνίας, έκανε αναφορά στις οικογενειακές του παρακαταθήκες, και τη σημασία που έδινε ο πρόσφυγας από την Ανατολική Θράκη πατέρας του στην μόρφωση του, λέγοντας του χαρακτηριστικά. \'Ό,τι και αν αποκτήσεις στη ζωή, χρήμα, δόξα, εξουσία, μπορεί να τα χάσεις, Την παιδεία θα κουβαλάς πραγματικά για πάντα μέσα σου\'.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε την παιδεία ως υπεραξία εθνικής συνεννόησης, σε όλους τους τομείς. Από την πολιτική, όπου πρέπει να υπερτερεί η δύναμη των επιχειρημάτων και όχι οι ύβρεις, την κοινωνία και την οικονομία, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που ξεκίνησε επί υπουργίας του στην κυβέρνηση Καραμανλή (2007-2009) από το νηπιαγωγείο προς το πανεπιστήμιο. 

Αναφέρθηκε στο όραμα του για το μικτό πανεπιστήμιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν τα αξιολογότερα της χώρας μας, στο οποίο θα γίνει μετοχοποίηση και παραχώρηση του 49% και του managment σε μεγάλα ελληνικά ιδρύματα (π.χ. ίδρυμα Νιάρχος) τα οποία θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια την περίοδο των διακοπών των Ελλήνων φοιτητών, προσελκύοντας ξένους φοιτητές με δίδακτρα και καθηγητικό προσωπικό, δίνοντας έτσι την δυνατότητα χρηματοδότησης της Γ΄βάθμιας παιδείας, η οποία αδυνατεί πλέον, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, να συντηρήσει αξιόπιστα πάνω από 15 από τα 25 συνολικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

\'Φανταστείτε τη Βέροια με ένα μικτό πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτούν χιλιάδες Ρώσοι, Κινέζοι και Βαλκάνιοι φοιτητές\' είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι χάθηκε το 2001 και το 2007 το στοίχημα αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στην υποχρεωτικότητα λειτουργίας των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας από το κράτος.

\'Με τη μετοχοποίηση ορισμένων πανεπιστημίων και την ανάληψη του managment από μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα της χώρας, οι πρυτανικές αρχές θα περιοριστούν μόνο στο επιστημονικό τους πεδίο. Η σχέση πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας θα προσελκύσει χιλιάδες ξένους φοιτητές με δίδακτρα και θα ωφελήσει με την έρευνα την αγορά και την βιομηχανία. Θα υπάρξει έτσι ρευστότητα στα πανεπιστήμια μας και καλύτερη ποιότητα σπουδών. Θα υπάρξουν πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές που θα επιστρέψουν, από τα ξένα πανεπιστήμια, που τώρα διδάσκουν, στη χώρα μας\' είπε, μεταξύ άλλων, κλείνοντας την, άκρως ενδιαφέρουσα, ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης.

Το βιβλίο του κ. Στυλιανίδη χαιρέτισαν ο κ. Καραπαναγιωτίδης και ο κ. Καράογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....