Του Φοίβου Ιωσήφ
Πραγματικά η ανάγκη ήταν ακαταμάχητη. Έχεις ατελείωτα χρήματα, αμέτρητα αυτοκίνητα, υπαλλήλους, υπηρέτες, αεροπλάνα, ελικόπτερα και άφθονο υπηρετικό προσωπικό? Όλα τα έχεις και σου λείπει η αναγνώριση από τον πολύ κόσμο και από τους γνωστούς συναδέλφους σου. Υπάρχει μεγάλη εσωτερική ανάγκη να σε μάθει ο κόσμος, να σε μάθει ο περιπτεράς, ο γαλατάς και ο μεταφορέας νταλικέρης. Χωρίς αυτούς νοιώθεις γυμνός, ανήμπορος ίσως και γελοίος, πρέπει οπωσδήποτε να πληροφορηθούν την ύπαρξή σου, να μάθουν για τις καταθέσεις σου, μπορεί να τις έχεις αλλά εκείνοι δεν το γνωρίζουν, άρα δεν υπάρχεις κι εσύ. Απόλυτη ανάγκη αναγνώρισης, τώρα αμέσως, εσπευσμένα ει δυνατόν και ακαριαία, tout de suite, που λένε και οι Γάλλοι. Σας παρακαλούμε κοιτάξτε μας, εμείς σας αγαπαμε γιατί δεν μας κοιτάτε κι εσείς Δεν σε ξέρουν οι άλλοι, δεν σε ξέρει ούτε ο εαυτό σου.
Όλα αυτά αισθάνθηκε ο πολύς κύριος Τζεφ Μπέζος και αποφάσισε να τον μάθουν ακόμη και οι διαιτητές του κρίκετ, πέρα από τους ταξιτζήδες της Μακρακώμης και της Αγιάς Λαρίσσης. Παρήγγειλε λοιπόν κουστούμια, φορέματα και παπούτσια από δέρμα μικρής όρκας του Παγασητικού κόλπου και έσπευσε αμέσως να το γνωστοποιήσει μέχρι και στα κανάλια της ερήμου Gobi της Κίνας και στην κεντρική Αυστραλία στην πόλη Alis sprigs. Το έμαθαν οι μανάβιδες, οι καλλιεργητές φράουλας στον νομό Ηλείας ακόμη και οι γκαμιλιέρηδες κοντά στην πυραμίδα της Gisa, μόνον ο Χέοπας δεν πρόλαβε να το μάθει και απεδήμησε εις Κύριον χωρίς την γνώση της συζύγου κυρίας Λόρεν Σάντσεζ. Σ αυτό το σημείο οι ιστορικοί του Μέλλοντος δίπλα στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη θα αφήνουν μόνιμα ένα τεράστιο κενό που θα προσπαθούν πάντα να καλύψουν με το νυφικό Dolce Cabanna και όχι βέβαια με τα Ηθικά Νικομάχεια του Άσημου Αριστοτέλη. Αυτοί οι παλιοί μου φέρνουν αναγούλα, άλλο από συγγράμματα και φιλοσοφίες δεν ήξεραν κάτι άλλο να προτείνουν.
Εν πάση περιπτώσει, στον γάμο παρευρέθηκαν ευτυχώς πολλοί διάσημοι και εγγράμματοι όπως ο Μπράτν Πιτ και ο Τζώρτζ Κλούνεϊ. Για να μην αδικήσουμε και την πολιτική διανόηση θα αναφέρουμε και την Ιβάνκα Τραμπ, μορφωμένη κοπέλα, από τα είκοσί της κιόλας είχε τελειώσει με την προπαίδεια του δύο και σήμερα αποστηθίζει πλέον στίχους του Λούκυ Λούκ. Γνωστή για τα διηγήματα της
με θέματα τους φτωχούς της Σενεγάλης και του Ιρκούτσκ την εποχή που ο Λέων Τολστόϊ έγραφε την Ανάσταση και την Άννα Καρένινα.. Μακριά από τους φτωχούς, δεν ξέρεις μπορεί να είναι και άπλητοι, αφου μόνον για τέτοιους μόνον γράφουν, άσε που ούτε ποτέ έμαθαν πόσα πιστόνια έχει μια εικοσαβάλβιδη Maserati. Αμορφωσιά καϋμένε, τι να λέμε τώρα! Τα ξενο0δοχεία που διάλεξαν ήταν τέτοιου ενοικίου που θα μπορούσαν κιόλας να τα αγοράσουν στο τέλος.
Σκάφη, αυτοκίνητα και αεροπλάνα θα μπορούσαν να αγοράσουν όλα τα κράτη από το Μαρόκο έως την Αγκόλα, αλλά να τα μορφώσουν ποτέ, σ αυτή την περίπτωση θα μεταμορφώνονταν κι αυτοί σε Μπέζος, Ιβάνκα και Σάντσεζ.
Καλλίτερα να είσαι πλούσιος και να μην ξέρεις ότι είσαι πάμφτωχος και να ψάχνεις να βρείς αναγνώριση από τον σουβλατζή και την μοδίστρα της γειτονιάς σου. Την ανάγκη της αναγνώρισης δεν μπορεί να πολεμήσει κανένας, όσα χρήματα κι αν επιδείξει!! Σε τριάντα χρόνια δεν θα θυμάται κανένας τον Τζεφ Μπέζος. Την Μήδεια του Ευριπίδη οι λαοί όλου του κόσμου θα σπεύοδυν πάντα να απολαύσουν ύστερα κι από χίλια χρόνια από τώρα. Είναι θέματα μεγεθών.