ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά Δημοσθένη Δαββέτα από Πρωτοβουλία και δήμο Νάουσας

Βραδιά Δημοσθένη Δαββέτα από Πρωτοβουλία και δήμο Νάουσας

Μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική και λογοτεχνική βραδιά συνδιοργανώνουν στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού, Πρωτοβουλία για το Παιδί, Δημοσθένης Δαββέτας και αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Νάουσας, την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 8μμ.

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων του Δημοσθένη Δαββέτα από τον ίδιο τον ποιητή, απαγγελίες ποιημάτων των παιδιών της Πρωτοβουλίας, από τον ποιητή Δημήτρη Καπετανάκη, προβολές έργων ζωγραφικής των παιδιών και του κυρίου Δαββέτα, καθώς και διαλεγμένα ελληνικά τραγούδια από την παιδική Χορωδία της Ελένης Αναγνώστου.

Τα έργα του Δημοσθένη Δαββέτα, κορυφαίου Έλληνα εικαστικού, λογοτέχνη και ποιητή και τα έργα των μικρών παιδιών, θα «συνομιλήσουν» πρωτότυπα, με τη βοήθεια της μουσικής και θα αποκαλύψουν την ιαματική αξία της ποίησης και της ζωγραφικής τόσο στη ζωή και στη λειτουργία των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, όσο και στις ζωές όλων μας.

Τα έργα των παιδιών, που προέρχονται από τα δημιουργικά εργαστήρια που λειτουργούν από την Πρωτοβουλία στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής υποστήριξής τους, είχαν έναυσμα μία ιδέα του Δημοσθένη Δαββέτα, εκφρασμένη σε ανύποπτο χρόνο και υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού της Δομής. Η εργασία δημιουργίας και συλλογής του ποιητικού και ζωγραφικού υλικού πραγματοποιήθηκε από την κοινωνική λειτουργό κυρία Δώρα Νιώπα (που είχε και τον γενικό συντονισμό), από την ψυχολόγο κυρία Μαρία Σκουρού και από την παιδαγωγό κυρία Ολυμπία Πητσιάβα, με τη βοήθεια και εθελοντών.

Την  έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η ομάδα της κυρίας Ναυσικά Στάθη, με ένα μικρό απόσπασμα από ένα ολοκληρωμένο έργο που θα παρουσιάσει στο προσεχές διάστημα με τη σύμπραξη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών και είναι βασισμένο στην ποιητική συλλογή του Δ. Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», με συντελεστές την ίδια (Concept-κινησιολογία, χορός) και τον Στέφανο Πίττα (Performer μαζί με την Ν. Στάθη).

Η εκδήλωση θα κλείσει με μία σύντομη αποτίμηση, όσων ειπώθηκαν  και ειδώθηκαν, από την σκοπιά του ποιητή και του ψυχοθεραπευτή, ενώ το κοινό μπορεί να παρέμβει ,με ερωτήσεις, ιδέες και τοποθετήσεις.

 

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί, επιθυμώντας να κοινοποιήσει και ευρύτερα το έργο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και τις δυνατότητες πρόσβασης στις δομές της ευπαθών ομάδων και ατόμων (ιδιαίτερα των μικρών παιδιών) , επέλεξε ως τόπο αυτής της ξεχωριστής σημασίας για τα δικά της παιδιά εκδήλωσης την πόλη της Νάουσας και παρακαλεί το κοινό της περιοχής να την παρακολουθήσει. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας...

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η δίτομη «Ιστορία της Βέροιας», του Γιώργου Χιονίδη

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η...

Πενήντα  περίπου χρόνια από την εξάντλησή της, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...