Με μια μαγευτική βραδιά jazz και την ατμόσφαιρα να πλημμυρίζει από γεύσεις, αρώματα και ρυθμούς, άνοιξε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου η αυλαία του Naoussa Street Food Festival 2025 – Wine Edition στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας.
Το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε τον χώρο από τη Νάουσα, την Ημαθία αλλά και τους γύρω νομούς, είχε την ευκαιρία να απολαύσει street food επιλογές, εκλεκτά κρασιά της περιοχής και τη μοναδική εμφάνιση των George Avramidis & The Invented Memories, που ταξίδεψαν μουσικά τους παρευρισκόμενους με τις μαγικές τους μελωδίες.
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Ορέστης Γίδαρης, Ταμάρα Λογγινίδου, Θωμάς Ορδουλίδης, Χριστίνα Ράλλη και Άγγελος Σαββίδης, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επισκεπτών που έδωσαν παλμό και ζωντάνια στην έναρξη.
Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Νάουσας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την ομάδα Soulfood Thessaloniki, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σημαντικό ρόλο στη φετινή διοργάνωση έχει και ο Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, που συμμετέχει με 24 οινοποιεία και γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Παράλληλα, στους χώρους του φεστιβάλ λειτουργούν beer & cocktail bars, καθώς και live cooking workshops.
Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου, στις 6, ο διακεκριμένος σεφ Κώστας Ιωακειμίδης παρουσιάζει ένα μοναδικό live Chef Workshop, όπου με τοπικά προϊόντα της Νάουσας θα αναδείξει τη στενή σχέση γαστρονομίας και κρασιού – με πρωταγωνιστή, φυσικά, το διάσημο Ξινόμαυρο. Ο σεφ θα δείξει τεχνικές, θα μοιραστεί μυστικά και θα αποδείξει γιατί η Νάουσα αποτελεί πλέον και γαστρονομικό προορισμό, συνδέοντας τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τον τουρισμό.
Το ίδιο βράδυ τη σκυτάλη παίρνει η μουσική με τους εκρηκτικούς Group N’ Therapy, που ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ και υπόσχονται να ξεσηκώσουν το κοινό με ανατρεπτικές διασκευές, έντονη σκηνική παρουσία και μια μοναδική μουσική εμπειρία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου με τη μοναδική Αλεξάνδρα Κόνιακ, σε μια εμφάνιση που θα σφραγίσει μελωδικά ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, μουσική και δημιουργία.
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 00:00
Είσοδος: Ελεύθερη
Το Naoussa Street Food Festival 2025 – Wine Edition φέρνει στο επίκεντρο τη Νάουσα, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία, το κρασί, τη μουσική και τον πολιτισμό της, σε μια γιορτή που καθιερώνεται ως θεσμός και κάνει την πόλη πρωταγωνίστρια του φθινοπώρου.
Chef Workshop με τον Κώστα Ιωακειμίδη
Naoussa Street Food Festival 2025 – Wine Edition Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00 – Δημοτικό Πάρκο Νάουσας
Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η Soulfood Thessaloniki, στο πλαίσιο του Naoussa Street Food Festival 2025 – Wine Edition, έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν έναν από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς Έλληνες σεφ, τον Κώστα Ιωακειμίδη, σε ένα μοναδικό Chef Workshop, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας.
Ο καταξιωμένος σεφ, γνωστός για τη βαθιά του γνώση στην ελληνική γαστρονομία αλλά και για τον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο αναδεικνύει τις παραδοσιακές γεύσεις, θα μοιραστεί με το κοινό μυστικά, τεχνικές και εμπειρίες από τη διαδρομή του στη μαγειρική. Στο workshop, ο Κώστας Ιωακειμίδης θα δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Νάουσας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της περιοχής και τη στενή σύνδεση της γαστρονομίας με το ξακουστό κρασί Ξινόμαυρο.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη διαδικασία, να αλληλεπιδράσει με τον σεφ και να γνωρίσει καλύτερα πώς η σύγχρονη γαστρονομία μπορεί να στηρίζεται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της τοπικής παραγωγής.
Ο γαστρονομικός παλμός του Φεστιβάλ
Το Naoussa Street Food Festival – Wine Edition αποτελεί φέτος ένα τριήμερο αφιερωμένο στο φαγητό, το κρασί και τη μουσική, που θα μετατρέψει το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας σε ένα μεγάλο γαστρονομικό και ψυχαγωγικό σημείο συνάντησης. Μέσα από ξεχωριστές δράσεις όπως το Chef Workshop του Κώστα Ιωακειμίδη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν σε μια μοναδική εμπειρία που αναδεικνύει τη Νάουσα ως προορισμό γαστρονομίας και οινοτουρισμού.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Ιωακειμίδη
Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, συνεργασίες με κορυφαία εστιατόρια και εμφανίσεις σε σημαντικά γαστρονομικά projects, ο Κώστας Ιωακειμίδης έχει ξεχωρίσει για την ικανότητά του να συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα, παραμένοντας πάντα πιστός στις αυθεντικές γεύσεις και στις ελληνικές πρώτες ύλες.
Το Chef Workshop του Κώστα Ιωακειμίδη είναι ανοιχτό για το κοινό του Φεστιβάλ και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας, συνδυασμένη με το τοπικό κρασί και τα προϊόντα της Νάουσας.