Επισκέψεις Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε Σύλλογο Βλάχων, Θρακική Εστία και Εύξεινο Λέσχη.

Επισκέψεις Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε Σύλλογο Βλάχων, Θρακική Εστία και Εύξεινο Λέσχη.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Βλάχων Βέροιας αλλά και μελών του συλλόγου, στο «σπίτι» των Βλάχων, ένα παλιό ανακαινισμένο αρχοντικό στην οδό Βερόης,  διακοσμημένο με γούστο και μεράκι από τα μέλη του  συλλόγου.

 

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Πίσκος αφού αναφέρθηκε στις συμμετοχές και εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασε τις ποικίλες δραστηριότητες του συλλόγου που είναι μεταξύ άλλων η καταγραφή των εθίμων και παραδόσεων των Βλάχων, των ιστορικών παραδόσεων και λαογραφικών στοιχείων τους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  ο σύλλογος.

Τα μέλη του συλλόγου υπογράμμισαν τη βοήθεια και τη στήριξη που είχε ο σύλλογος από τον κ. Καραπαναγιωτίδη όταν ήταν Νομάρχης αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης στην έκδοση βιβλίων που αναφέρονται στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των Βλάχων.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» στηρίζει το έργο του συλλόγου Βλάχων και ότι από τη θέση του  Δημάρχου Βέροιας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων για την απρόσκοπτη άσκηση του έργου τους.

«Φιλοδοξούμε να κάνουμε θεσμό τη διοργάνωση διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης υπογραμμίζοντας ότι ως Δήμαρχος Βέροιας θα προχωρήσει στη χάραξη ενιαίας δράσης και προγραμματισμού στον πολιτισμό με τη συνεργασία όλων των πολιτιστικών συλλόγων.

 

 

Επίσκεψη στη Θρακική Εστία Βέροιας

Τα γραφεία  της Θρακικής Εστίας Βέροιας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και μέλη του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Στάθης Βακάλης παρουσίασε τις δραστηριότητες της Θρακικής Εστίας και ξενάγησε τον κ. Καραπαναγιωτίδη στην ιματιοθήκη και στους χώρους του συλλόγου όπου μπορούν να φιλοξενηθούν  με άνεση χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του συλλόγου και τόνισε ότι ο πολιτισμός πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Βέροιας με την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνδυασμό με την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο πολίτης να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου, στον κοινωνικό τομέα, τον εθελοντισμό αλλά και στον πολιτισμό», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

 

Επίσκεψη στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Παλιός φίλος, συνεργάτης, μέλος και χοράρχης ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης επισκέφτηκε την Εύξεινο Λέσχη ως υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας σε μια συνάντηση «σαν στο σπίτι του».

Τον κ. Καραπαναγιωτίδη και τα μέλη του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» που τον συνόδευαν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Μπάμπης Καπουρτίδης και το διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του συλλόγου στο Πανόραμα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα, σημαντικά προβλήματα, αλλά και σκέψεις και σχεδιασμοί που μπορούν να υλοποιηθούν με τους κατάλληλους χειρισμούς και βέβαια με το απαραίτητο  ενδιαφέρον.

Από την πλευρά της διοίκησης τονίστηκε το πρόβλημα των ατελειών που υπάρχουν στο κτιριακό συγκρότημα και των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη στεγανοποίηση της στέγης, αλλά και για μια σειρά άλλα ζητήματα. Ταυτόχρονα τονίστηκε η βούληση και ο σχεδιασμός για να αξιοποιηθεί σε όσο γίνεται μεγαλύτερη κλίμακα η έκταση του περιβάλλοντος χώρου, όπως και η διαμόρφωση υποδομών που θα επιτρέπουν τη φιλοξενία αποστολών Πολιτιστικών Συλλόγων που επισκέπτονται τη Βέροια στο πλαίσιο των Πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο σχεδιασμό τονίστηκε ακόμη και η προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας λαογραφικού μουσείου.

 

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν τονίζοντας στη συνέχεια ότι κάθε δράση που αφορά τον πολιτισμό δεν αποτελεί μόνο μια πολιτιστική προοπτική αλλά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αναπτυξιακή πρόταση καθώς αυτή θα αποτελεί έναυσμα για προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη και στην περιοχή. Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των  πολιτιστικών δραστηριοτήτων αποτελούν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται σαν βασικός αναπτυξιακός μοχλός και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...