Επιμέλεια: Σοφία Γκαγκούση
…Γέρε χρόνε φύγε τώρα πάει η δική σου η σειρά
ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια και χαρά;;;
Το 2025 φεύγει με ανάμικτα συναισθήματα... Χρονιά μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα με σειρά νέων νομοσχεδίων που ήρθαν στη Βουλή και αλλάζουν το τοπίο σε πολλούς τομείς του δημοσίου και της καθημερινότητας των πολιτών. Χρονιά που την στιγμάτισε η ακρίβεια και η αδυναμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του μήνα με πρώτο αγκάθι τα υψηλά ενοίκια, την ακριβή ενέργεια και τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων. Χρονιά που η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στο κράτος κλονίζεται έτι περεταίρω, με κορωνίδα το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Χρονιά που άλλαξαν πολλά και στην Ευρώπη, που μοιάζει να παρακολουθεί σαστισμένη ενίοτε τις εξελίξεις στην παγκόσμια εικόνα.
Σε τοπικό επίπεδο οι δυσκολίες παραμένουν, κάποια έργα χρόνων, στάσιμα ή εν εξελίξει, δεν φαίνεται να «κινούνται» με τον ρυθμό που απαιτείται, η οικονομική δυσπραγία των δήμων καλά κράτησε και το 2025, η Αγορά ίσα που αναπνέει, οι αγρότες είναι στα κάγκελα και ο πρωτογενής τομέας ασθενεί χωρίς να διαφαίνεται άμεσα μια αποτελεσματική θεραπεία.
Στην εκπνοή του 2025 θυμόμαστε κάποια γεγονότα που καταγράφηκαν στην Ημαθία, μέσα από τα πρωτοσέλιδα του ΛΑΟΥ της Ημαθίας.
Από τις ειδήσεις που συγκλόνισαν τον νομό ήταν ο αιφνίδιος θάνατος του 59χρονου τοπικού βουλευτή και υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, ενώ δεν ήταν λίγες και οι απώλειες νέων ανθρώπων στο νομό μας.
Στα γεγονότα της χρονιάς και η μεγάλη δωρεά 3 εκατ. ευρώ από τον βεροιώτη Γεράσιμο Καλλιγά στον Δήμο και την πόλη του, για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, αλλά και η πρόταση της Βέροιας να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Στα θετικά της ζυγαριάς, κρατάμε την ελπίδα και το γεγονός ότι είμαστε όρθιοι και το παλεύουμε ακόμα, διατηρώντας ζωντανή την ενδόμυχη ανάγκη για οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στον μικρό τόπο που ζούμε!
Στο καλό 2025 και καλώς να μας έρθεις, 2026!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
-Παρουσία Mπρατάκου η βασιλόπιτα του Eπιμελητηρίου Ημαθίας --Μεγάλη δωρεά 3 εκατ. ευρώ από τον Γεράσιμο Καλλιγά, για υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή Αγίων Αναγρύρων (Εληάς) στη Βέροια - Το ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο.
-ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας και δήμοι Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας συνεργάζονται για διασύνδεση των χιονοδρομικών κέντρων Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγαδιών και Σελίου
-Με λαμπρότητα και καλό καιρό η Βέροια τίμησε τα Θεοφάνια με την ρίψη του σταυρού στον Τριπόταμο.
- Χιόνι και παγετός στα μέσα Ιανουαρίου, με οδηγίες της τροχαίας, κλειστά ορεινά σχολεία και τηλεκπαίδευση.
- Μεγάλη 24ωρη επιχείρηση εντοπισμού 23χρονου σκιέρ στο Σέλι που αγνοούνταν στο χιονισμένο βουνό- Βρέθηκε στα πριόνια αρκετά μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο.
-Εγκαινιάστηκε το Σπίτι του Μικρασιάτη στο Αρχοντικό Χατζίκου, που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο από τον Δήμο Βέροιας.
-Εκ νέου πρόεδρος στο ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ο Νίκος Τουμπουλίδης.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
-Δεκαήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις μετά από 35 χρόνια στη Βέροια, από την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 2 Μαρτίου, με κορυφαία την αποκριάτικη παρέλαση.
-Αποκριάτικος ξεσηκωμός στη Νάουσα με το δρώμενο Μπούλες και Γενίτσαροι
-Μεγάλη συγκέντρωση στη Βέροια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας δικαιοσύνη και «οξυγόνο».
- Υποβλήθηκε η μελέτη για τα κατασκευή ειδικού σχολείου στην Αλεξάνδρεια
- «Έφυγε» ο γνωστός καρδιολόγος Δημήτρης Κουπίδης 92 ετών, πρώην διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
-Με καλεσμένη τη υπουργό Νίκη Κεραμέως η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ημαθίας.
-Έφυγε από τη ζωή, ο φαρμακοποιός Μανώλης Λάιος, 79 ετών, ενεργό και ιδρυτικό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.
ΜΑΡΤΙΟΣ
-Ξεκίνησε στη Βέροια, η έρευνα για τη διαμόρφωση πολιτιστικής στρατηγικής ενόψει της διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
-Άγριος καυγάς στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας -Δημόσια συγνώμη για τα έκτροπα από τον πρόεδρο του Σώματος.
-Υφυπουργός Ανάπτυξης ορκίστηκε η ημαθιώτης βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης μετά τον ανασχηματισμό και τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
-Νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας
-Τιμητική βραδιά του εμπορικού συλλόγου και του δήμου για την ανιδιοτελή προσφορά γυναικών της Βέροιας στο συνάνθρωπο.
-Κινητοποίηση και επιστολές για μόνιμη λειτουργία ασθενοφόρου στην Αλεξάνδρεια.
-Στην ανθοφορία των δενδροκαλλιεργειών χτύπησε ο παγετός των τελευταίων ημερών του μήνα – «Μάρτης γδάρτης για τους παραγωγούς της Ημαθίας».
-Καθολική αποχή των δικηγόρων της Ημαθίας για το φορολογικό.
-Εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου για την τραγωδία των Τεμπών σε συνεργασία με το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
-Με νέο προεδρικό διάταγμα του υπουργείου περιβάλλοντος ανακοινώθηκε ότι αλλάζουν τα κριτήρια δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
-Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και δήμων Βέροιας και Νάουσας, παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη.
-Ακριβότερο και με περιορισμένες ποσότητες από τους καταναλωτές το πασχαλινό τραπέζι σε σχέση με το 2024.
-Τραγικό δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου από νταλίκα που έπεσε στο κουβούκλιο των διοδίων - Απανθρακωμένο βρέθηκε ζευγάρι 72 και 69 χρόνων.
-Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο γνωστός βεροιώτης κοσμηματοπώλης Μιχάλης Τρανίδης σε ηλικία 70 ετών.
-Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η τριαντάχρονη που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα.
-Σε υψηλές εντάσεις στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού (ΔΕΥΑΒ) στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας παρουσία του εργολάβου Γκανάτσιου – «Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα στραφούμε εναντίον του» δήλωσε ο δήμαρχος
-ΕΚΕ: Άγριοι δασμοί στις εξαγωγές ελληνικής κομπόστας ροδοκίνου στις ΗΠΑ
- Δικαστική δικαίωση της Φρόσως Καρασαρλίδου πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, για την βουλευτική έδρα στις εκλογές.
-Έφυγε από τη ζωή στα 51 του χρόνια ο γιατρός Βασίλης Διαμαντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας.
-Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με πρόεδρο την Γιάννα Πιλιτσίδου.
-Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας αγροτών Ημαθίας στο κέντρο της Βέροιας.
ΜΑΙΟΣ
-Επίσκεψη και ομιλία του ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παππά στη Βέροια.
-Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Νάουσας με το εθνικό κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας.
- Ο Στέλιος Μπουτάρης νέος πρόεδρος του συνδέσμου ελληνικού οίνου.
-ΣΟΣ από την Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων δυτικής & κεντρικής Μακεδονίας για το μέλλον του λιανεμπορίου και της αγοράς.
-Και νέες πληγές μετρούν οι αγρότες μετά το χοντρό καταστροφικό χαλάζι, προς το τέλος Μαΐου.
- Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2025 από την ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας.
- Αλλαγή φρουράς στην Τροχαία Βέροιας με νέα διοικήτρια την Παναγιώτα Καρρά.
-Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας με πρόεδρο τον Γιώργο Δουλγέρογλου.
-Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας, με πρόεδρο την Ιωάννα Σοφρόνωφ- Ταμπάκη.
-Το όνομα του Βασίλη Φωτιάδη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή δόθηκε στο γήπεδο της Ραχιάς.
ΙΟΥΝΙΟΣ
- Έληξαν τα ΛΑ΄ Παύλεια από την Μητρόπολη Βέροιας με λιτανεία και υπαίθριο εσπερινό στο βήμα Αποστόλου Παύλου
-Έφυγε από τη ζωή, 91 ετών, ο δικηγόρος, πολιτικός και ιστορικός Γιώργος Χιονίδης - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στον Άγιο Αντώνιο Βέροιας.
-Τελετή εγκαινίων του αρχοντικού Σαράφογλου, όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων της Βέροιας.
-Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος τελωνειακός κώδικας που προβλέπει και υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας.
-Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Βέροια- Εύηχη πόλη», από την ΚΕΠΑ.
-Έντονο το φαινόμενο της παραμόρφωσης ροδάκινων και νεκταρινιών- Οδηγίες της ΕΚΕ και της κοινοπραξίας συνεταιρισμών προς παραγωγούς.
-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για τις υδατικές σχέσεις δενδροκομικών καλλιεργειών και αμπέλου στην Νάουσα.
- Μελέτη για την δαπάνη κατασκευής του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Βέροιας, ύψους 13,5 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
-Τα αποτελέσματα αξιολόγησης των δήμων παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: η έλλειψη πάρκινγκ, δρόμοι, αδέσποτα και παιδικές χαρές στα μείον του δήμου Βέροιας.
- Έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια, ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου δήμου Βέροιας, Νικόλαος (Βαγγέλης) Καρατζίδης.
- 1,2 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ ΠΚΜ για εργασίες αστικής ανάπλασης
-Έφυγε από τη ζωή η Αλκμήνη Γαλανοπούλου – Μπεμπέτσου, 91 ετών, συνταξιούχος γυμνάστρια, από τις ιδρύτριες του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας.
-Υπογράφηκε στον Χώρο Τεχνών η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση, επισκευή και ανάδειξη του Ιερού Βήματος του Αποστόλου Παύλου.
-Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς».
ΙΟΥΛΙΟΣ
- Διήμερη απεργία και κλείσιμο των συνεργείων αυτοκινήτων και στην Ημαθία, για την εφαρμογή του ψηφιακού βιβλίου πελατών.
-Διοργανώνεται το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας.
-Μεταφέρεται στην οδό Σολωμού το δασαρχείο της Βέροιας.
-Κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για τα κίτρινα ηλεκτρικά πατίνια και τον τρόπο λειτουργίας τους.
- Νέος πρόεδρος στο σύλλογο ζαχαροπλαστών Ημαθίας ο Πέτρος Κουτόβας.
-Από 30 έως 150 ευρώ, τα πρόστιμα για παράνομη στάση και στάθμευση όπως ανακοίνωσε η δημοτική αστυνομία.
-Στη Βέροια η Άννα Διαμαντοπούλου, καλεσμένη σε εκδήλωση για την ηλικιακή διάκριση και τον σεξιστικό ρατσισμό στον εργασιακό χώρο.
-Αλλαγές σε χρόνο εργασίας, υπερωρίες και προσλήψεις φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Νίκη Κεραμέως.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
-Κεραυνός εν αιθρία, ο θάνατος του Απόστολου Βεσυρόπουλου, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών. Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στην Αλεξάνδρεια, για το τελευταίο αντίο στον ημαθιώτη βουλευτή και πρώην υφυπουργό οικονομικών.
-Με «κρύα» ταμία έληξαν οι θερινές εκπτώσεις - Δεν φτάνει ο μισθός ούτε για τα βασικά, λένε οι πολίτες.
- 2ο Veria family fest στο πάρκο των αγίων Αναργύρων από την ΚΕΠΑ και την δημοτική κοινότητα.
-Εκτιμήσεις του δήμου Βέροιας ότι οι νέες μονάδες καύσης μη ανακυκλώσιμων σκουπιδιών που σχεδιάζει το υπουργείο ενέργειας, θα διπλασιάσουν το κόστος.
-Έφυγε από τη ζωή, ο Παναγιώτης Ποταμόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστανιάς και ένθερμος φίλος του Προσκοπικού Κέντρου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-Επανεκλέχθηκε για πολλοστή φορά από το 1992, ο Παύλος Παυλίδης στη θέση του προέδρου των ΚΤΕΛ αστικών Βέροιας.
-Αρνητική η ΚΕΔΕ και ο δήμος Βέροιας στη μεταφορά των πολεοδομιών από τους δήμους στο κτηματολόγιο.
-Ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό στο δικαστικό μέγαρο η νέα δικαστική περίοδος.
- Πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας στην πλατεία Ωρολογίου.
- Νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας με βαριά πρόστιμα και ποινές. Στο μάτι της τροχαίας, κράνος, κινητά, αλκοόλ, ζώνη, ταχύτητα και παραβίαση σήματος.
-Επιστροφή στα θρανία με αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης και λιγότερα «πρωτάκια» λόγω δημογραφικού.
-Στο Κεντρικό Κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την ημερίδα της ΚΕΔΕ, της Εφορίας Αρχαιοτήτων και του δήμου Βέροιας, για τη σημασία των τοπόσημων στην ταυτότητα και ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Το ανάκτορο των Αιγών παρουσίασε η Αγγελική Κοτταρίδη.
-Δράσεις διαμαρτυρίας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας, για τα νεόκτιστα προσκτίσματα που εφάπτονται του βορειοδυτικού τμήματος της Παλιάς Μητρόπολης.
-Εκλογές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας- Ημαθίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε η Μαρίνα Ψωμιάδου.
-Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην διευθυντής ΔΔΕ Ημαθίας, Θανάσης Κούτρας.
-Κονδύλια του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για αναπλάσεις σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα και για πράσινο σημείο στη Βέροια.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
-Εγκαινιάστηκε στην Νάουσα η πρώτη βιβλιοθήκη Οίνου στο πατρικό του Γιάννη Μπουτάρη.
- Ξεσηκωμός στην ΚΕΔΕ και αποφάσεις του ετήσιου συνεδρίου της για τον νέο κώδικα των ΟΤΑ και για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τους δήμους, χωρίς αυτούς.
-Επανεκλογή του Γιώργου Φουντούλη στο θέση του προέδρου στο ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
-Στην τοπική επικαιρότητα και πάλι το θέμα του τελωνείου της κουλούρας μετά από ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Φωτιάδη για απένταξή του. Στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ο δήμαρχος σχολίασε οτι δεν υπήρξε απάντηση από την πολιτεία για το θέμα.
- Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Μητρόπολη η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δομενίκου κ. Αθηναγόρου, τον οποίο εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος, ως Βοηθό Επίσκοπο του Μητροπολίτη Βεροίας. Ακολούθησαν διοικητικές ανακατατάξεις και προαγωγές στην ιερά Μητρόπολη.
-Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης, σε ηλικία 67 ετών
-Τετραήμερες εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της Βέροιας με ονοματοδοσία του Χώρου Τεχνών σε Θάνος Μικρούτσικος
-Τον Οδυσσέα Γωνιάδη τίμησε ο δήμος Βέροιας δίνοντας το όνομά του στη θεατρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία του ίδιου.
- Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου από δημόσιο και ιδιωτικό φορέα
- Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού από τον Δήμο, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας.
- 10η Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της ΕΜΙΠΗ με θέμα: «Η Ημαθία των λογοτεχνών».
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
-Ονοματοδοσία της αίθουσας του Επιμελητηρίου Ημαθίας σε αίθουσα Απόστολος Βεσυρόπουλος, με πρωτοβουλία της διοίκησης, τρεις μήνες μετά το θάνατό του.
-Εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας με επανεκλογή του προέδρου Στέργιου Σουροβίκη.
-Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Νάουσα με παλλαϊκό αίτημα την διατήρηση του νοσοκομείου.
-Κλείνουν δεκάδες ταχυδρομικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μεταξύ αυτών και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας - Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες δόθηκε μία σύντομη παράταση ζωής σε καταστήματα της περιφέρειας.
-Μετά τις εκλογές του φαρμακευτικού συλλόγου Ημαθίας, νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Αλέξης Παναγάκης.
- Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην Αποκριά 2026 στη Βέροια – Μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών και φορέων για συμμετοχή στην κεντρική παρέλαση.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
-Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το αίτημα πολιτών από όλη την Ημαθία για επέκταση του προαστιακού Θεσσαλονίκης σε Βέροια, Νάουσα, Σκύδρα και Έδεσσα
-Παραίτηση του αντιδημάρχου Τουρισμού Βέροιας, Λάζαρου Ασλανίδη για επαγγελματικούς λόγους. Παραιτήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής, Στέλιος Ασλάνογλου.
-Τα οικονομικά της ΔΕΥΑΒ και η μελέτη βιωσιμότητάς της, αναστάτωσε για μία φορά ακόμα το δημοτικό συμβούλιο, με έντονη κριτική της μειοψηφίας και στο βάθος, πιθανή αύξηση των τιμολογίων.
- Δημόσια επιστολή του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΒ, κατά του επικεφαλής του «Ισχυρού Δήμου» Κ. Παλουκίδη, για όσα ανέφερε για τους μισθούς και τη λειτουργία της επιχείρησης.
-Καταδικάστηκε βεροιώτης για εκδικητική πορνογραφία σε κάθειρξη 11,5 ετών
-Πολυήμερες, δυναμικές και κλιμακούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις – Αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δεν θα λύσουν τα μπλόκα. Κάλεσμα για διάλογο από την κυβέρνηση
-Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απασχόλησε την χώρα και αφορά τις παράνομες επιδοτήσεις «αγροτών» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απίστευτοι διάλογοι στην Εξεταστική για ανύπαρκτα, πλην δηλωμένα, στρέμματα και πρόβατα, από πρόσωπα άσχετα με την κτηνοτροφία. Στα κάγκελα οι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις αποκαλύψεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και τον αφανισμό των κοπαδιών τους από την ευλογιά.
- Την μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποφάσισε η κυβέρνηση - Το θέμα μπήκε στην βουλή και ψηφίστηκε με 159 υπέρ και 129 κατά.
-Μέτρα για τη στεγαστική κρίση ανακοίνωσε η κυβέρνηση με δεδομένη την ακρίβεια και τα υψηλά ενοίκια που δυσκολεύουν την νοικοκυριά.
–Στις εσωκομματικές εκλογές στη Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, εκλέχθηκε πρόεδρος της ΔΕΕΠ ο Ηλίας Ηλιόπουλος.
-Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός φαρμακοποιός, μουσικός, συνθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Ξάνθιππος Τροχόπουλος, σε ηλικία 74 ετών.
-Προχωράει ο φάκελος της Βέροιας για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Κοινά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Έδεσσας, για την οδική διασύνδεση των χιονοδρομικών κέντρων των δύο νομών.
-Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας, με πρόεδρο τον Σταμάτη Χρυσή.
- Χριστούγεννα στη Βέροια με άναμμα του δέντρου, συναυλία και πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και παραδοσιακών δρώμενων, στην πλατεία Εληάς, στη Στέγη, στο Χώρο Τεχνών, στους δρόμους και στις κοινότητες.





