ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης μετά από οξύ έμφραγμα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης μετά από οξύ έμφραγμα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης σε ηλικία 74 ετών το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο Κολωνάκι. 

Ο Γιώργος Παπαδάκης ένοιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του ενώ μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λαϊκό όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά το έμφραγμα που υπέστη.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον για 45 λεπτά στον γνωστό δημοσιογράφο, χωρίς να καταφέρουν να τον επαναφέρουν. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Λαϊκό Νοσοκομείο αναφέρει τα ακόλουθα: Σήμερα, 04/01/26, ο γνωστός δημοσιογράφος Παπαδάκης Γεώργιος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» μέσω ΕΚΑΒ, σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στις 05:42μμ.

Συγκεκριμένα, στις 17:15, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για παραλαβή του Γιώργου Παπαδακη από το Κολωνάκι. Έσπευσε μηχανή άμεσης απόκρισης στις 17.18 ενώ στις 17.22 έφτασε ασθενοφόρο. Ο ασθενής υποβλήθηκε άμεσα σε ΚΑΡΠΑ και στις 17.38 έφθασε στο ΤΕΠ του Λαϊκού.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο επείγουσας αντιμετώπισης και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου προχώρησε σε παρατεταμένες και εντατικές προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας, δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά του ασθενούς και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 06:26μμ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».

Ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αγαπημένου δημοσιογράφου. 

Το «αντίο» του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη

Με μια συγκινητική ανακοίνωση ο ΑΝΤ1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη που έφυγε σήμερα από την ζωή. Το κανάλι με το οποίο συνδέθηκε ο δημοσιογράφος αναφέρει πως «η  οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την πρωινή ενημέρωση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, μετά από βαρύ έμφραγμα, ενώ βρισκόταν στο Κολωνάκι.

Γεννημένος στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Πριν κατακτήσει την τηλεόραση, άφησε το στίγμα του και στον έντυπο Τύπο.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, τη δεκαετία του ’80, ήρθε μέσα από την εκπομπή “Τρεις στον αέρα” της κρατικής τηλεόρασης. Λίγα χρόνια αργότερα, από το 1992, έγινε η σταθερή φωνή του πρωινού μέσα από το Καλημέρα Ελλάδα — την εκπομπή που θεμελίωσε την πρωινή ενημέρωση στην ελληνική τηλεόραση και συντρόφευσε γενιές τηλεθεατών.

Η αποχώρησή του από το τιμόνι της εκπομπής, στις 4 Ιουλίου της περασμένης χρονιάς, ήταν γεμάτη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Παρέμεινε, ωστόσο, ενεργός και παρών, προσφέροντας τη ματιά και την εμπειρία του ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς παρουσιαστής. Υπήρξε δάσκαλος, συνομιλητής, σημείο αναφοράς. Με ευθύ λόγο, δημοσιογραφικό ήθος και ακούραστη εργατικότητα, κράτησε ανοιχτό τον διάλογο με την κοινωνία κάθε πρωί για δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του. H παρακαταθήκη του, θα μένει ζωντανή.»

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης 

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951 και η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη. Εκτός από την επιτυχημένη του δημοσιογραφική καριέρα στην τηλεόραση, ο Γιώργος Παπαδάκης διέγραψε σημαντική πορεία και στον έντυπο τύπο.

Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980 από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα» που μεταδιδόταν το μεσημέρι από την ΕΡΤ, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.

Από το 1992 μέχρι το 2025, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίαζε την πρώτη, χρονολογικά, πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης Καλημέρα Ελλάδα έως το 2011.

Από το 2011 μέχρι το 2015, παρουσίαζε την αντίστοιχη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο Πρωινό ΑΝΤ1. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή μετονομάστηκε εκ νέου σε «Καλημέρα Ελλάδα», ύστερα από επιθυμία του ίδιου, που έγινε δεκτή από το κανάλι.

Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην παρουσίασή της, στις 4 Ιουλίου 2025, σε κλίμα συγκίνησης με όλους τους συντελεστές επί της μικρής οθόνης.

https://www.newsit.gr/ellada/pethane-o-dimosiografos-giorgos-papadakis-meta-apo-oksy-emfragma/4565941/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεκτείνεται το Ψηφιακό Πελατολόγιο  και σε νέους κλάδους, μετά το Πάσχα -Αφορά όσους ασχολούνται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε γάμους, βαπτίσεις, ιδιωτικά και εταιρικά πάρτι και δεξιώσεις

Επεκτείνεται το Ψηφιακό Πελατολόγιο και σε νέους...

Μετά τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου εφαρμόζεται...

Η Lidl Ελλάς προχωρά σε μόνιμη μείωση των τιμών προϊόντων περιόδου και στην υποστήριξη δράσεων για την αντιμετώπιση της έμφυλης οικονομικής ανισότητας “Τα προϊόντα περιόδου έχουν ΦΠΑ 24%. Δεν είναι απλός φόρος. Είναι διάκριση.”

Η Lidl Ελλάς προχωρά σε μόνιμη μείωση των τιμών...

Η Lidl Ελλάς εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία, με στόχο...

Η Lidl Ελλάς ενισχύει το κοινωνικό της έργο: Νέα καμπάνια αναδεικνύει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα παιδιά και την πολιτική προστασία

Η Lidl Ελλάς ενισχύει το κοινωνικό της έργο: Νέα καμπάνια...

Μέσα από εικόνες και λόγια που συγκινούν, η εταιρεία...

Ο σύλλογος για παιδιά με καρκίνο «Η Πίστη» τίμησε τον Γρηγόρη Δημητριάδη για τη συνεισφορά του

Ο σύλλογος για παιδιά με καρκίνο «Η Πίστη» τίμησε τον...

Τιμητική διάκριση στον Γρηγόρη Δημητριάδη από...

ΕΝΦΙΑ 2026: Έκπτωση έως και 20% για τις ασφαλισμένες κατοικίες -Πλήρης οδηγός της ΑΑΔΕ με 21 ερωτήσεις-απαντήσεις για όλη τη διαδικασία

ΕΝΦΙΑ 2026: Έκπτωση έως και 20% για τις ασφαλισμένες...

Χιλιάδες ιδιοκτήτες μπορούν και το 2026 να εξασφαλίσουν...

Στην βάση του στον Σαρωνικό έφτασε χθες ο «Κίμων» Την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra, υποδέχθηκε με επισημότητα χθες η Ελλάδα - Μητσοτάκης και Δένδιας: Ιστορική ημέρα και νέα εποχή για το Πολεμικό Ναυτικό

Στην βάση του στον Σαρωνικό έφτασε χθες ο «Κίμων» Την...

Ιστορική ημέρα η χθεσινή για το Ελληνικό Πολεμικό...

Νέο πρόγραμμα εργασίας για γυναίκες με μισθό έως 1.000 ευρώ  -Υποβολή των αιτήσεων από την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2026

Νέο πρόγραμμα εργασίας για γυναίκες με μισθό έως 1.000...

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της...

Απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2026, ο πρώην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...