ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματικά ψήγματα αποθησαυρισμένης σοφίας και άλλα πολλά στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στη Νάουσα

Βιωματικά ψήγματα αποθησαυρισμένης σοφίας και άλλα πολλά στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στη Νάουσα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου η προγραμματισμένη εκδήλωση «Λέξεις και χρώματα μικρών παιδιών», που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για το Παιδί, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον διακεκριμένο ποιητή, συγγραφέα, ζωγράφο και Performer κύριο Δημοσθένη Δαββέτα.

 

Η εκδήλωση έγινε στον νέο χώρο «ΕΡΙΑ» του συγκροτήματος του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας και άνοιξε με χαιρετισμό της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Καρυδά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠγτΠ αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος για τα παιδιά και στην ανάγκη της γνωριμίας της περιοχής με το έργο του Συλλόγου.

Ο κ. Δαββέτας εξήγησε το ιστορικό γέννησης της ιδέας της εκδήλωσης και προσέφερε στο κοινό βιωματικά ψήγματα αποθησαυρισμένης σοφίας.

Ο ποιητής κ. Δημήτρης Καπετανάκης βοήθησε το κοινό στην πρόσληψη της ποιητικής υπόστασης που διακρίνει την οντότητα και τον ψυχισμό των παιδιών, εισάγοντάς το στα επόμενα της εκδήλωσης.

Η κ. Ναυσικά Στάθη και ο κ. Στέφανος Πίττας, ερμήνευσαν χορευτικά ένα απόσπασμα από ένα ολοκληρωμένο έργο βασισμένο στην ποιητική συλλογή του Δημοσθένη Δαββέτα«Στον καθρέφτη του Ορφέα».

Η κυρίως εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων του κ. Δαββέτα από τον ίδιο και των παιδιών της Πρωτοβουλίας από τον Ναουσαίο ηθοποιό κ. Δημήτρη Πάζο, ενώ ενδιάμεσα παρεμβλήθηκαν τραγούδια ερμηνευμένα από τη Σχολική Χορωδία Βεροίας, υπό τη μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αναγνώστου.

Η βραδιά έκλεισε με την κοινωνική λειτουργό της ΠγτΠ κ. Δώρα Νιώπα, που διηγήθηκε ένα αλληγορικό ινδιάνικο παραμύθι, με το οποίο διαπαιδαγωγούνται και εμψυχώνονται τα παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο κ. Στάθης Σαρηγιαννίδης και η κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, η κυρία Έφη Γώτη, σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών Ημαθίας, ο κ. Ευθυμιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων γονέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Αρβανίτης, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων πρωτ. εκπ/σης  Βεροίας, φίλοι, μέλη, στελέχη και παιδιά της ΠγτΠ και κοινό από τη Νάουσα και τη Βέροια.

 Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Νάουσας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και προσωπικά την Αντιδήμαρχο κυ. Καρυδά, καθώς και το προσωπικό του Δήμου, για τα ευγενικά και φιλόξενα αισθήματά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημοσθένη Δαββέτα για την ιδέα συνεργασίας, την αμεσότητα της ανταπόκρισης, τη φιλία και τη σοφία που μας χάρισε.

Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Αναγνώστου, που πάντα ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις μας και τα παιδιά της καταπληκτικής Σχολικής Χορωδίας Βέροιας.

Ευχαριστούμε την κυρία Ναυσικά Στάθη και την ομάδα της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον ποιητή Δημήτρη Καπετανάκη για την ουσιώδη παρέμβασή του και στον εξαίρετο  ηθοποιό Δημήτρη Πάζο, που θυσίασε προσωπικό χρόνο και δέχθηκε να μπει με τη διαδικασία του επείγοντος στο κλίμα της εκδήλωσης.

 

Ευχαριστούμε ακόμη το Πρακτορείο Τουρισμού «ΤσέαςTravel» για τη διάθεση του λεωφορείου και τους εθελοντές που βοήθησαν σε όλους τους τομείς.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στις κοπέλες  της Πρωτοβουλίας, την κοινωνική λειτουργό μας Δώρα Νιώπα, την ψυχολόγο μας Μαρία Σκουρού και την παιδαγωγό μας Ολυμπία Πητσιάβα,  που εργάστηκαν επίμονα , άοκνα  και παθιασμένα για να υλοποιήσουν την ιδέα και να επιδοκιμάσουν έτσι μαζί με το κοινό την προσπάθεια των παιδιών να εκφραστούν και να ξεφύγουν.

 

Τέλος ευχαριστούμε το κοινό, τόσο από τη  Νάουσα, όσο και από τη Βέροια που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...