ΕΛΛΑΔΑ

Η Λίνα Μενδώνη πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Η Λίνα Μενδώνη πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Τη νέα σύνθεση του ΚΑΣ όρισε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, διατηρώντας στη θέση της προέδρου τη στενή φίλη της Βέροιας γ.γ. του υπουργείου του Λίνα Μενδώνη.

 

Όλη η σύνθεση του δ.σ. του ΚΑΣ:

1. Λίνα Μενδώνη, αρχαιολόγος, Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Πρόεδρος.

2. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στο ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενος από τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ, με παράλληλα καθήκοντα στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο ΥΠΠΟΑ.

3. Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενη από την Ελένη Μπάνου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Γ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

4. Ευγενία Γατοπούλου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενη από τον Κωνσταντίνο Φρισήρα, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκτελέσεως Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων.

5. Κωνσταντίνος Κίσσας, αρχαιολόγος, Προϊστάμενος της ΛΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικων Αρχαιοτήτων και Αναπληρωτής Προϊστάμενος τής Α’ Εφορείας Προϊστορικων και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αναπληρούμενος από τον Κωνσταντίνο Σουέρεφ, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

6. Ελένη Κόρκα, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών, αναπληρούμενη από την Μαρία Μπρεδάκη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Κρητολογικών Σπουδών.

7. Αναστασία Κουμούση, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αναπληρούμενη από τον Γεώργιο Κακαβά, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο του Νομισματικού Μουσείου.

8. Ανθή Ευσταθίου- Μπάτζιου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΙΕ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αναπληρούμενη από την Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της ΛΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

9. Ολυμπία Βικάτου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αναπληρούμενη από την Στυλιανή Χρυσουλάκη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη τής ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

10. Νικόλαος Σταμπολίδης, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναπληρούμενος από την Αλίκη Μουστάκα, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.

11. Μιχαήλ Τιβέριος, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Ακαδημαϊκός, αναπληρούμενος από την Ναταλία Πούλου- Παπαδημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12. Εμμανουήλ Κορρές, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνκού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Πανέτσο, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

13. Παναγιώτης Βαλαβάνης, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρούμενος από την Παυλίνα Καραναστάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

14. Θεοδώρα Γαλάνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός –Πολεοδόμος- Χωροτάκτης, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών  Έργων Αναβάθμισης Περιοχών τού ΥΠΕΚΑ, αναπληρούμενη από την Γεωργία Σπηλιοπούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Μικρών Οικισμών και Παραθεριστικής Κατοικίας της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ.

15. Νικόλαος Μακρής, Καθηγητής Στατικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπληρούμενος από τον Βλάσσιο Κουμούση, Καθηγητή Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου- Τομέας Δομοστατικής.

16. Γεώργιος Τσιαμπάος, Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας τού Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναπληρούμενος από τον Νικόλαο Ζούρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

17. Κωνσταντίνος Σπυράκος, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Καραδέδο, Ομότιμο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοινώθηκαν χθες οι αλλαγές στην Κυβέρνηση Μ. Σχοινάς, Ε. Τουρνάς και Μ. Λαζαρίδης στη νέα σύνθεση, μετά την παραίτηση Τσιάρα, Κεφαλογιάννη και  Βαρτζόπουλου -Εξελίξεις πυροδοτούν οι δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανακοινώθηκαν χθες οι αλλαγές στην Κυβέρνηση Μ....

Την νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες ο...

Την άρση ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία -Ποια ονόματα περιλαμβάνει η δικογραφία  -Π. Μαρινάκης: Η ανακοίνωση συνιστά μια σοβαρή εξέλιξη

Την άρση ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών για τις...

Την άρση της ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών ζητά από...

Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων:   Έντονη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των Περιφερειακών ΜΜΕ από την κάλυψη της δίκης των Τεμπών

Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων: ...

Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων...

Αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου 2026 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίου μέσω Τραπεζών -Υποδείξεις την ΠΟΜΙΔΑ για αναγκαίες ρυθμίσεις και εξαιρέσεις

Αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου 2026 η υποχρεωτική...

Με καθυστέρηση έξι (τουλάχιστον) μηνών θα καταστεί...

Από 2 Απριλίου η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Από 2 Απριλίου η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και...

Από την Πέμπτη 2 Απριλίου θα ξεκινήσει η προπληρωμή της...

Πέθανε η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρινέλλα σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρινέλλα σε...

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η μεγάλη...

Πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Τι λένε οι πολίτες για τη λειτουργία και τις επιδόσεις των Δήμων -Κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, καθαριότητα και κατάσταση οδικού δικτύου, τα μεγάλα προβλήματα

Πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για την Τοπική...

Τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις απόψεις των πολιτών...

Η Lidl Ελλάς και το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτό το Πάσχα για την εκπλήρωση ευχών παιδιών που νοσούν από πολύ σοβαρές ασθένειες

Η Lidl Ελλάς και το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ενώνουν...

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία συνεχίζει να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...