Τάσος Καραμπατζός: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιστάθηκε στους εκφραστές της συντήρησης και του ακραίου λαϊκισμού

Τάσος Καραμπατζός: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιστάθηκε στους εκφραστές της συντήρησης και του ακραίου λαϊκισμού

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της πρώτης Κυριακής στο Δήμο Νάουσας αποτελεί νίκη των δυνάμεων που θέλουν την Αυτοδιοίκηση εκφραστή και σύμμαχο σε κοινούς αγώνες ενάντια σε μέτρα και πολιτικές που οδήγησαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και έθεσαν σε ομηρία τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιστάθηκε στους τοπικούς εκφραστές της συντήρησης και του ακραίου λαϊκισμού, οι οποίοι λίγο πριν τις εκλογές φόρεσαν τον μανδύα του \\\"ανεξάρτητου\\\" και του \\\"νέου\\\", επιδιώκοντας να κρύψουν την καθαρή στήριξή τους από τοπικούς νυν και πρώην βουλευτές, κομματικούς παράγοντες και μηχανισμούς της συγκυβέρνησης. Είναι αυτοί που δημιούργησαν το μόρφωμα του \\\"Κοινού Τόπου\\\", το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζεται χωρίς καθαρές πολιτικές θέσεις. Δεν μίλησε καθόλου γι\\\' αυτούς που ψήφισαν στη βουλή τα σκληρά μνημονιακά μέτρα, τα οποία οδήγησαν στο κλείσιμο ή την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών της Νάουσας. Δεν τόλμησαν να καταδικάσουν τα Μνημόνια και την Τρόικα, ακολουθώντας την τακτική \\\"και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ\\\". Οι ετερόκλητες δυνάμεις που συνενώθηκαν και κρύβονται πίσω από τον \\\"Κοινό Τόπο\\\" και τον κ. Κουτσογιάννη, βλέπουν το Δήμο και τη δημοτική περιουσία ως μια μορφή \\\"Επιχείρησης\\\", και επιδιώκουν να αποκρύψουν από το Λαό τα πραγματικά σχέδια τους, τα οποία στοχεύουν να προωθήσουν ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τάζοντας τα πάντα και σε όλους. Ο Δήμος δεν είναι ούτε επιχείρηση, ούτε μηχανισμός παραγωγής πλούτου προς όφελος φίλων ή υποστηρικτών.   

     Στοχευμένα και με κάθε μέσο, κατηγορούν τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο για όλες τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις υπουργών και βουλευτών που επιβλήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν είναι γνωστό πως στο Δημοτικό Συμβούλιο λάβαμε 26 αποφάσεις καταδίκης και διαμαρτυρίας ενάντια στα Μνημόνια. Λένε συνεχώς \\\"Καιρός είναι..\\\". Απαντάμε \\\"Αυτοί πού ήταν τόσο καιρό\\\"; Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν μόνιμα απόντες από τους κοινωνικούς αγώνες που δώσαμε μαζί με τις άλλες παρατάξεις (ΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ), το Λαό και τους μαζικούς φορείς (Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος, Αγροτικοί Σύλλογοι κ.ά.) τα τελευταία χρόνια, ενώ αυτοί όψιμα εμφανίζονται προεκλογικά ως \\\"Σωτήρες\\\" του τόπου.  

Από το βράδυ της πρώτης Κυριακής, ο \\\"Κοινός Τόπος\\\", βλέποντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν πείστηκε από τα ευχολόγια, τις αόριστες θέσεις και το λαϊκισμό, επιδόθηκε σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης και παραπλάνησης, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πολιτών και ποντάροντας στις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε καθημερινά. Αποκλειστικός στόχος της τακτικής τους είναι να υφαρπάξουν την ψήφο της αριστεράς, δηλαδή τον χώρο που μέχρι την Κυριακή δεν ανέφεραν ούτε μία φορά στο λόγο τους. Ακόμη και την πράξη πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικού ήθους του κ. Ρίζου, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής και τα δύο εκλογικά κέντρα τόσο του \\\"Κοινού Τόπου\\\" όσο και της \\\"Δημοτικής Ανανέωσης\\\", προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, διαρρέοντας σκόπιμα φήμες για δήθεν στήριξη της \\\"Κοινωνίας Πολιτών\\\" προς τον κ. Κουτσογιάννη. Δεν δίστασαν να ανακοινώσουν σε προεκλογική συγκέντρωση από το στόμα εξωθεσμικού παράγοντα του συνδυασμού τους και πρωτεργάτη δημιουργίας του \\\"Κοινού Τόπου\\\", ότι θα δώσουν το όνομα αριστερού αγωνιστή της Νάουσας σε δρόμο της πόλης, ευελπιστώντας ότι έτσι θα εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά τον αδόκητο θάνατό του. Συνεχίζοντας αυτήν την τακτική προσέγγισης με την αριστερά, μέχρι και την Κυριακή θα φορέσουν ένα \\\"φιλολαϊκό προσωπείο\\\" χτυπώντας, συκοφαντώντας και λασπολογώντας τη \\\"Δημοτική Ανανέωση\\\" και προσωπικά τον Τάσο Καραμπατζό, χρησιμοποιώντας πρακτικές από το παρελθόν. Το εξωθεσμικό όργανο της \\\"Γερουσίας\\\", που γνωρίζουμε ποιοί το αποτελούν και καθοδηγεί τον \\\"Κοινό Τόπο\\\", ευελπιστεί ότι μόνο έτσι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. 

Σε ό,τι αφορά τη \\\"Δημοτική Ανανέωση\\\", εμείς λάβαμε το καθαρό μήνυμα από τους συμπολίτες μας. Εισπράξαμε σ\\\' ένα μεγάλο βαθμό άδικα την φθορά από την άσκηση διοίκησης του Δήμου, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και ειδικότερα τη Νάουσα. Η παράταξή μας, παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε \\\"κάτω από τη ζώνη\\\", άντεξε και διατήρησε σε υψηλά ποσοστά τη συσπείρωσή της σε όλο το Δήμο μας. Αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, και είμαστε έτοιμοι να τις αποκαταστήσουμε μέσα από τη συνεργασία, τη συμμετοχή, το διάλογο και τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, όλων των πολιτών. 

Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, είναι κρίσιμο για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, για την προστασία του δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα των  αγαθών της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.  Την επομένη των εκλογών ο Δήμος μας πρέπει να διοικηθεί, και θα διοικηθεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Για εμάς, αναγκαίοι όροι είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. 

•ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να υπηρετήσω το κοινωνικό συμφέρον και μόνο.

•ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ για ένα Δημοτικό Συμβούλιο θεματοφύλακα της Δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων του Δήμου μας.  

•ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να υιοθετήσω προτάσεις και θέσεις με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση και τον συνεχή αγώνα, ενάντια σε μέτρα και σε αποφάσεις συρρίκνωσης που οδηγούν σε διάλυση κοινωνικών δομών και σε βάρος των πολιτών. 

Απευθύνω κάλεσμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε όλο το Δήμο μας, τους οποίους καλώ την Κυριακή με τη δημοκρατική εντολή τους να εμπιστευτούν τη \\\"Δημοτική Ανανέωση\\\". 

Την Κυριακή 25 Μάη, η Νάουσα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στην ΕΝΟΤΗΤΑ, στην ΠΡΟΟΔΟ, στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και στον κοινό αγώνα για ένα ΔΗΜΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ. 

 

Αναστάσιος Καραμπατζός

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...