Παρουσίαση των εννιά σχολικών δραστηριοτήτων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Παρουσίαση των εννιά σχολικών δραστηριοτήτων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Με τη λήξη των μαθημάτων έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας η παρουσίαση των εννέα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2013-14 . Ειδικότερα παρουσιάστηκαν τα εξής προγράμματα:

 

• Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Πρώτες Βοήθειες-Πρόληψη και Ασφάλεια» με υπεύθυνη την Μ. Βαταντζή. Στόχος να αποκομίσουν οι μαθητές πολύτιμες πληροφορίες για τις Α΄ βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των τραυματισμών. Τα παιδιά σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και συμμετείχαν στο  Κυνήγι Θησαυρού με μεγάλο ενθουσιασμό.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «Λέσχη Ανάγνωσης» με υπεύθυνη την Α. Μώκα. Για 2η χρονιά οι μαθητές διάβασαν εφηβική λογοτεχνία. Συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο φύλων, τη φιλία και τις επιρροές στην εφηβεία, συμμετείχαν σε βιωματικά σεμινάρια του συμβουλευτικού κέντρου Πρόσβαση και επισκέφθηκαν βιβλιοθήκες με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας. 

• Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οίνος ευφραίνει καρδίαν…» με υπεύθυνες τις Ειρ. Λάσκη, Αν. Κόγια και Μ. Ζησιμάνου. Τα παιδιά επισκέφθηκαν  οινοποιεία της περιοχής μας, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την ιστορία, τους τρόπους καλλιέργειας του αμπελιού, την οινοποίηση, παρασκεύασαν μουστοκούλουρα και προχώρησαν σε εμφιάλωση δικού τους κρασιού και  ετικετικοποίηση .Τέλος, οργάνωσαν έκθεση με ποικιλία εδεσμάτων.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα « Έκδοση μαθητικής εφημερίδας» με τίτλο Νεανική Ματιά  και υπεύθυνη την Μ. Ζησιμάνου. Τα παιδιά πήραν συνέντευξη από συμπολίτες μας, σχολίασαν τα πολιτιστικά δρώμενα,κατέγραψαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «Η κεραμική ως εικαστική δημιουργία μέσα στο χρόνο» με υπεύθυνη την Μ. Νικολαΐδου. Μαθητές της Α΄ τάξης κατασκεύασαν με πηλό χρηστικά αντικείμενα από την προϊστορική και ιστορική εποχή καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από γιορτές, επετείους, παραδόσεις και παλιότερες εποχές. 

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «Γερμανική Εφημερίδα Ruck Zuck»  με υπεύθυνη την Θ. Τρύφων , το οποίο υλοποιείται για 4η χρονιά. Οι μαθητές παρακολούθησαν κιν/κή ταινία, επισκέφθηκαν βιβλιοθήκες, συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη φιλία και τον έρωτα και πραγματοποίησαν δράσεις σε σχολικές γιορτές.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «The poets society»  με υπεύθυνη την Αλ. Γρίβα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια και προχώρησαν στην ανάλυση και την οπτικοποίηση του ποιητικού λόγου. Έπαιξαν μαύρο θέατρο  «The blind men and the elephant» με θέμα την διαφορετικότητα της γνώμης και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «Οι μύθοι και η τέχνη ανθίζουν» με υπεύθυνους τους Μ. Βαταντζή, Μ.Τσελεπίδου και  Μιχ. Ελευθεριάδη. Η ομάδα εμπνεύστηκε από τα λουλούδια ως μυθολογικά πρόσωπα, από τις απεικονίσεις λουλουδιών στις τοιχογραφίες της Σαντορίνης και της Κνωσού, από αετώματα ναών και αρχαία αγγεία, από τη λαογραφία, καθώς επίσης από την ποίηση και την τέχνη. Πραγματοποίησε έκθεση αξιοποιώντας  καθημερινά υλικά, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε περίτεχνα αγγεία και πιάτα, χρυσά στεφάνια με φύλλα βαλανιδιάς και δάφνης κ.α. Διακόσμησαν χρηστικά αντικείμενα με τεχνικές κρακελέ, ντεκουπάζ και pizzo.

• Πολιτιστικό πρόγραμμα «Ελλάδα-Γαλλία-Γνωριμία» με υπεύθυνη την Αν. Κόγια. Οι μαθητές μελέτησαν την ιστορία, τη λογοτεχνία, την τέχνη αλλά και την γαλλική κουζίνα προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα, της οποίας τη γλώσσα μαθαίνουν. Πραγματοποίησαν αισθητική παρέμβαση στην αίθουσα Γαλλικών ζωγραφίζοντας τον χάρτη της Γαλλίας με τα εθνικά χρώματα καθώς και τους Γαλάτες ήρωες Αστερίξ και Οβελίξ. Επίσης κάποια παιδιά συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για την απόκτηση του Α2.

 

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σχολείου: www.2gymnaou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023- 2024     Έναρξη μαθητικών εκδηλώσεων με συναυλία μαθητών τμήματος πιάνου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ...

Οι μαθητικές εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...