Προβληματισμοί για το μέλλον  στην γενική συνέλευση της ΑΝ.ΗΜΑ

Προβληματισμοί για το μέλλον στην γενική συνέλευση της ΑΝ.ΗΜΑ

Αρκετοί υπήρξαν οι προβληματισμοί για το μέλλον της Αναπτυξιακής Ημαθίας, οι οποίοι εκφράστηκαν στην γενική συνέλευση των μετόχων,που πραγματοποιήθηκε, με ελάχιστη συμμετοχή, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιουνίου (χθες), στα γραφεία της ΑΝ.ΗΜΑ. Στην γενική συνέλευση συμμετείχαν ο κ. Καραπαναγιωτίδης, ο κ. Μιχαηλίδης από τον δήμο Βέροιας, ο κ. Στεργιόπουλος από τον δήμο Αλεξάνδρειας , η κ. Πετρακοπούλου και  οι κ.κ Μεϊμαρίδης και Πατσιαβούρας από το Επιμελητήριο Ημαθίας, ενώ δεν υπήρξε εκπρόσωπος του δήμου Νάουσας!

Στο θετικό της χρήσης του ισολογισμού του 2013 αναφέρθηκε το στέλεχος της Αναπτυξιακής κ. Δώρης, τονίζοντας  όμως ότι οι μέτοχοι δεν έχουν αναθέσει δουλειές στην εταιρεία, ώστε να υπάρχουν έσοδα, με αποτέλεσμα να καλύπτει αυτή μέχρι σήμερα το 100% των αμοιβών του προσωπικού και το 95% των λειτουργικών εξόδων.

Η κ. Πετρακοπούλου εξέφρασε τα παράπονα του επιχειρηματικού κόσμου για την απόρριψη φακέλων στο Leader για τυπικές παραλείψεις, αλλά και για έλλειψη συνεργασίας της ΑΝΗ.ΜΑ με το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Η απάντηση των στελεχών της ΑΝΗ.ΜΑ ήταν ότι η νομοθεσία επιλογής είναι αυστηρότατη και από την στιγμή που θα κατατεθεί σφραγισμένος ο φάκελος δεν επιδέχεται καμιάς διόρθωσης, ενώ τονίστηκε ότι η ενημέρωση για τα προγράμματα ήταν πλήρης. Διοργανώθηκαν μάλιστα και ειδικές ημερίδες για τους μελετητές, αλλά δεν προσήλθε κανείς τους.

Στην αναγκαιότητα στήριξης της «Αναπτυξιακής» στάθηκε ο πρόεδρος της κ. Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος επεσήμανε το γεγονός ότι στα οκτώ χρόνια της προεδρία του ουδέποτε έλαβε έστω και ένα ευρώ αμοιβής. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι την απόλυτη ευθύνη για την μη επιλογή προτάσεων στα Leader φέρουν οι μελετητές.  « Αν η Περιφέρεια, οι τρεις δήμοι και το Επιμελητήριο δεν φέρουν  έργα η ΑΝ.ΗΜΑ δεν θα κλείσει αύριο, θα κλείσει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε το γεγονός ότι οι δήμοι τόσα χρόνια δεν ανέθεσαν ούτε μια μελέτη στην ΑΝ.ΗΜΑ, ενώ αντίστοιχα ανέθεσαν στην Αναπτυξιακή Τρικάλων!

Το ίδιο παράπονο εξέφρασαν και τα στελέχη της «Αναπτυξιακής», ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά τους για μελέτη που έκαναν για λογαριασμό των δήμων της Ημαθίας, οι οποίοι όμως στο στάδιο της υλοποίησης των τεχνικών δελτίων, προτίμησαν άλλες αναπτυξιακές, κατατάσσοντας τους, 3ους στην αξιολόγηση.

Στα τυπικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η ανάθεση του ελέγχου του ισολογισμού σε τοπικούς ελεγκτές για το οικονομικό έτος που διανύουμε.

Αναφορικά με την παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του κ. Καραπαναγιωτίδη, αποφασίστηκε αυτή να έχει τρίμηνη διάρκεια, μέχρις ότου αναλάβουν καθήκοντα οι νέες αρχές στην Περιφερειακή Ενότητα και τους δήμους της Ημαθίας, οι οποίοι, σε έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση, θα αναδείξουν το νέο διοικητικό σχήμα.

Για το ζήτημα της λειτουργίας της ΑΝ.ΗΜΑ ζητήσαμε την άποψη του εκλεγμένου αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής: « Επί σειρά ετών τόνιζα ότι πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός των λειτουργικών δαπανών και των αμοιβών προσωπικού, στα πλαίσια της σημερινής, δύσκολης, οικονομικής συγκυρίας. Δική μου πρόθεση, με την ανάληψη των καθηκόντων μου την 1η Σεπτεμβρίου, είναι  η έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους μετόχους της ΑΝ.ΗΜΑ, τους τρεις δήμους και το Επιμελητήριο Ημαθίας, ώστε από κοινού και ισότιμα να καθορίσουμε τους όρους στους οποίους θα σταθεί λειτουργική και βιώσιμη στο σημερινό, έντονα ανταγωνιστικό, περιβάλλον. Σε αυτό το επίπεδο της πρότασης μου θα ασκηθεί πλήρης διαχειριστικός έλεγχος, ώστε να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τη νέα αυτή προσπάθεια. Ειδάλλως  δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε, ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο νέο διοικητικό σχήμα».

Θ.Ε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...