Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Ζούμε πραγματικά σε μια χώρα του παραλόγου.Όπου οι, κατ΄ευφημισμόν, φιλελεύθερες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου ( πλην ίσως αυτής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή), απαξιώνουν την ελληνική βιομηχανική παραγωγή, παρά τις αντίθετες, πομπώδεις, διακηρύξεις τους, συνεπικουρούμενες από τους αριστερούς και ....αριστερίζοντες εργατοπατέρες, οι οποίοι ανέχονται και δικαιολογούν π.χ μια καφετέρια να μην κολλά ένσημα στους εργαζομένους τους, να τους πληρώνει με μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά με όποιο μεροκάματο γουστάρει και όσες ώρες γουστάρει, αλλά βγάζουν...σταλινικά σπυράκια για τις βιομηχανίες που πληρώνουν και ασφαλίζουν με τα νόμιμα προβλεπόμενα ποσά τους εργαζομένους τους. Αυτές λοιπόν τις αλήθειες, προς πάσαν κατεύθυνση, κυβερνητική και συνδικαλιστοπατερική, εξέφρασε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του, μετά από σαράντα χρόνια παρουσίας στο δυναμικό της εταιρείας, ο Κώστας Βαρβαρέσος.

Είναι γεγονός ότι ο Κώστας τολμά να σπάσει αυγά, όπως και η Τασία. Εδώ ζουν, εδώ ψωνίζουν και δεν την έχουν...ψωνισμένη, εδώ αγωνίστηκαν να μεγαλώσουν την επιχείρηση του Γρηγόρη. Εξακόσιοι συνταξιούχοι βγήκαν από αυτήν, διακόσιοι δέκα έξι εργάζονται σήμερα, είκοσι επιχειρήσεις της Νάουσας με το προσωπικό τους, επιβιώνουν δορυφορικά από την Βαρβαρέσος.

΄Οι σημερινοί βιομήχανοι παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των κυβερνήσεων, συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια και πολλά αντικίνητρα, που δεν έχουν οι ανταγωνιστές μας άλλων χωρών. Θα θέλαμε να προσφέρουμε υψηλότερους μισθούς και παροχές στο προσωπικό μας. Δυστυχώς όμως με τις παρούσες οικονομικά συνθήκες αυτό δεν είναι εφικτό.

Αντιθέτως, οι σημερινοί βιομήχανοι, όλοι εμείς οι μπροστάρηδες στις παραγωγικές μονάδες, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της κοινωνίας, για να πετύχουμε τον σκοπό, που είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, με συνέπεια την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Την επιτυχία αυτή θα εισπράξει η κοινωνία. Η λειτουργία των επιχειρήσεων ταυτίζεται με το συμφέρον όλων μας΄είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβαρέσος ( στο τέλος σας δίνουμε video με όλη την ομιλία του).

Σκληρή, αλλά απόλυτη πραγματικότητα ο λόγος του. Για την περίφημη ανάκαμψη της οικονομίας μας δεν χρειάζονται ούτε παρλαπίπες από τους κυβερνώντες, ούτε φυσικά και από τους ανεπάγγελτους συνδικαλιστές, που επισείουν τον ...μπαμπούλα του κακού καπιταλιστή βιομηχάνου!

Η χώρα χρειάζεται απόλυτα την μοναδική παραγωγική διαδικασία, την μεταποίηση του πρωτογενούς της τομέα, μέσα από την βιομηχανία και το εμπόριο, με σταθερό οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο, με παροχή κινήτρων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αυστηρό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, της παραοικονομίας, του παρεμπορίου.

Δυστυχώς στην χώρα που υπουργοί είναι γιατροί, δικηγόροι και οικονομολόγοι που δεν έβγαλαν στην ζωή τους μεροκάματο, ούτε ανησύχησαν για το πώς θα πληρώσουν το ΙΚΑ του προσωπικού τους και τις επιταγές τους, ο κατήφορος θα συνεχίζεται.

Σε αγαστή συνεργασία με τις συνδικαλιστικές εργατικές ηγεσίες, που μπορεί να βρίζουν περήφανα τους επιχειρηματίες, αλλά στα...μουλωχτά τους δίνουν και κανένα κουπόνι προς ενίσχυση του κόμματος τους!

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Κώστα Βαρβαρέσο ο οποίος σωστά επισήμανε ότι τα εμπόδια της ζωής αντιμετωπίζονται με τόλμη, με αγώνα, με τσαγανό, λεβεντιά, συνέπεια και υπομονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

"Ντύθηκε" στα λευκά το Σέλι!

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα...

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, τη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το τηλέφωνο, ντριν-ντριν και στην άλλη άκρη του σύρματος, η γριούλα μου, η κυρά Φωφώ, που...

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα ξεκίνησαν να πέφτουν σήμερα Παρασκευή στο Σέλι!Ακολουθώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για χιόνια στα ορεινά, το όμορφο χωριό της Ημαθίας "ντύθηκε"...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε την Παρασκευή 16/11/2018 από την ΕΜΥ, έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο, για την περιοχή μας...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...