Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Ζούμε πραγματικά σε μια χώρα του παραλόγου.Όπου οι, κατ΄ευφημισμόν, φιλελεύθερες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου ( πλην ίσως αυτής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή), απαξιώνουν την ελληνική βιομηχανική παραγωγή, παρά τις αντίθετες, πομπώδεις, διακηρύξεις τους, συνεπικουρούμενες από τους αριστερούς και ....αριστερίζοντες εργατοπατέρες, οι οποίοι ανέχονται και δικαιολογούν π.χ μια καφετέρια να μην κολλά ένσημα στους εργαζομένους τους, να τους πληρώνει με μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά με όποιο μεροκάματο γουστάρει και όσες ώρες γουστάρει, αλλά βγάζουν...σταλινικά σπυράκια για τις βιομηχανίες που πληρώνουν και ασφαλίζουν με τα νόμιμα προβλεπόμενα ποσά τους εργαζομένους τους. Αυτές λοιπόν τις αλήθειες, προς πάσαν κατεύθυνση, κυβερνητική και συνδικαλιστοπατερική, εξέφρασε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του, μετά από σαράντα χρόνια παρουσίας στο δυναμικό της εταιρείας, ο Κώστας Βαρβαρέσος.

Είναι γεγονός ότι ο Κώστας τολμά να σπάσει αυγά, όπως και η Τασία. Εδώ ζουν, εδώ ψωνίζουν και δεν την έχουν...ψωνισμένη, εδώ αγωνίστηκαν να μεγαλώσουν την επιχείρηση του Γρηγόρη. Εξακόσιοι συνταξιούχοι βγήκαν από αυτήν, διακόσιοι δέκα έξι εργάζονται σήμερα, είκοσι επιχειρήσεις της Νάουσας με το προσωπικό τους, επιβιώνουν δορυφορικά από την Βαρβαρέσος.

΄Οι σημερινοί βιομήχανοι παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των κυβερνήσεων, συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια και πολλά αντικίνητρα, που δεν έχουν οι ανταγωνιστές μας άλλων χωρών. Θα θέλαμε να προσφέρουμε υψηλότερους μισθούς και παροχές στο προσωπικό μας. Δυστυχώς όμως με τις παρούσες οικονομικά συνθήκες αυτό δεν είναι εφικτό.

Αντιθέτως, οι σημερινοί βιομήχανοι, όλοι εμείς οι μπροστάρηδες στις παραγωγικές μονάδες, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της κοινωνίας, για να πετύχουμε τον σκοπό, που είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, με συνέπεια την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Την επιτυχία αυτή θα εισπράξει η κοινωνία. Η λειτουργία των επιχειρήσεων ταυτίζεται με το συμφέρον όλων μας΄είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβαρέσος ( στο τέλος σας δίνουμε video με όλη την ομιλία του).

Σκληρή, αλλά απόλυτη πραγματικότητα ο λόγος του. Για την περίφημη ανάκαμψη της οικονομίας μας δεν χρειάζονται ούτε παρλαπίπες από τους κυβερνώντες, ούτε φυσικά και από τους ανεπάγγελτους συνδικαλιστές, που επισείουν τον ...μπαμπούλα του κακού καπιταλιστή βιομηχάνου!

Η χώρα χρειάζεται απόλυτα την μοναδική παραγωγική διαδικασία, την μεταποίηση του πρωτογενούς της τομέα, μέσα από την βιομηχανία και το εμπόριο, με σταθερό οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο, με παροχή κινήτρων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αυστηρό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, της παραοικονομίας, του παρεμπορίου.

Δυστυχώς στην χώρα που υπουργοί είναι γιατροί, δικηγόροι και οικονομολόγοι που δεν έβγαλαν στην ζωή τους μεροκάματο, ούτε ανησύχησαν για το πώς θα πληρώσουν το ΙΚΑ του προσωπικού τους και τις επιταγές τους, ο κατήφορος θα συνεχίζεται.

Σε αγαστή συνεργασία με τις συνδικαλιστικές εργατικές ηγεσίες, που μπορεί να βρίζουν περήφανα τους επιχειρηματίες, αλλά στα...μουλωχτά τους δίνουν και κανένα κουπόνι προς ενίσχυση του κόμματος τους!

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Κώστα Βαρβαρέσο ο οποίος σωστά επισήμανε ότι τα εμπόδια της ζωής αντιμετωπίζονται με τόλμη, με αγώνα, με τσαγανό, λεβεντιά, συνέπεια και υπομονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εύα Καϊλή  στη Βέροια για την πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής

Η Εύα Καϊλή στη Βέροια για την πολιτική εκδήλωση του...

Παρουσία της Ευρωβουλευτή Ε. Καϊλή θα πραγματοποιηθεί...

Ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ. Βέροιας και του προέδρου εκτάκτων εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ

Ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ. Βέροιας και του...

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:"Κατ’ αρχήν να...

Δράσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Δράσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του...

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας...

Παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Τελωνείο Ημαθίας

Παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό...

Η αξιοποίηση της Αγοράς Κουλούρας, κατά το ένα μέρος με...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

«...Θα τις ξηλώσεις και θα πεις και ένα τραγούδι»

«...Θα τις ξηλώσεις και θα πεις και ένα τραγούδι»

Είδα χθες στην τηλεόραση τον Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Δήλωση-απάντηση του ανεξάρτητου  Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Τραπεζανλή

Δήλωση-απάντηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου...

Σχετικά με τα όσα ψευδή και χυδαία εγράφησαν για την...

Συλλυπητήρια   από το σχολείο   του Χρήστου Πετρίδη

Συλλυπητήρια από το σχολείο του Χρήστου Πετρίδη

Για τον απροσδόκητο χαμό του αγαπημένου μας μαθητή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Παρουσία της Ευρωβουλευτή Ε. Καϊλή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Τουριστικό Περίπτερο «Ελιά» στις 12 το μεσημέρι πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής εν’ όψει του 2ου Συνεδρίου στις 30...

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:"Κατ’ αρχήν να δηλώσουμε ότι δεν είναι ο σκοπός μας να μπούμε σε ένα γαϊτανάκι απαντήσεων και ανταπαντήσεων, αλλά οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στη χθεσινή...