Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια των ελληνικών κυβερνήσεων στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πικρές, αλλά απόλυτες αλήθειες από τον Κώστα Βαρβαρέσο. Video

Ζούμε πραγματικά σε μια χώρα του παραλόγου.Όπου οι, κατ΄ευφημισμόν, φιλελεύθερες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου ( πλην ίσως αυτής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή), απαξιώνουν την ελληνική βιομηχανική παραγωγή, παρά τις αντίθετες, πομπώδεις, διακηρύξεις τους, συνεπικουρούμενες από τους αριστερούς και ....αριστερίζοντες εργατοπατέρες, οι οποίοι ανέχονται και δικαιολογούν π.χ μια καφετέρια να μην κολλά ένσημα στους εργαζομένους τους, να τους πληρώνει με μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά με όποιο μεροκάματο γουστάρει και όσες ώρες γουστάρει, αλλά βγάζουν...σταλινικά σπυράκια για τις βιομηχανίες που πληρώνουν και ασφαλίζουν με τα νόμιμα προβλεπόμενα ποσά τους εργαζομένους τους. Αυτές λοιπόν τις αλήθειες, προς πάσαν κατεύθυνση, κυβερνητική και συνδικαλιστοπατερική, εξέφρασε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του, μετά από σαράντα χρόνια παρουσίας στο δυναμικό της εταιρείας, ο Κώστας Βαρβαρέσος.

Είναι γεγονός ότι ο Κώστας τολμά να σπάσει αυγά, όπως και η Τασία. Εδώ ζουν, εδώ ψωνίζουν και δεν την έχουν...ψωνισμένη, εδώ αγωνίστηκαν να μεγαλώσουν την επιχείρηση του Γρηγόρη. Εξακόσιοι συνταξιούχοι βγήκαν από αυτήν, διακόσιοι δέκα έξι εργάζονται σήμερα, είκοσι επιχειρήσεις της Νάουσας με το προσωπικό τους, επιβιώνουν δορυφορικά από την Βαρβαρέσος.

΄Οι σημερινοί βιομήχανοι παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των κυβερνήσεων, συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια και πολλά αντικίνητρα, που δεν έχουν οι ανταγωνιστές μας άλλων χωρών. Θα θέλαμε να προσφέρουμε υψηλότερους μισθούς και παροχές στο προσωπικό μας. Δυστυχώς όμως με τις παρούσες οικονομικά συνθήκες αυτό δεν είναι εφικτό.

Αντιθέτως, οι σημερινοί βιομήχανοι, όλοι εμείς οι μπροστάρηδες στις παραγωγικές μονάδες, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της κοινωνίας, για να πετύχουμε τον σκοπό, που είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, με συνέπεια την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Την επιτυχία αυτή θα εισπράξει η κοινωνία. Η λειτουργία των επιχειρήσεων ταυτίζεται με το συμφέρον όλων μας΄είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβαρέσος ( στο τέλος σας δίνουμε video με όλη την ομιλία του).

Σκληρή, αλλά απόλυτη πραγματικότητα ο λόγος του. Για την περίφημη ανάκαμψη της οικονομίας μας δεν χρειάζονται ούτε παρλαπίπες από τους κυβερνώντες, ούτε φυσικά και από τους ανεπάγγελτους συνδικαλιστές, που επισείουν τον ...μπαμπούλα του κακού καπιταλιστή βιομηχάνου!

Η χώρα χρειάζεται απόλυτα την μοναδική παραγωγική διαδικασία, την μεταποίηση του πρωτογενούς της τομέα, μέσα από την βιομηχανία και το εμπόριο, με σταθερό οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο, με παροχή κινήτρων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αυστηρό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, της παραοικονομίας, του παρεμπορίου.

Δυστυχώς στην χώρα που υπουργοί είναι γιατροί, δικηγόροι και οικονομολόγοι που δεν έβγαλαν στην ζωή τους μεροκάματο, ούτε ανησύχησαν για το πώς θα πληρώσουν το ΙΚΑ του προσωπικού τους και τις επιταγές τους, ο κατήφορος θα συνεχίζεται.

Σε αγαστή συνεργασία με τις συνδικαλιστικές εργατικές ηγεσίες, που μπορεί να βρίζουν περήφανα τους επιχειρηματίες, αλλά στα...μουλωχτά τους δίνουν και κανένα κουπόνι προς ενίσχυση του κόμματος τους!

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Κώστα Βαρβαρέσο ο οποίος σωστά επισήμανε ότι τα εμπόδια της ζωής αντιμετωπίζονται με τόλμη, με αγώνα, με τσαγανό, λεβεντιά, συνέπεια και υπομονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου   του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου του...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές...

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια,...

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα...

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24...

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της Τρίτης ηλικίας, είναι δικαίωμα και όχι ταμπού

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της...

-Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου ΒέροιαςΗ μοναξιά, ο...

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει,   εξακολουθεί να εισπράττεται  με απόφαση του Δ.Σ.

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει, ...

- Ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού, αποκάλυψε ο...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές εγγραφές) καταρτιζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β. Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες Α’ Εξαμήνου:1. Βοηθός Φαρμακείου2. Τεχνικός...

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.Με αφορμή...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια...