Υποστήριξη 120 ωφελουμένων από πρόγραμμα τοπικής απασχόλησης

Υποστήριξη 120 ωφελουμένων από πρόγραμμα τοπικής απασχόλησης

«Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας», ήταν το θέμα σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Διοργανωτής ήταν η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προοπτική Απασχόλησης», όπου συμμετέχουν οι εξής φορείς: Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, οι δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, το ΚΕΚ ΓΝΩΣΗ Α.Ε., το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού – ΚΕΚ Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου – ΚΑΛΕ, Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν από την πλευρά του δήμου Βέροιας ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Α.Σ. «Προοπτική Απασχόλησης» Βασίλης Λυκοστράτης και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δημήτρης Ταχματζίδης.

Η υπεύθυνη του έργου κ. Μπαρμπαρούση Στέλλα παρουσίασε στη συνέχεια το σχέδιο δράσης που υλοποιήθηκε και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία του προγράμματος.

Όπως υπογράμμισε, βασικός στόχος της πράξης είναι η υποστήριξη 120 ωφελουμένων, μέσω της υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών και μέτρων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και προώθησης της επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για 3 μήνες, την ίδρυση ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων και τη συμμετοχή σε προγράμματα επιδότησης υφιστάμενων επαγγελματιών του πρωτογενή αγροτικού τομέα».

Η ημερίδα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού. Μεταξύ των όσων παρακολούθησαν τις εργασίες, ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γαϊτάνου και Νίκος Τσιαμήτρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές της Black Friday

Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές της Black Friday

Να κάνουν έρευνα αγοράς οι καταναλωτές, ώστε να...

Ανακάμπτει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Ανακάμπτει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Για ανάκαμψη της αγορά ακινήτων στην Ελλάδα κάνει λόγο...

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο Δευτέρα, όμως...

Στο ένα δισ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 - Ποιοι το δικαιούνται

Στο ένα δισ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 - Ποιοι...

Στο ένα δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσει εφέτος...

Όλοι οι κομάντος βγήκαν στο ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη

Όλοι οι κομάντος βγήκαν στο ανατολικό Αιγαίο και την...

Για πρώτη φορά διεξήχθη στη Θράκη και το...

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννα Τζάκη

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην...

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 54 ετών, μετά...

Tι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση, τώρα που χαλάει ο καιρός

Tι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση, τώρα που χαλάει ο...

Οι απότομες αλλαγές του καιρού το χειμώνα και τα...

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε Ημαθία και Δυτική Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε Ημαθία και...

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Να κάνουν έρευνα αγοράς οι καταναλωτές, ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν τις τιμές στα είδη που έχουν επιλέξει και να είναι βέβαιοι ότι το όφελος από την προσφορά είναι πραγματικό, συστήνει ο Συνήγορος του...

Για ανάκαμψη της αγορά ακινήτων στην Ελλάδα κάνει λόγο ανάλυση της Alpha Bank, σύμφωνα με την οποία παρατηρείται άνοδος των τιμών για τα οικιστικά ακίνητα κι ενδυνάμωση της οικοδομικής...

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο Δευτέρα, όμως την Τετάρτη επιστρέφουν οι βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Την Πέμπτη θα έχουμε βοριά, κρύο και πτώση θερμοκρασίας.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...