Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Συνεχίζεται το σήριαλ με αφορμή τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας. Μετά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις μεταξύ ΕΛΓΑ και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) με τη συμμετοχή και της Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, για το τις πταίει, έρχεται και το εξώδικο προς τον ΕΛΓΑ από την ανάδοχο εταιρεία 3D Α.Ε. Η εταιρεία ζητά την επανόρθωση και την αποκατάσταση της αλήθειας, ως προς την εφαρμογή του πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι τις ενέργειές της η διοίκηση του ΕΛΓΑ, βλάπτει την τιμή και την υπόληψή της καθώς επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να προβεί σε άμεση επανόρθωση των δηλώσεων και των εγγράφων της προς πάσα κατεύθυνση.

 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες την πρόθεσή τους να λύσουν δικαστικά της διαφορές της με τον ΕΛΓΑ εξέφρασαν ΕΚΕ και Κοινοπραξία.

 

Στο εξώδικό της η Εταιρεία 3D Α.Ε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυνάμει ρητού όρου της υπογραφείσης την 12.06.2014 συμβάσεως μεταξύ της εταιρείας μας και υμών μετά την κατακύρωση στην εταιρεία μας του σχετικού διαγωνισμού και την υπ’ αρ. 168/2014/03.06.2014 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν υποχρεούμεθα να πραγματοποιήσουμε οιαδήποτε ενέργεια για την εκτέλεση της συμβάσεως προ της παρόδου τουλάχιστον τετραμήνου από της υπογραφής της συμβάσεως.

Συγκεκριμένα, ρητώς προβλέπεται ότι υποχρέωσή μας είναι μόνο, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας εντός χρονικού διαστήματος όχι μεγαλύτερου των τεσσάρων μηνώ από της υπογραφής της συμβάσεως δηλαδή δικαιούμεθα να αρχίσουμε τις αναγκαίες πτήσεις έως της 12ης Οκτωβρίου 2014 και όχι νωρίτερα.

Επειδή εμπράκτως έχομε, από πολλών ετών, αποδείξει στον Οργανισμό σας ότι μέλημά μας είναι πρωτίστως η αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και όχι η προσκόλληση στους συμβατικούς όρους, έστω και αν μας ευνοούν όπως εν προκειμένω, και παρότι δεν υποχρειούμεθα, προτείναμε στον Οργανισμό σας, ήδη προ της υπογραφής της συμβάσεως με πλειάδες εγγράφων μας νομίμως καταχωρημένων στον Οργανισμό σας, σειρά τρόπων για την αντιμετώπιση της ανάγκης προστασίας της παραγωγής.

 

Σεις αγνοήσατε τις προτάσεις μας στις οποίες περιλαμβανόταν και περιλαμβάνεται η πρόταση (έγγραφά μας της 6.6.2014, της 11.6.2014, 20.6.2014, 23.6.2014, 24.6.2014) να τεθεί αμέσως σε ενεργό δράση ένα τουλάχιστον αεροσκάφος και ολόκληρος μετεωρολογικός εξοπλισμός και το αναγκαίο προσωπικό και ακόμα δύο αεροσκάφη έως τέλος Ιουλίου 2014, σας γνωστοποιήσαμε ότι ήδη έχομε παραγγείλει υλικά ραδιοβόλισης και ζητήσαμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρ. 6 της Συμβάσεως για αναλογική καταβολή του μισθώματος (αρθρ. 6 παρ. 10 υποπαράγραφος α΄ της Συμβάσεως) προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες που δημιούργησε η καθυστέρηση υπογραφής της συμβάσεως (λόγω των δικών σας διαδικασιών). Τούτο, ουδεμία νομιμότητα παραβιάζει όπως ανακριβώς διατείνεστε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου από τους δρόμους και τα πάρκα

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του...

Ποια όργανα είναι αρμόδια για την τήρηση του...

Τσίπρας: Μέχρι το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση

Τσίπρας: Μέχρι το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση

Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την...

Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με τη στήριξη των 6 ανεξάρτητων βουλευτών

Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με τη στήριξη...

Με τις ψήφους των 6 ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν...

Online υπογραφές μαζεύουν για να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Online υπογραφές μαζεύουν για να γίνει δημοψήφισμα για τη...

Μέσω μια διαδικτυακής πλατφόρμας πολίτες μαζεύουν...

Ετοιμάζονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Πόσο θα είναι η επιβάρυνση στο λογαριασμό

Ετοιμάζονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Πόσο θα...

«Η ΔΕΗ δεν μπορεί πλέον να απορροφά τις επιβαρύνσεις....

Γιώργος Ουρσουζίδης: Ψήφος Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Γιώργος Ουρσουζίδης: Ψήφος Εμπιστοσύνης στην...

Στην ομιλία του στη Βουλή για την συζήτηση της ψήφου...

Τα 16 επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

Τα 16 επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο...

Δεκαέξι επιδόματα, αμοιβές, παροχές και βοηθήματα...

Απόψε τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Απόψε τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην...

Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Ποια όργανα είναι αρμόδια για την τήρηση του νόμουΠολλά είναι τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες ζώων που παραβιάζουν τις νέες υποχρεώσεις τους, όπως ορίζονται από το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς αλλά και...

Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή."Σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης  στην...

Με τις ψήφους των 6 ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση πέρασε τον σκόπελο της διαδικασίας ανανέωσης της εμπιστοσύνης.Οι Κατερίνα...