Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Συνεχίζεται το σήριαλ με αφορμή τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας. Μετά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις μεταξύ ΕΛΓΑ και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) με τη συμμετοχή και της Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, για το τις πταίει, έρχεται και το εξώδικο προς τον ΕΛΓΑ από την ανάδοχο εταιρεία 3D Α.Ε. Η εταιρεία ζητά την επανόρθωση και την αποκατάσταση της αλήθειας, ως προς την εφαρμογή του πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι τις ενέργειές της η διοίκηση του ΕΛΓΑ, βλάπτει την τιμή και την υπόληψή της καθώς επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να προβεί σε άμεση επανόρθωση των δηλώσεων και των εγγράφων της προς πάσα κατεύθυνση.

 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες την πρόθεσή τους να λύσουν δικαστικά της διαφορές της με τον ΕΛΓΑ εξέφρασαν ΕΚΕ και Κοινοπραξία.

 

Στο εξώδικό της η Εταιρεία 3D Α.Ε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυνάμει ρητού όρου της υπογραφείσης την 12.06.2014 συμβάσεως μεταξύ της εταιρείας μας και υμών μετά την κατακύρωση στην εταιρεία μας του σχετικού διαγωνισμού και την υπ’ αρ. 168/2014/03.06.2014 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν υποχρεούμεθα να πραγματοποιήσουμε οιαδήποτε ενέργεια για την εκτέλεση της συμβάσεως προ της παρόδου τουλάχιστον τετραμήνου από της υπογραφής της συμβάσεως.

Συγκεκριμένα, ρητώς προβλέπεται ότι υποχρέωσή μας είναι μόνο, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας εντός χρονικού διαστήματος όχι μεγαλύτερου των τεσσάρων μηνώ από της υπογραφής της συμβάσεως δηλαδή δικαιούμεθα να αρχίσουμε τις αναγκαίες πτήσεις έως της 12ης Οκτωβρίου 2014 και όχι νωρίτερα.

Επειδή εμπράκτως έχομε, από πολλών ετών, αποδείξει στον Οργανισμό σας ότι μέλημά μας είναι πρωτίστως η αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και όχι η προσκόλληση στους συμβατικούς όρους, έστω και αν μας ευνοούν όπως εν προκειμένω, και παρότι δεν υποχρειούμεθα, προτείναμε στον Οργανισμό σας, ήδη προ της υπογραφής της συμβάσεως με πλειάδες εγγράφων μας νομίμως καταχωρημένων στον Οργανισμό σας, σειρά τρόπων για την αντιμετώπιση της ανάγκης προστασίας της παραγωγής.

 

Σεις αγνοήσατε τις προτάσεις μας στις οποίες περιλαμβανόταν και περιλαμβάνεται η πρόταση (έγγραφά μας της 6.6.2014, της 11.6.2014, 20.6.2014, 23.6.2014, 24.6.2014) να τεθεί αμέσως σε ενεργό δράση ένα τουλάχιστον αεροσκάφος και ολόκληρος μετεωρολογικός εξοπλισμός και το αναγκαίο προσωπικό και ακόμα δύο αεροσκάφη έως τέλος Ιουλίου 2014, σας γνωστοποιήσαμε ότι ήδη έχομε παραγγείλει υλικά ραδιοβόλισης και ζητήσαμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρ. 6 της Συμβάσεως για αναλογική καταβολή του μισθώματος (αρθρ. 6 παρ. 10 υποπαράγραφος α΄ της Συμβάσεως) προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες που δημιούργησε η καθυστέρηση υπογραφής της συμβάσεως (λόγω των δικών σας διαδικασιών). Τούτο, ουδεμία νομιμότητα παραβιάζει όπως ανακριβώς διατείνεστε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι από τους  840.000 ανέργους του ΟΑΕΔ δικαιούνται  δώρο Χριστουγέννων

Ποιοι από τους 840.000 ανέργους του ΟΑΕΔ δικαιούνται ...

«Μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι,...

Απ. Τζιτζικώστας για τον προϋπολογισμό 2019 της Περιφέρειας: «Απόλυτα  ισοσκελισμένος, διαφανής, ρεαλιστικός και με  αναπτυξιακή δυναμική»

Απ. Τζιτζικώστας για τον προϋπολογισμό 2019 της...

«Απόλυτα ισοσκελισμένο, διαφανή, ρεαλιστικό και με...

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών,   αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τον Ιανουάριο του 2019

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων...

Έρχεται το νομοσχέδιο στη ΒουλήΤο νομοσχέδιο του...

Συννεφιά και τοπικές βροχές την Τρίτη

Συννεφιά και τοπικές βροχές την Τρίτη

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις κατά...

Δύο νέες δράσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Δύο νέες δράσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ για μικρές και...

Σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή από το υπουργείο...

Πώς θα έχουμε πιο αποδοτική και πιο φθηνή θέρμανση

Πώς θα έχουμε πιο αποδοτική και πιο φθηνή θέρμανση

Ενεργοβόρα και με χαμηλή απόδοση, που δεν μας...

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται στα σούπερ μάρκετ της...

Μεγάλες αλλαγές έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην...

ΚΕΑ: Αυτή είναι η ημέρα για την πληρωμή Νοεμβρίου

ΚΕΑ: Αυτή είναι η ημέρα για την πληρωμή Νοεμβρίου

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika news το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

«Μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι, καλύπτονται από επίδομα ανεργίας» ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη τόνισε και συμπήρωσε «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί αλλά είναι το...

«Απόλυτα ισοσκελισμένο, διαφανή, ρεαλιστικό και με αναπτυξιακή δυναμική, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...

Έρχεται το νομοσχέδιο στη ΒουλήΤο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων...