Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Εξώδικο της αναδόχου εταιρείας του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας προς τον ΕΛΓΑ

Συνεχίζεται το σήριαλ με αφορμή τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας. Μετά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις μεταξύ ΕΛΓΑ και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) με τη συμμετοχή και της Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, για το τις πταίει, έρχεται και το εξώδικο προς τον ΕΛΓΑ από την ανάδοχο εταιρεία 3D Α.Ε. Η εταιρεία ζητά την επανόρθωση και την αποκατάσταση της αλήθειας, ως προς την εφαρμογή του πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι τις ενέργειές της η διοίκηση του ΕΛΓΑ, βλάπτει την τιμή και την υπόληψή της καθώς επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να προβεί σε άμεση επανόρθωση των δηλώσεων και των εγγράφων της προς πάσα κατεύθυνση.

 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες την πρόθεσή τους να λύσουν δικαστικά της διαφορές της με τον ΕΛΓΑ εξέφρασαν ΕΚΕ και Κοινοπραξία.

 

Στο εξώδικό της η Εταιρεία 3D Α.Ε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυνάμει ρητού όρου της υπογραφείσης την 12.06.2014 συμβάσεως μεταξύ της εταιρείας μας και υμών μετά την κατακύρωση στην εταιρεία μας του σχετικού διαγωνισμού και την υπ’ αρ. 168/2014/03.06.2014 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν υποχρεούμεθα να πραγματοποιήσουμε οιαδήποτε ενέργεια για την εκτέλεση της συμβάσεως προ της παρόδου τουλάχιστον τετραμήνου από της υπογραφής της συμβάσεως.

Συγκεκριμένα, ρητώς προβλέπεται ότι υποχρέωσή μας είναι μόνο, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας εντός χρονικού διαστήματος όχι μεγαλύτερου των τεσσάρων μηνώ από της υπογραφής της συμβάσεως δηλαδή δικαιούμεθα να αρχίσουμε τις αναγκαίες πτήσεις έως της 12ης Οκτωβρίου 2014 και όχι νωρίτερα.

Επειδή εμπράκτως έχομε, από πολλών ετών, αποδείξει στον Οργανισμό σας ότι μέλημά μας είναι πρωτίστως η αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και όχι η προσκόλληση στους συμβατικούς όρους, έστω και αν μας ευνοούν όπως εν προκειμένω, και παρότι δεν υποχρειούμεθα, προτείναμε στον Οργανισμό σας, ήδη προ της υπογραφής της συμβάσεως με πλειάδες εγγράφων μας νομίμως καταχωρημένων στον Οργανισμό σας, σειρά τρόπων για την αντιμετώπιση της ανάγκης προστασίας της παραγωγής.

 

Σεις αγνοήσατε τις προτάσεις μας στις οποίες περιλαμβανόταν και περιλαμβάνεται η πρόταση (έγγραφά μας της 6.6.2014, της 11.6.2014, 20.6.2014, 23.6.2014, 24.6.2014) να τεθεί αμέσως σε ενεργό δράση ένα τουλάχιστον αεροσκάφος και ολόκληρος μετεωρολογικός εξοπλισμός και το αναγκαίο προσωπικό και ακόμα δύο αεροσκάφη έως τέλος Ιουλίου 2014, σας γνωστοποιήσαμε ότι ήδη έχομε παραγγείλει υλικά ραδιοβόλισης και ζητήσαμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρ. 6 της Συμβάσεως για αναλογική καταβολή του μισθώματος (αρθρ. 6 παρ. 10 υποπαράγραφος α΄ της Συμβάσεως) προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες που δημιούργησε η καθυστέρηση υπογραφής της συμβάσεως (λόγω των δικών σας διαδικασιών). Τούτο, ουδεμία νομιμότητα παραβιάζει όπως ανακριβώς διατείνεστε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Απαραίτητη   η παράταση υποβολής   επενδυτικών σχεδίων ΕΣΠΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων:...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων...

Οι τυχεροί της φορολοταρίας για τις αποδείξεις του Μαρτίου

Οι τυχεροί της φορολοταρίας για τις αποδείξεις του...

Κλήρωσε σήμερα 24 Απριλίου η λοταρία της για τις...

Παράβαση της εβδομάδας η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Παράβαση της εβδομάδας η υπερβολική ταχύτητα και η...

- Την εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ενόψει Πάσχα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας...

"Κληρώνει" σήμερα η φορολοταρία - Πασχαλινός...

Κληρώνει σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη στις 18.00  η...

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ:   Στα περσινά επίπεδα το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ: Στα περσινά...

-Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι του Υπουργείου στην...

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή κατά την αγορά των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή κατά την αγορά των τροφίμων για το...

Αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι μόνο από...

Αφρικανική σκόνη θα καλύψει την Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αφρικανική σκόνη θα καλύψει την Ελλάδα τη Μεγάλη...

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισημαίνει την ανάγκη παράτασης για την υποβολή  προτάσεων υλοποίησης...

Κλήρωσε σήμερα 24 Απριλίου η λοταρία της για τις συναλλαγές με με πλαστικό χρήμα (κάρτες) και ηλεκτρονικά μέσα που έγιναν τον Μάρτιο.Τα αποτελέσματα της φορολοταρίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της...

- Την εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 28.426 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπερβολική ταχύτητα και στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος - Βεβαιώθηκαν συνολικά 6.579...