ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με Θεσμοφοριάζουσες, Τρωάδες, Λυσιστράτη, Φόνισσες και Μαγεμένο Αυλό το πρόγραμμα Ιουλίου της ΚΕΠΑ στο θέατρο Άλσους

Με Θεσμοφοριάζουσες, Τρωάδες, Λυσιστράτη, Φόνισσες και Μαγεμένο Αυλό το πρόγραμμα Ιουλίου της ΚΕΠΑ στο θέατρο Άλσους

Με τις Θεσμοφοριάζουσες και τον Γιώργο Κιμούλη ξεκινά απόψε δυνατά το πρόγραμμα της ΚΕΠΑ για τη νέα εβδομάδα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ιουλίου έχει ως εξής:

 

Τρίτη 15/7

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ξένιας Καλογεροπούλου & Θωμά Μοσχόπουλου «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ»

Ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας!

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χ ιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Τιμοθέου, Ορέστης Τζιόβας. 

Ώρα 9.00μ.μ / είσοδος Προπώληση 8€, πόρτα 10€

Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Πέμπτη 17/7

Ευριπίδου « ΤΡΩΑΔΕΣ»

Μια διαχρονική τραγωδία απόγνωσης που κινείται στην περιοχή του αδιανόητου...

Οι Τρωάδες, είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο  κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειες της.

«Ιστορώντας τα γεγονότα της άλωσης της Τροίας, ο νους στέκεται στο

θρίαμβο των νικητών και όχι στο θρήνο των νικημένων».

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση... Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και  επεξεργασία κειμένου Παναγιώτας Πανταζή και Θέμη Μουμουλίδη. τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα,  Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ίρις Μάρα, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).

Ώρα 9.00μ.μ / είσοδος Είσοδος: 13€, μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων 10€

Προπώληση: 10€  από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

 

Σημεία προπώλησης:

γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, 2331078140, 41, 42.

Καφενείο - Μεζεδοπωλείο «Στάσου Μύγδαλα», 2331120327

Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο», 2331024672

Καφέ SOCIAL, Ελιάς 13,

Καφέ Μacoza, 2331067333

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ – 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

 

Κυριακή 20/7

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

XANAZOO

Το XanaZoo του Μάνου Βαφειάδη ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Η Τερέζα ,ο Άρης και η Μάρδη παρέα με τον Φαταούλα τον Αστακό την Αγελάδα τον Βάτραχο και όλους τους ήρωες της Χοραλίας αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά από την παρέα δεν λείπουν η Καμήλα ο Σκαντζόχοιρος η Κατσίκα ο Ντρούλης Ντρούλης χοντρούλης ο Ελέφαντας και όλη η θεότρελη παρέα που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια ο κύριος Μάνος μας και λάτρεψαν όλα τα Ελληνόπουλα μέσα από το project Mazoo and the Zoo. Τα παιδιά όλης της Ελλάδας δεν θα δουν μόνο μια παράσταση αλλά θα έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές συμμετέχοντας στις χορογραφίες και στο τραγούδι.

Ώρα 9.00μ.μ / Γενική είσοδος  13€

 

Δευτέρα 21/7

Α.Ρήγα – Δ.Αποστόλου «ΟΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

Έξι γυναίκες θύτες… η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον… όχι και τόσο αθώο… μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται… και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα… αλλά αξίες… αισθήματα… χαμόγελα… άνθρωποι… γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς…

Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας φρένας…» ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα… και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας - ψυχίατρος, μία βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη... και ένας αστυνομικός πολύ… ωραίος… καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και να τις αποκαλύψουν…

Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν…  καμία από τις δύο πλευρές…

Συντελεστές:

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας - Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια - Επιμέλεια σκηνικού: Mαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης

Πρωταγωνιστούν:

Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση,  Φωτεινή Ντεμίρη, Σοφία Βογιατζάκη, Πατρίκιος Κωστής, Παρθένα Χοροζίδου και η Τζέση Παπουτσή

Ώρα 9.00μ.μ Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€,Παιδικό-Φοιτητικό-Ανέργων-Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ:13€

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Ε.Ε.

 

Δευτέρα 28/7

Σταύρος Ξαρχάκος «ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή περίοδο 2014 στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας μία συναυλία με τίτλο«Μάνα μου Ελλάς». Τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και μελωδίες που μας συντρόφευσαν!

Συνταξιδιώτες του σε αυτή την περιοδεία θα είναι η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, καθώς και μια 10μελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών – σολίστ, την οποία θα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ώρα 9.00μ.μ /  γενική είσοδος 10 ευρώ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Τρίτη 29/7

Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι  σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας

Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη

Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Highway Productions – Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Ώρα 9.00μ.μ / είσοδος 18 ευρώ Κανονικό 15 ευρώ Μειωμένο (Φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, αΜεΑ, Σύλλογοι, ομαδικά) και 12 ευρω Ανέργων

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  HIGHWAY PRODUCTIONS – ΛΥΚΟΦΩΣ - ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

 

Πέμπτη 31/7

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ»

Η βασίλισσα της  Νύχτας σώζει τον άρχοντα της Αλήθειας, Ταμίνο, από ένα τεράστιο τέρας και, ως αντάλλαγμα, ο Ταμίνο υπόσχεται να σώσει την κόρη της Παμίνα, την οποία έχει απαγάγει ο βασιλιάς του Φωτός, Ζαράστρο. Ο Ταμίνο, σ’ αυτό το ταξίδι, έχει ως ακόλουθό του τον Παπαγκένο (Τάσος Παλαντζίδης), τον προμηθευτή πουλιών της βασίλισσας της Νύχτας. Ταυτόχρονα, ο Μονόστατος, ο  υπασπιστής του βασιλιά του Φωτός, πολιορκεί ερωτικά την Παμίνα, η οποία τον απεχθάνεται. Ο Ταμίνο ερωτεύεται την Παμίνα και ο Παπαγκένο το φέρνει η μοίρα να γνωρίσει την Παπαγκένα του. Έτσι, καταστρώνουν σχέδιο απόδρασης αλλά ο βασιλιάς του Φωτός θα τους συλλάβει και θα τους βάλει σε  δοκιμασίες για να αποδείξουν την αγάπη τους.

Παίζουν:

Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χριστόπουλος

Διασκευή  - Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Μουσική: Γιούρι Στούπελ

Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα

Σκηνικά: Νίκος Αυγερινός

Κοστούμια: Evi Lee

Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης

Ώρα 9.30μ.μ / ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ     [ Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.]

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...