Στην κορυφή το νοσοκομείο Κατερίνης!

Στην κορυφή το νοσοκομείο Κατερίνης!

Την ιδιαίτερα καλή λογιστική αλλά και υπηρεσιακή λειτουργία του νοσοκομείου Κατερίνης που πλέον κατατάσσεται στην 1η θέση σε αντίστοιχης δυναμικότητας νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και στην 3η σε πανελλαδικό επίπεδο συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων των μεγάλων αστικών κέντρων, παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής του Νοσοκομείου Αστέριος Φαρμάκης. Πλαισιωμένος από τους διευθυντές του νοσοκομείου και του ψυχιατρικού τομέα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες ο κ. Φαρμάκης παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως το νοσοκομείο πέτυχε τη μείωση της δαπάνης λειτουργίας, αυξάνοντας τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και μάλιστα με 150 εργαζόμενους λιγότερους από αυτούς που διέθετε ως δυναμικό το νοσοκομείο το 2010. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία του ισολογισμού του 2013, λέγοντας πως το νοσοκομείο Κατερίνης σε αντίθεση με πολλά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, πέτυχε έγκαιρα να κλείσει τη λογιστική του χρονιά και να εγκρίνει τον ισολογισμό του, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης αναδεικνύουν πλεόνασμα για το νοσοκομείο της Κατερίνης της τάξης των 2,7 εκ. ευρώ περίπου. 

Σήμερα το νοσοκομείο Κατερίνης αριθμεί 750 εργαζόμενους, έναντι 910 που υπηρετούσαν το 2010, και έχει σε πλήρη λειτουργία 400 κλίνες. 

Σε χαλεπούς καιρούς, σε περίοδο κρίσης, είπε ο κ. Φαρμάκης, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του νοσοκομείου μας και θα πρέπει να τονίσω ότι η Πιερία απολαμβάνει το καλύτερο ΕΣΥ που είχε ποτέ. Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε προβλήματα. Τόνισε πως το γεγονός ότι με το φιλότιμο των εργαζομένων, τον καθημερινό τους αγώνα, αντιμετωπίζονται προβλήματα και μάλιστα πολλά. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, δεν έχουμε προβλήματα και όλα κυλούν ομαλά, είπε χαρακτηριστικά, αλλά θέλω να υπερτονίσω τον παράγοντα «ανθρώπινο δυναμικό» σε όλες τους τις εκφάνσεις, που δίνει αγώνα καθημερινό για να παρέχει το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες υπό τις συνθήκες που βιώνουμε. 

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

Ο κ. Φαρμάκης αποκάλυψε μάλιστα πως σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση, το νοσοκομείο διενεργεί εσωτερικό έλεγχο λειτουργίας. Είπε χαρακτηριστικά, πως ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η διαδικασία, έπρεπε να έρθει η τρόικα «η καταραμένη» όπως είπε, για να μας την επιβάλλει   Γίνονται διασταυρώσεις, υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες πολιτών και αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν μέχρι τώρα να τεθεί σε αργία ένας γιατρός για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν ήταν στην ώρα του στο ιατρείο του, και ο ασθενής απεβίωσε. Μετά από την καταδίκη του από τα αρμόδια δικαστήρια το νοσοκομείο Κατερίνης, όπως υποχρεούνταν, τον έθεσε σε αργία. Σημείωσε επίσης, πως ένας προϊστάμενος σε ψυχιατρική δομή τέθηκε σε αργία μετά από υπεξαίρεση σε βάρος ασθενών ύψους 53.000 ευρώ και άνω. 

Τέλος σημείωσε πως υπό διερεύνηση είναι υπόθεση υπεξαίρεσης στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

 

ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Φαρμάκης στο θέμα της συνεργασίας του νοσοκομείου Κατερίνης με ιδιώτες γιατρούς, λέγοντας πως πλέον μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που είναι σε ισχύ από τον περασμένο Μάιο, το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα συνεργασίας με διάφορες ειδικότητες γιατρών ιδιωτών. Δέκα ιδιώτες γιατροί θα συνάψουν συμφωνία εντός του Αυγούστου με το νοσοκομείο της Κατερίνης όπως είπε ο κ. Φαρμάκης και απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα στους γιατρούς να ενημερωθούν για τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει ο νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα - Πώς θα λειτουργήσουν

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Τι θα γίνει με τις...

Συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης...

Βροχή πληρωμών έως 23 Απριλίου: Συντάξεις, αποζημίωση ειδικού σκοπού και επιδόματα ανεργίας

Βροχή πληρωμών έως 23 Απριλίου: Συντάξεις, αποζημίωση...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου...

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Παράθυρο για μικρές μετακινήσεις σε εξοχικά το Πάσχα

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Παράθυρο για...

Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας για...

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον γιο του

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον...

Μπροστά σε μια νέα οικογενειακή τραγωδία βρίσκονται...

Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη...

Μια ταλαντούχα σκηνογράφος, μια νέα γυναίκα που μας...

Υπ. Παιδείας : «Πράσινο φως» για τη διεξαγωγή εξετάσεων – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Υπ. Παιδείας : «Πράσινο φως» για τη διεξαγωγή εξετάσεων...

Το «πράσινο φώς» για τη διεξαγωγή κάθε είδους...

Πρίγκιπας Φίλιππος : Τρισάγιο στη μνήμη του στην Κέρκυρα

Πρίγκιπας Φίλιππος : Τρισάγιο στη μνήμη του στην...

Τρισάγιο στη μνήμη του Πρίγκιπα Φιλίππου...

Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει...

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή 23 Απριλίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Μαΐου από τον e-ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, των οποίων...

Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και...

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να κλείσει τα δημοτικά σχολεία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα κλείσουν με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του...

Ανοικτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου αν το επιθυμούν. Ανοικτά την Κυριακή 15/11 τα σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία.Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 06.00 τίθεται σε εφαρμογή...