Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης για τη νέα σχολική χρονιά

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, βρίσκει τη χώρα σε μια από τις δυσκολότερες συγκυρίες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, μια συγκυρία που δυστυχώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον πολύπαθο χώρο της παιδείας.

Οι δυσκολίες που υφιστάμεθα μετάλλαξαν την φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας και συρρίκνωσαν το κοινωνικό κράτος και μαζί του περιόρισαν αισθητά και τις ανθρωποκεντρικές υποδομές της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από τους τομείς προσφοράς του κράτους προς το κοινωνικό σύνολο, θα τολμούσα να πω ότι ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Τα κενά και οι δυστοκίες που δημιουργούνται από την κεντρική διοίκηση στην εκπαίδευση, καλείται να το καλύψει η τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην καθημερινή στήριξη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Η κάλυψη βέβαια των αναγκών των σχολείων, από την πλευρά μας για την καλύτερη λειτουργίας τους, δυσχεραίνεται από την δραματική περικοπή των συνταγματικά κατοχυρωμένων πόρων από την κεντρική διοίκηση που δεν αποδίδονται στους ΟΤΑ. Ωστόσο, παίρνουμε αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, χωρίς πόρους που αντιστοιχούν στην αρμοδιότητα, αλλά κυρίως μειώνονται και όλοι οι άλλοι πόροι φτάνοντας τελευταία στο 60% του γενικού συνόλου τους. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

Από την πλευρά μας στο λιγοστό διάστημα που έχουμε στην διοίκηση του δήμου δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε όλα τα σχολεία να ανοίξουν πανέτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Για μας όλους στον Δήμο Αλεξάνδρειας, η παιδεία, όπως έχουμε πει και κατά την προεκλογική περίοδο, πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο δίνουν την δική τους μάχη για να πετύχουν τους στόχους τους. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές καθώς και στους γονείς καλή σχολική χρονιά

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΚΥΡΙΝΗΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...