Επιτυχές το 6ο συμπόσιο βιβλίων για καθηγητές αγγλικής

Επιτυχές το 6ο συμπόσιο βιβλίων για καθηγητές αγγλικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οι εργασίες του 6ου κατά σειράν Συμποσίου και της παράλληλης Έκθεσης διδακτικών εγχειριδίων αγγλικής, που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) και η Σχολική Σύμβουλος αγγλικής Ημαθίας και Πιερίας κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου. 

 

Στην Έκθεση αγγλόγλωσσων βιβλίων συμμετείχαν οι Andrew Betsis ELT, Disabled Access-friendly Campaign, New Editions-Cengage Learning-National Geographic, και Express Publishing.

Το Συμπόσιο άνοιξε με διαφωτιστική εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου κας Κιοκπάσογλου σχετικά με την υπό κατασκευή ψηφιακή πύλη Κοινότητας Πρακτικής στην αγγλική γλώσσα ToGather και τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΚΑΔΕΗ κας Αναστασίας Ασικίδου, αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες προσεχείς δράσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις της Ενώσεως.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, επαγγελματικού επιπέδου, αντάξιου της εκπαιδεύσεως και επιμορφώσεως που αρμόζει σε καθηγητές αγγλικής και χρήσιμες ήταν οι εκπαιδευτικές ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Αναγνώστου, senior teacher trainer (της Express Publishing)  με θέμα τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση και τον ενεργό ρόλο μας ως δασκάλων και Δρ Luke Prodromou, καθηγητού-εκπαιδευτή αγγλικής γλώσσας, συγγραφέα (μεταξύ άλλων των εγκεκριμένων για τα Λύκεια βιβλίων Flash On) και ερασιτέχνη ηθοποιού (των εκδόσεων Andrew Betsis ELT) ο οποίος εστίασε στην αξιοποίηση της δημιουργικότητας στον τομέα της διδασκαλίας και της προετοιμασίας για εξετάσεις.

Ενσωματωμένες στο 6ο Συμπόσιο ήταν φέτος και οι παρουσιάσεις καλών πρακτικών στην εκμάθηση της αγγλικής στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση, βραβευμένων ή προς βράβευση, των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιες οι καθηγήτριες που πρωτοστάτησαν στην σύλληψη και την εφαρμογή τους στην παιδευτική πράξη.  Τις συναρπαστικές ιδέες τους, που εφήρμοσαν κατά το παρελθόν σχολικό έτος, παρουσίασαν οι κ.κ. Κατερίνα Κολίτσα (του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Δρ Τουπλικιώτη Σοφία (του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης), Παυλίδου Βικτωρία (του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Παυλίδου Δέσποινα (του 4ου Γυμνασίου Βεροίας) και Ελένη Κωστοπούλου (του 5ου Γενικού Λυκείου Βεροίας – Α΄ πανευρωπαϊκό βραβείο σχολ. έτους 2013-2014 για το έργο e-Twinning με τίτλο R.I.V.E.R.).

Η συμμετοχή καθηγητών αγγλικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα άγγιξε τα 200 άτομα, που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους στις εργασίες του 6ου Συμποσίου και περιηγήθηκαν στην έκθεση βιβλίων.

Η Ένωση καθηγητών αγγλικής Ημαθίας ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους και την συνεργασία την Σχολική μας Σύμβουλο κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου, τους εκδοτικούς οίκους και φορείς που συμμετείχαν στο Συμπόσιο και την Έκθεση βιβλίων, τις εκλεκτές συναδέλφους που μοιράστηκαν τις ιδέες τους, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βεροίας και μάλιστα την κα Νανά Καραγιαννίδου και τον κο Γιάννη Καμπούρη, τον τεχνικό κο Νικολόπουλο και το προσωπικό της Στέγης, καθώς επίσης και τα ζαχαροπλαστεία Ελίτ – Παπαοικονόμου για τη δωρεάν προσφορά κερασμάτων.

Χάρη στο 6ο Συμπόσιο, αντλήσαμε νέες ιδέες, παραδείγματα δραστηριοτήτων, έμπνευση, θάρρος και αισιοδοξία, που μας βοηθούν στο λειτούργημά μας ως παιδαγωγών και εκπαιδευτικών.

 

Καλή σχολική χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ:  Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στη Λέσχη Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ: Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στη...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού ...

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας  σε παρουσίαση βιβλίου

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας σε παρουσίαση βιβλίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, το ΚΔΑΠ Δήμου...

Έκθεση παιδικού - νεανικού βιβλίου διοργανώνουν τα  κατηχητικά τμήματα της ενορίας του Αγίου Μηνά Ναούσης

Έκθεση παιδικού - νεανικού βιβλίου διοργανώνουν τα ...

Τα κατηχητικά τμήματα της ενορίας του Αγίου Μηνά...

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου...

Είναι η παράδοση δεντρίπου όταν το ποτίζειςγεννά ...

Μ.Α.μ.Α: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μ.Α.μ.Α: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του...

Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου μας για την...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στον Χώρο Τεχνών: Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στον Χώρο Τεχνών: Συναυλία του...

Συναυλία στον Χώρο Τεχνών θα δώσει η Ορχήστρα...

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το βιβλίο του γιατρού Αλέξανδρου Λυσιμάχου, «Μερόνυχτα Εφημερίας»

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το βιβλίο του γιατρού...

Με επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία...

Πρόσκληση του Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου σε εκδήλωση

Πρόσκληση του Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου σε...

Ο Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ σε συνεργασία με το Pavlidis Dyslexia Center...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...