Οι τοποθετήσεις των αιρετών νέων μετόχων της ΑΝΗΜΑ για το μέλλον της εταιρείας

Οι τοποθετήσεις των αιρετών νέων μετόχων της ΑΝΗΜΑ για το μέλλον της εταιρείας

Ζητήματα αποδοτικότερης και πιο διαφανούς λειτουργίας της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. τέθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσης των νέων εκπροσώπων των μετόχων της το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας.  Συμφωνήθηκε από όλους στη νέα περίοδο και μετά τη γενική της συνέλευση η ΑΝΗΜΑ να αλλάξει εκ βάθρων και να λειτουργήσει πράγματι αναπτυξιακά προς όφελος των δήμων, των φορέων και των ιδιωτών της περιοχής, αφού με το ισχύον καθεστώς (οι δυο υπάλληλοι) δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει άλλο πρόγραμμα εκτός του LEADER!

Σήμερα Τρίτη θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη και των τριών δημάρχων στο γραφείο του δημάρχου Βέροιας κ. Βοργιαζίδη για το θέμα.

 

Τοποθετήσεις

Κ. Καραπαναγιωτίδης: Επί των ημερών μου δεν έγινε καμία πρόσληψη. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ ως πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. Η νομαρχία και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έδωσε μελέτες στην Εταιρεία, ενώ οι δήμοι καμία. Υλοποιήσαμε όλα τα προγράμματα. Το χρέος δημιουργήθηκε από μια μελέτη (σ.σ. όχι στη δική του θητεία) που δεν πληρώθηκε και ο ανάδοχος υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

 

Κ. Καλαϊτζίδης: Μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά η ΑΝ.ΗΜΑ. υλοποίησε πρόγραμμα μόλις 1,5 εκ ευρώ, ενώ έμειναν αδιάθετα 5,5 εκ. ευρώ. Η απορροφητικότητα του LEADER ήταν στην Ημαθία στο 22%, όταν στις αντίστοιχες αναπτυξιακές της Πέλλας και της Πιερίας άγγιξε το 95%. Πιο εύκολα περνάει ο επενδυτής πρόγραμμα μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρά από τον ΑΝΗ.ΜΑ. Ποιος φταίει που έμειναν τόσα εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα; Δεν φταίει μόνο η έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει λόγος που δεν έδωσαν μελέτες οι δήμοι. Θα μπει ορκωτός λογιστής. Πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Γιατί δεν μπήκαν οι υπάλληλοι της ΑΝ.ΗΜΑ. στο ενιαίο μισθολόγιο; Ποιος αποφασίζει για το ποσό που πληρώνονται; Ξέρουμε πόσο έχουν πέσει οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια. Δεν  μπορεί οι αιρετοί να αμείβονται λιγότερο από τους υπαλλήλους.

 

Κ. Βοργιαζίδης: Να συζητήσουμε τι έγινε ή τι δεν έγινε στην ΑΝ.ΗΜΑ. σε τεχνοκρατική βάση.

 

Ν. Κουτσογιάννης: Να δούμε γιατί οι δικοί μας προκάτοχοι δεν στήριζαν την εταιρεία, αφού οι δήμοι δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια να στηρίξουν μελέτες και θα μπορούσε να το κάνει αυτό η ΑΝ.ΗΜΑ. Οφείλουμε να δούμε τα προβλήματα όχι τώρα, αλλά αρκετά χρόνια πίσω. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα. Αν δεν μπορεί πρέπει να αλλάξει η λειτουργία της εκ βάθρων.

 

Π. Γκυρίνης: Χρειάζεται επανακαθορισμός της δράσης της και βελτίωση της λειτουργίας της. Να επαναληφθεί η συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...