Εκδρομή του ΚΑΠΗ Βέροιας στην Ανδριανούπολη

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Βέροιας στην Ανδριανούπολη

Ξεκινήσαμε το πρωί της Δευτέρας από την όμορφη Βέροια με προορισμό την αρχαία θρακική πόλη Ουσκουδάμα, την γνωστή σε όλους Ανδριανούπολη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, ο πρώτος μας σταθμός ήταν η Ραιδεστός, η αρχαία Βυζάνθη. Εκεί επισκεφθήκαμε το μεγάλο εμπορικό κέντρο Τεκιρα, γευτήκαμε το παραδοσιακό γλύκισμα χαλβά με τυρί. Αργά το απόγευμα  φτάσαμε στην Ανδριανούπολη και τακτοποιηθήκαμε στο φιλόξενο ξενοδοχείο  Margi Hotel.

 

 

H 2η μέρα ήταν αφιερωμένη στο ιστορικό κέντρο της Ανδριανούπολης με τα αξιοθέατα της. Με επίσημο αρχηγό την κα Κική Μουμτζίδου από το vergina trave Βεροίας l, επισκεφτήκαμε το μουσείο υγείας, αφεθήκαμε στη μουσική υπόκρουση από τους βυζαντινούς και αραβικούς ήχους που τους χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν τους ψυχικά ασθενείς του 1490. Στην συνεχεία προσκυνήσαμε την Βουλγαροορθοδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και τέλος πήγαμε στο Τέμενος του Σελιμιγιε το οποίο χρίστηκε από τον ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονα, τον Μιμαρ Σιναν το διάστημα 1569-1575.

Τέλος είχαμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε την κλειστή αγορά του κέντρου και να γευτούμε τους παραδοσιακούς κεφτέδες με αριανι και τα μοσχαρίσια συκωτάκια.

Η 3η μέρα ήταν η μέρα της επιστροφής. Πριν όμως περάσουμε τα σύνορα επισκεφθήκαμε την παλιά Ορεστιαδα,το Καραγατς το μέρος εκείνο όπου εγκαταστάθηκαν  Έλληνες μετά την απελευθέρωση της Θράκης από τον ελληνικό στρατό το 1920,ειδαμε το ιστορικό μνημείο  που συμβόλιζε την θυσία των Ελλήνων του Καραγατς για την παγκόσμια ειρήνη .

Αφήνοντας πίσω μας συγκινήσεις και έχοντας προσκομίσει πολλές εντυπώσεις από το ταξίδι μας ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το βραδύ μετά από ενδιάμεσες στάσεις στην φιλόξενη Ελλάδα φτάσαμε στην όμορφη Βέροια καληνυχτίζοντας την ζεστή παρέα.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής η παρουσία της κας Κικής Μουμτζίδου από το Vergina Travel ήταν πολύτιμη και  μας ταξίδεψε με τις γνώσεις της στο παρελθόν ,στο παρόν και στο μέλλον.  Ευχαριστούμε τον κο Μπαζουκη Χρήστο οδηγό του vergina travel  που με υπομονή και ευγένεια ήταν δίπλα μας για κάθε επιθυμία μας.

 

Το Κ.Α.Π.Η. εκπροσώπησε η κα Τσιτση-Σιουλη  Αννα  Εργοθεραπεύτρια του ΚΑΠΗ. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Κ.Α.Π.Η που εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά  και  τίμησαν με την συμμετοχή τους τις δράσεις του Κ.Α.Π.Η Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...