Βραβείο κοινού από το NIFF στην ταινία Inflorious Bullies (οι Νταήδες) του 2ου λυκείου Νάουσας

Βραβείο κοινού από το NIFF στην ταινία Inflorious Bullies (οι Νταήδες) του 2ου λυκείου Νάουσας

Το Βραβείο Κοινού της κατηγορίας movile πήρε στο φετινό NIFFη ταινία  Inflorious Bullies (οι Νταήδες) των Γιώργου Κεντημένου και Θάνου Μπίλη, που γυρίστηκε με τη βοήθεια συμμαθητών τους στο 2ο γενικό λύκειο Νάουσας. Σύμφωνα με το σενάριο, ένας νέος μαθητής φτάνει στο σχολείο και η αλητοπαρέα του σχολείου δε χάνει την ευκαιρία να του επιδείξει τη δύναμή της...

 

Τα βραβεία του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η επετειακή ενδέκατη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ολοκληρώθηκε την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία. Χαρακτηριστικό της μεγάλης γιορτής του σινεμά αποτέλεσε η συγκλονιστικά μεγάλη και ενθουσιώδης παρουσία του κοινού στο σύνολο της εκδηλώσεων. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ αποδείχτηκαν μικροί για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν το παθιασμένο για μοναδικές στιγμές πνευματικής ανάτασης κοινό! Παρουσιάστηκαν 210 απολαυστικές ταινίες μικρού μήκους, από 50 χώρες.

Ταυτόχρονα, το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με υπερσύγχρονες υποδομές ψηφιακού κινηματογράφου συνεχίζει να πρωτοπορεί προβάλλοντας στερεοσκοπική (3D)  ταινία για μικρούς και μεγάλους «ΤΗΕ Lorax”. Επιπρόσθετα, υλοποιήθηκε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιελάμβανε – μεταξύ άλλων - προβολές των Best of των προηγούμενων δέκα εκδηλώσεων, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους, τις εκθέσεις «CRISIS IS A GREEK WORD” και «ΕΧΗΙΒΙΤΙΟΝ GREEN PROJECT”, σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (VEGAS, The Balguns, Los Mujeros, Breaking Band) διημερίδα με θέμα «Παιδί και Κινηματογράφος», διαγωνισμούς φωτογραφίας και πολλές εκπλήξεις για το κοινό. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για όλους.

 

Τελετή λήξης

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Πολυχώρο Πολιτισμού «ΕΡΙΑ» όπου φιλοξένησε για πρώτη φορά τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Γιώτα Καρανάτσιου και Γιάννης Μιτλιάγκας.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Φεστιβάλ, Άννα Γκαρνέτα ευχαριστώντας τους μικρούς πρωταγωνιστές των δύο ταινιών που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο όμορφο ταξίδι των έντεκα χρόνων που μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες τυπικά, αλλά η πορεία του προβλέπεται ακόμη πιο επιτυχής τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νικόλαος Κουτσογιάννης στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης ως πρότυπο για μια συνολική νεανική δημιουργική απάντηση στην κρίση. Τόνισε επίσης, τη σημαντική συμβολή των διοργανωτών οι οποίοι με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για το Φεστιβάλ έστησαν με επιτυχία τη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου.

 

Εν συνεχεία ακολούθησε η ανακοίνωση των βραβευθέντων όπως ακριβώς αποφάσισαν τα μέλη των κριτικών επιτροπών.  Ακολούθησε η προβολή των δύο ταινιών παραγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και τη συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο το οποίο απεικόνιζε χιούμορ και κέφι χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη διάρκεια του πενθημέρου, ενδεικτικό του παλμού και του ενθουσιασμού που επικράτησε στο Φεστιβάλ.

 

Η κριτική επιτροπή των ταινιών μυθοπλασίας αποτελείτο από τους:

Πρόεδρος: Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος

Μέλη: Jan Broberg Carter, συνθέτης, παραγωγός, Levon Minasian, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου,  σκηνοθέτης, Aniez Atlas, ηθοποιός, καλλιτέχνης.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και ενισχύεται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και της ΟΠΑΠ Α.Ε.. Επιπρόσθετα, η διοργάνωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δήμου Νάουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...