Μαθητικές κατασκηνώσεις Αγίας Τριάδας Νάουσας. Μέτρα προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων

Μαθητικές κατασκηνώσεις Αγίας Τριάδας Νάουσας. Μέτρα προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων

Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα Νάουσας ανήκει στο Δημόσιο, είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας με φορέα λειτουργίας τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι περίπου 250 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ημαθίας παρέχοντας υψηλά επίπεδα φιλοξενίας με προγράμματα υγιεινής διατροφής και πολλές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Κάθε χρόνο 60.000 ευρώ περίπου που χορηγούνται από την Πολιτεία για την Κατασκήνωση διατίθενται στην αγορά της Ημαθίας, και κυρίως της Νάουσας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Το ποσόν αυτό τονώνει την τοπική αγορά και προσφέρει εργασία σε 10 περίπου εποχικά εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Α/βάθμιας, για την αποτελεσματική λειτουργία της Κατασκήνωσης μια ομάδα εκπαιδευτικών, κυρίως από τη Νάουσα, προσφέρει κάθε χρόνο εθελοντική εργασία χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να εκπληρωθεί ο σκοπός της. Κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκεί κάθε καλοκαίρι, κάθε μέρα,  από το πρωί ως το βράδυ, γιατί αγαπούν την κατασκήνωση και τη φροντίζουν κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους.

 

Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα είναι μία από τις 4 που διατηρούνται σήμερα σε λειτουργία σε όλη τη Χώρα, γιατί οι δυσκολίες, οι περικοπές και κυρίως η γραφειοκρατία οδήγησαν πολλές Δ/νσεις Εκπ/σης να δηλώσουν αδυναμία στη λειτουργία τους.

 Αυτό το κεφάλαιο - και στην έννοια του κεφαλαίου δεν περιλαμβάνονται μόνο τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και η εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που αγαπούν την Κατασκήνωση- οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το υποστηρίξουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια στη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

 

Και ενώ καταβάλλονται όλες αυτές οι προσπάθειες για να κρατήσουμε ζωντανές τις Κατασκηνώσεις μας στη Νάουσα, δυστυχώς ορισμένοι προκαλούν κάθε χρόνο καταστροφές στις κτηριακές υποδομές, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε ένα σημαντικό μέρος της επιχορήγησης για την αποκατάσταση αυτών των καταστροφών. Φέτος όμως οι καταστροφές αυτές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πρόκειται για πραγματικούς βανδαλισμούς που φτάνουν στα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, μετά το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα είχαμε διαρρήξεις στους ξύλινους οικίσκους και καταστροφές στους θαλάμους των μαθητών, είχαμε εκτεταμένες θραύσεις τζαμιών, κλοπές υλικών, είχαμε ακόμα και κλοπή των υδρορροών των εγκαταστάσεων. 

Η κατάσταση αυτή μας αναγκάζει να λάβουμε μια σειρά από μέτρα για την προστασία της περιουσίας του  Δημοσίου, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της  Κατασκήνωσης στο μέλλον. 

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να λαμβάνουμε άμεσα τέσσερα μέτρα με στόχο την προστασία τη περιουσίας της Κατασκήνωσης και  τέσσερα μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

 

Μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων:

1. Καταθέσαμε ήδη μήνυση κατ' αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας ώστε να αναζητηθούν οι ένοχοι των βανδαλισμών και να υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

2. Προμηθευτήκαμε και τοποθετούμε σε όλους τους χώρους της Κατασκήνωσης κάμερες παρακολούθησης επί 24ωρου βάσεως, με απομακρυσμένο καταγραφικό, ώστε να καταγράφεται κάθε κίνηση στο χώρο. Η τοποθέτηση και λειτουργία των καμερών έγινε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει την ύπαρξη προειδοποιητικών σημάνσεων.

3.  Αναθέσαμε σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών φύλαξης την καθημερινή επίβλεψη του χώρου, καθώς και την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες παρακολούθησης.

4. Τοποθετούμε περιμετρικά της κατασκήνωσης προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης της εισόδου στο χώρο. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης. 

 

Μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων:

1. Αναθέσαμε σε εξειδικευμένο γραφείο τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης πυρασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό προμηθευτήκαμε ήδη όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέσα πυρασφάλειας (νέοι πυροσβεστήρες, πυροσβεστικοί σταθμοί κλπ). 

2. Λάβαμε μέτρα αντιπυρικής προστασίας των ξύλινων οικίσκων με επάλειψη των οικίσκων αυτών με ειδικό αντιπυρικό υγρό.

3. Για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των δαπανών προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε ηλιακούς θερμοσίφωνες στις νέες τουαλέτες και αντικαταστήσαμε όλους τους λαμπτήρες φωτισμού με νέους λαμπτήρες οικονομίας. 

4. Προβαίνουμε στη συντήρηση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων.

 

 

Με τη λήψη όλων των ανωτέρω μέτρων προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επιτυγχάνουμε την προστασία της Κατασκήνωσης από περαιτέρω καταστροφές και διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της.  Ακόμα, μέσα από τις ενέργειες αυτές στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την Κατασκήνωση ως παράγοντα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με την υποστήριξη και άλλων δράσεων. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη συνεργασία με τον Δήμο της Νάουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Το κόκκινο ποτάμι" του Μανούσου Μανουσάκη θα...

Από τις 10 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου θα...

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη»

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» καλεί...

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

«Συμβούλους προκομμένους μὲ πατριωτισμὸν νὰ βάλωμεν...

«Ναοί - Ιερά» -  Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό λεβητοστάσιο της Βέτλανς

«Ναοί - Ιερά» - Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό...

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘Ιερά – Ναοί’ διοργανώνει...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού...

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...